Valioliiga: kello 17 alkavien otteluiden vihjeet


Leicester City 3.00, tasapeli 3.35, Everton 2.35

Kauden avausotteluita on aina pirullisen vaikea ennustaa, mutta tämä ottelu on vaikeudessaan omaa luokkaansa. Leicester voitti viime kaudella Championshipin selvästi. Kotiedun turvin Kettujen pitäisi pystyä haastamaan Everton tiukasti.

Toffees-kannattajat iloitsivat suuresti, kun Romelu Lukaku siirtyi pysyvästi Goodison Parkille. Belgialainen pelaa yleensä vahvasti alkukaudesta. Veikkaan hänen ratkaisevan ottelun.

Pelivihje: Romelu Lukaku tekee maalin, 2,55
Tulosveikkaus: 1-2, 10,00

Queens Park Rangers 2.40, tasapeli 3.20, Hull City 3.00

Myös toinen nousija QPR aloittaa kotonaan. Vaikeassa ottelussa vastassa on Hull, joka menestyi viime kaudella cup-kilpailuissa, mutta piti liigapaikkansa vain neljän pisteen turvin.

QPR:n Loic Remyn odotetaan olevan pelikunnossa. Hull puolestaan menetti ykköshyökkääjänsä Shane Longin Southamptoniin. QPR on ennakkosuosikki, mutta ottelusta tuskin tulee avauspäivän viihdyttävin spektaakkeli.

Pelivihje: alle 2,5 maalia, 1,60
Tulosveikkaus: 1-0, 7,00

Stoke City 1.95, tasapeli 3.30, Aston Villa 4.10

Vaikean toissa kauden jälkeen Britannia Stadium oli taas viime kaudella Stokelle kultaakin arvokkaampi. Potters pysyi kaukana putoamissijoilta vahvojen kotiesitystensä ansiosta. Uskon kaavan toistuvan tulevina kuukausina, enkä usko Aston Villan yltävän hyvään tulokseen.

Useat Valioliigan seurat tavoittelivat Bojan Krkiciä, mutta espanjalainen tarttui Stoken syöttiin. Kyseessä saattaa olla kesän paras alennushankinta. Veikkaan, että vahvan pre-seasonin pelannut Krkic kääntää ottelun kotijoukkueelle.

Pelivihje: Bojan Krkic tekee maalin, 3,70.
Tulosveikkaus: 1-0, 6,40.

West Bromwich 2.15, tasapeli 3.30, Sunderland 3.40

Kahden viime kaudella häntäpäässä tahkonneen joukkueen kohtaaminen voi olla kauden ensimmäinen kuuden pisteen kamppailu. Sunderland tosin otti hyvin loppukirin Gus Poyetin alaisuudessa. Jos kansalliset cupit eivät häiritse Black Catsia viime kauden malliin, joukkueen pitäisi säilyä melko selvällä marginaalilla.

West Bromwichille on kuitenkin luvassa vaikea kausi. Manageriksi hankitun Alan Irvinen kyvyt eivät ole vakuuttaneet kannattajia. Vielä merkittävämpää on se, että joukkue ei näytä yhtään paremmalta kuin viime kaudella. Tasapeli on kuitenkin tämän ottelun ykköspoiminta.

Pelivihje: Molemmat joukkueet tekevät maalin, 1,95.
Tulosveikkaus: 2-2, 15,00.

West Ham 3.60, tasapeli 3.40, Tottenham Hotspur 2.05

Monien West Hamin kannattajien mielestä viime kauden kovin suoritus oli Tottenhamin kukistaminen kolmesti. Nämä liigassa ja liigacupissa otetut voitot hieman lievensivät muutoin huonon kauden kärsimyksiä. Ottelun mielenkiintoisin uusin tuttavuus on Enner Valencia. Jos ecuadorilainen jatkaa maajoukkueessaan ja Pachucassa esittämiään otteita, Hammersin kaudesta voi tulla viime kautta lloisempi.

Tottenham tunnetaan huonoista kauden aluistaan. Uskon Spursin kaudesta muodostuvan viime sesonkia paremman, mutta en yllättyisi, jos urakka alkaisi tasapelillä Upton Parkilla.

Pelivihje: Enner Valencia tekee maalin, 3,10.
Tulosveikkaus: 1-1, 6,75.

Lyö vetoa Valioliigasta täällä!