Valioliiga: Arsenal ottaa askeleen kohti nelossijaa


Arsene Wengerin Arsenal on tutulla paikallaan Valioliigassa: kolme joukkuetta yläpuolella, 16 alapuolella.

Arsenalin kauden piti olla kovin erilainen, mutta siitä on muodostunut ihan tavallinen Gunners-sesonki. Ainoa poikkeus on se, että kerrankin Arsenal on suuri suosikki voittamaan pokaalin 17. toukokuuta, jolloin se kohtaa FA Cupin finaalissa Hull Cityn. Silloin brittifutiksen kuuluisin kuiva kausi tullee päätökseensä.

Sen kuivan kauden piti kuitenkin päättyä Valioliiga-mestaruuteen tänä keväänä. Hyvä alkukausi, toimiva pelityyli, Mesut Özilin hankinta sekä hyvä puolustus saivat tavoitteen näyttämään realistisemmalta. Sitten kaikki mureni.

Helmikuussa Arsenal meni sarjakärkenä Liverpooliin. Loppu on historiaa ja särkyneitä unelmia.

Kaatamalla West Hamin ja Hullin Arsenal on kuitenkin ottanut kaksi liigavoittoa peräkkäin ensimmäistä kertaa sitten tammikuun. Evertonin lauantainen tappio Southamptonille antoi Gunnersille vapaataipaleen neljännelle sijalle, joka lähes varmistuisi voitolla Newcastlesta. Sen voiton Arsenal myös ottaa.

Newcastle on ollut alamaissa vuodenvaihteen jälkeen ja hävinnyt 11 ottelua sekä kuusi seitsemästä edellisestä kamppailustaan. Magpies on lisäksi jäänyt maaleitta kuudesti kahdeksassa viime vieraspelissään.

Toimitsijakieltonsa sovittanut manageri Alan Pardew palaa Emirates Stadiumilla Newcastlen vaihtopenkillä. Kukaan ei kuitenkaan usko, että se auttaisi joukkuetta. Managerin ja fanien välinen suhde vaikuttaa jo niin happamalta, että paluuta ei ole.

Newcastlella ei ole ollut panosta viikkokausiin, ja siltä sen peli on näyttänytkin.

Kaikki muu paitsi Arsenalin rutiinivoitto olisi yllätys. Kotivoitto yhden maalin takaakin antaa varsin pienen kertoimen 1,65. Kertoimella 2,85 siunattu Arsenal -2 on jo harkitsemisen arvoinen.

Illan ykköspoiminta on kuitenkin Arsenalin onnistuminen maalinteossa yli 2,5 kertaa (2,04). Lisäksi Arsenalin onnistuminen kummallakin puoliajalla antaa kertoimen 1,75.

Kokoonpanot

Arsenalin Thomas Vermaelen on tiettävästi toipunut takareisivammastaan. Kieran Gibbs on sivussa, joten Vermaelen saattaa aloittaa vasempana pakkina. Aktiivinen sairastupalainen Abou Diaby sai tiettävästi nivusvamman pelatessaan viime viikolla Arsenalin alle 21-vuotiaiden kanssa.

Newcastlea saattaa piristää Moussa Sissokon ennakoitua nopeampi paluu takareisivamman jälkeen. Swansea-ottelussa penkiltä sisään vaihdetut Mathieu Debuchy ja Loic Remy ovat todennäköisesti avauksessa.

Maalintekijäveikkaus

Lukas Podolski on tällä hetkellä Arsenalin ykköstykki. Saksalaisen maalikerroin 2,30 on kohtalaisen hyvä.

Hull-voitossa merkittävämpää oli kuitenkin Aaron Ramseyn paluu maalitilastoihin loukkaantumisen jälkeen. Arsenalin kauden suurimpiin valopilkkuihin kuuluvan Ramseyn maalikerroin on 2,85 ja avausmaalikerroin 7,00.

Ongelmistaan huolimatta Newcastle tulee saamaan omat tekopaikkansa. Siksi Remyn maalikerroin 4,60 on hyvin houkutteleva.

Tulosveikkaus: 3-1 (11,00)

Pelivihjeet

Arsenal tekee yli 2,5 maalia, 2,04
Aaron Ramsey tekee maalin, 2,85