Valioliiga: Hammers syvensi QPR:n tuskaa


QPR 1-2 West Ham

West Ham saa kiittää Jussi Jääskeläisen useita toisen jakson upeita torjuntoja siitä, että Sam Allardycen joukot veivät pisteet mukanaan Itä-Lontooseen.

Matt Jarvis teki Hammersin avausmaalin jo toisella minuutilla ohjatessaan Kevin Nolanin epäonnistuneen keskityksen verkkoon. Kerroin Jarvisin avausmaalille oli 12,50. Osuma oli Jarvisin ensimmäinen West Hamin paidassa. Johdon tuplasi 35. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta Ricardo Vaz Te, jonka volley upposi maaliin QPR-maalivahti Julio Cesarin käsien välistä.

Kotijoukkueella oli silti tauon koittaessa aihetta optimismiin: Bobby Zamora ja Djibril Cisse olivat tehneet hyvin töitä ja löytäneet oikeisiin paikkoihin avausjaksolla. Jääskeläinen joutui silti venymään vain kerran, 39. minuutilla Cissen akrobaattisen laukauksen tielle.

Toinen jakso alkoi hitaasti, mutta QPR:n tuplavaihto käänsi ottelun kulun. Adel Taarabt ja Samba Diakite tulivat peliin 56. minuutilla ja vain hetkeä myöhemmin Taarabtin fantastinen kaukolaukaus toi kotijoukkueen maalin päähän.

Rangers jatkoi painostustaan, mutta Jääskeläinen esitti upeita torjuntoja - hienoimpana yhden käden venytys Esteban Graneron laukaukseen. Diakiten ulosajo vei kuitenkin QPR:ltä momentumin.

Loppuvihellyksen lähestyessä Cisse ja Alejandro Faurlin testasivat vielä Jääskeläisen näppien pitävvyyttä, mutta West Ham kesti ja otti ensimmäisen vierasvoittonsa tämän kauden Valioliigassa. Voitto nostaa Hammersin sarjassa seitsemänneksi.

Lauantaina West Ham isännöi Arsenalia Upton Parkilla. Joukkueen voittokerroin on 4,10. QPR vierailee West Bromwichin kotiluolassa. Rangersin voittokerroin on 3,80.

Matthew Harris