Valioliiga: Aston Villa tuskailee jälleen kotonaan


Kauden avauskierros tuntuu varmasti Arsenalin leirissä kaukaiselta muistolta. Elokuinen 1-3-kotitappio Aston Villalle aloitti tuolloin välittömästi tutut kriisipuheet.

Silloin moni uskoi, ettei Gunners tule yltämään ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Monet kokivat, että joukkueeseen ei panostettu eikä seuralla ollut suuntaa. Jotkut menivät vielä pidemmälle ja vaativat manageri Arsene Wengerin eroa.

Viisi kuukautta myöhemmin Arsenalilla on mahdollisuus nousta sarjakärkeen, jos se voittaa Aston Villan vieraskentällä - ja sarjakärjessähän Arsenal on ison osan kaudestaan viettänyt.

Villa on voittanut kotonaan vain kahdesti koko kaudella ja tehnyt vain seitsemän maalia 10 kotiottelussaan. Arsenal voi siis lähteä Midlandsille luottavaisena.

Kokoonpanot

Aston Villan puolustajat Ron Vlaar ja Nathan Baker olivat sivussa FA Cupin Sheffield United -tappiosta. Kummankin pelikunto pitää arvioida ennen ottelua. Brad Guzan ja Gabriel Agbonlahor palaavat kuitenkin kokoonpanoon.

Arsenalin Theo Walcott on loppukauden sivussa. Olivier Giroud'n odotetaan kuitenkin palaavan tähän otteluun. Polvivamman vuoksi pitkään poissa ollut Alex Oxlade-Chamberlain tullee mukaan tähän otteluun.

Vire

Aston Villan kotisaldo on surkea. Kahdeksasta viime kotiottelusta vain yksi on päättynyt Villan voittoon. Joukkue on tehnyt näissä otteluissa vain neljä maalia. Yhteensä Aston Villa on hävinnyt seitsemästä viime ottelustaan viisi.

Arsenal on voittanut neljästi peräkkäin. Kaikki kilpailut mukaanlukien se on voittanut 22 edellisestä vierasottelustaan peräti 16.

Keskinäiset kohtaamiset

Villa jäi Arsenalia vastaan voitoitta viidesti peräkkäin, kunnes se onnistui tämän kauden avauskierroksella. Tykkimiehet ovat välttäneet tappion 13:lla viime visiitillään Villa Parkille. Kahdeksassa viime kohtaamisessa kumpikin joukkue on tehnyt maalin kuusi kertaa.

Ratkaisun paikat

Olivier Giroud'n pelikuntoisuus on tärkeä asia Arsenalille, etenkin kun Villan takalinjoilla on loukkaantumishuolia. Jos Ciaran Clark pelaa puolustuksessa, Giroud hakeutuu varmasti hänen lähelleen. Santi Cazorlan ja Mesut Özilin juoksujen pysäyttäminen jää keskikentän Fabian Delphin ja Ashley Westwoodin harteille.

Toisessa päässä Villan vaarallisin ase on Gabriel Agbonlahorin nopeus. Arsenalin keskuspuolustus ei ole nopeimmasta päästä.

Maalintekijät

Giroud kuuluu ottelun avainpelaajiin. Hänen avausmaalikertoimensa on 5,00, ja siihen on syytä tarttua, jos ranskalainen on avauksessa. Giroud'n maali missä vaiheessa ottelua tahansa antaisi kertoimen 2,25, mutta maalintekijäveikkauksen kiinnostavin vaihtoehto on Cazorla.

Espanjalaistähti teki avausmaalin FA Cupin ottelussa Tottenhamia vastaan. Rohkea tarttuu jo Cazorlan avausmaalikertoimeen 9,50, mutta myös hänen tavallinen maalikertoimensa 3,95 on pelikelpoinen.

Tulosveikkaus: 0-1 (7,50)

Pelivihje: Santi Cazorla tekee maalin (3,95)

Lyö vetoa ottelusta täällä!