Valioliiga: kello viiden vihjeet


Chelsea 1.37, tasapeli 4.70, Stoke City 8.00

Chelsean viikko ei ole ollut kaikkein tuottelian: kaksi tasapeliä otteluista, joista useimmat odottivat voittoa. Lauantaina vastassa on Valioliigan tasapelispesialisti. Stoke lähestyy parastaan. Joukkueella on ottanut jokaisesta ottelustaan tasapelipisteen, joten tasapelikerroin 4,70 houkuttelee. Tony Pulisin ryhmä joutuu kuitenkin otteluun ilman kolmen ottelun pelikiellon aloittavaa Andy Wilkinsonia. Jamie Ness saattaa palata kokoonpanoon. Stoke on vieraissa haavoittuvainen, joten kotivoitto on todennäköinen. Yli 3,5 maalin kerroin 2,65 voi myös olla tuottoisa.

Tulosveikkaus: Chelsea-Stoke 3-1 (12,50)

Southampton 2.40, tasapeli 3.35, Aston Villa 2.90

Alkukierrosten otteluohjelma ei kohdellut Nigel Adkinsin Southamptonia silkkihansikkain, mutta Saints-kannattajat tietävät, että tämä ottelu on todellinen testi joukkueen kyvyistä Valioliigassa. Southampton on neljän ottelun jälkeen pisteittä. Aston Villa on parantanut huonon alun jälkeen ja Christian Benteke vaikuttaa hyvältä hankinnalta. Olisi sekä yllätys että virhe, jos Southampton hylkäisi hyökkäävän pelityylinsä jahdatessaan ensimmäisiä pisteitään. Jos Adkinsin joukkue esiintyy tasollaan, se voittanee ottelun niukasti.

Tulosveikkaus: Southampton-Aston Villa 2-1 (10,00)

West Bromwich 1.75, tasapeli 3.55, Reading 4.75

Kaikki eivät ehkä jaa tätä näkemystä, mutta tässä vaiheessa kautta Reading näyttää nousijajoukkueista kehnoimmalta. Joukkueella oli toki tarpeeksi paikkoja viedä ainakin piste Chelsea- ja Tottenham-otteluista, mutta yhtä hyvin Reading olisi voinut hävitä isommillakin marginaaleilla. Readingin maalivahtiongelmia ei ole ratkaistu, vaikka Alex McCarthy pelasikin viime sunnuntaina. Steve Clarken kovakuntoinen West Brom tuskin antaa armoa Readingille. Kotivoitto ja yli 2,5 maalia kertoimella 1,90 ovat viikonlopun pankki.

Tulosveikkaus: West Bromwich-Reading 3-1 (15,00)

West Ham 2.15, tasapeli 3.30, Sunderland 3.40

Sam Allardycen ryhmän kauden alku on ollut vuoristorataa: kaksi voittoa, ruma tappio ja tylsä tasapeli osoittavat, että joukkue on ailahteleva. Sunderlandista ei voi sanoa samaa: kolme tasapeliä kolmesta ottelusta. Tasapelikerroin 3,30 näyttääkin ihan pelikelpoiselta. Martin O'Neill joutuu otteluun ilman Adam Johnsonia, West Hamin joukkue on Andy Carrollia lukuunottamatta terve. West Hamin pitäisi voittaa kotiedun turvin. Kevin Nolan tulee olemaan hyvä maalintekijäpoiminta koko kauden ajan: hänen osumakertoimensa tänään on 4,40.

Tulosveikkaus: West Ham-Sunderland 2-1 (9,25)

Wigan 2.35, tasapeli 3.30, Fulham 3.00

Ottelua voisi analysoida kuinka kauan tahansa, mutta lopputulema on tämä: Fulham häviää, koska se pelaa vieraissa. Se on turhauttava tosiasia, mutta Martin Jolin miehistö vain on eri joukkue kotona kuin vieraissa. Kannattaa myös muistaa, että Jol huuteli Tottenhamiin lähteneen Moussa Dembelen perään, vaikka Fulham voitti West Bromwichin viime viikonloppuna. Ilman Dembeletä ja Clint Dempseytä Mökkiläisten kausi voi olla vaikea. Mikään Wiganin suorituksissa ei kerro, että joukkue välttäisi putoamistaiston tälläkään kertaa, mutta täysin terveen kotijoukkueen pitäisi selvittää tämä ottelu.

Tulosveikkaus: Wigan-Fulham 2-0