Valioliiga: lauantain kello viiden vihjeet


Everton 1.40, tasapeli 4.60, Southampton 7.75

Southampton on löytämässä itseään. Kotivoitto Aston Villasta nosti Nigel Adkinsin joukkueen pois kolmen viimeisen joukosta. Alun otteluohjelma oli Pyhimyksille painajaismainen, mutta esitykset Manchester Unitedia ja Cityä vastaan antoivat ymmärtää, että joukkue on parempi kuin pistesaldo antaa olettaa. Evertonin viime viikonlopun voitto Swanseasta nosti joukkueen hetkeksi sarjakakkoseksi. Kotietu voi riittää pisteisiin ottelussa, jonka pitäisi olla viihdyttävä. Ota kiinni kotivoitosta ja yli 2,5 maalista kertoimella 1,60.

Tulosveikkaus: Everton 3-1 Southampton (12.50)

Fulham 4.40, tasapeli 3.60, Manchester City 1.80

Fulham on aivan eri joukkue kotona kuin vieraissa, mutta länsilontoolaisten täydellinen saldo Craven Cottagella joutuu kauden kovimpaan testiin lauantaina. Roberto Mancinin Manchester City ei ole vielä päässyt parhaimmilleen, mutta paluun voittojen tielle pitäisi alkaa tästä. Vierasvoitto on paras valinta, Sergio Agueron onnistuminen maalinteossa (2,70) kelpaa myös peleihin.

Tulosveikkaus: Fulham 1-2 Manchester City (8.50)

Norwich 4.40, tasapeli 3.75, Liverpool 1.75

Liverpoolin huono alku on nyt seuran huonoin sitten vuoden 1903. Brendan Rodgersin joukkue on kolmanneksi viimeisenä. Pisteen edellä on Norwich, joka sekin on pystynyt viidessä ensimmäisessä ottelussaan vain kolmeen tasapeliin. Kummallakin joukkueella on loukkaantumis- ja pelikieltohuolia. Liverpool joutunee otteluun ilman kuutta avauskokoonpanon pelaajaa. Norwich-manageri Chris Hughton voi lisätä Sebastien Bassongin ja Harry Kanen nimet jo ennestään pitkän sairaslistan perään.

Rodgersin joukkue sai hieman päätä auki viikolla. Lisäksi joukkuetta saattaa lopulta auttaa se, että muutama vähemmälle peliajalle jäänyt pelaaja sai liigacupissa minuutteja. Liverpool voittanee tämän. Raheem Sterlingin maalikerroin 4,25 tekee Sterlingin maalisaldon aukeamisesta kiinnostavan sivuvedon.

Tulosveikkaus: Norwich 1-2 Liverpool (8.50)

Reading 2.90, tasapeli 3.35, Newcastle 2.40

Sarjajumbo Reading saattoi leikitellä ajatuksella lyödä vähäpätöinen liigacup läskiksi, mutta vahva joukkue voitti vakuuttavasti vieraissa toisen häntäpään joukkueen QPR:n 3-2. Voitto antanee itseluottamusta Brian McDermottin miehistölle, joka isännöi Newcastlea. Vieraita alkukauden saldo - kahdeksan pistettä viidestä ottelusta - tuskin tyydyttää. Jason Roberts saattaa palata Readingin kokoonpanoon, mutta Alan Pardew on yhdistänyt hyökkääjät Demba Ban ja Papiss Cissen. Sen pitäisi riittää vieraspisteisiin.

Tulosveikkaus: Reading 1-3 Newcastle (20.00)

Stoke 1.85, tasapeli 3.45, Swansea 4.30

Stoken pelityyli tuskin hurmaa jalkapallofaneja, mutta Tony Pulisin miehistö on löytämässä Valioliigaan tarvittavan vireen, joka katosi viime kaudella. Saldo on neljä tasapeliä viidestä ottelusta ennen viime viikonlopun niukkaa Chelsea-tappiota. Tasapelikerroin 3,45 on siis harkitsemisen arvoinen. Swansea on kuitenkin luisussa, joten vahvana kotijoukkueena tunnetun Stoken pitäisi ottaa täysi pistepotti. Peter Crouchin maalikerroin 2,60 on myös looginen valinta.

Tulosveikkaus: Stoke 2-1 Swansea (8.75)

Sunderland 2.00, tasapeli 3.45, Wigan 3.70

Kumpikin joukkue on saanut kasaan neljä pistettä. Sunderland on pelannut yhden ottelun vähemmän, mutta kummankaan joukkueen esitykset eivät vakuuta. Sunderland on raapinut kasaan tasapelit kahdesta viime ottelusta. Adam Johnsonin mahdollinen paluu loukkaantumisen jälkeen voi kuitenkin olla kaivattu piristysruiske. Johnsonin paluun myötä tarjoilu hyvävireiselle Steven Fletcherille paranee, eli pelit kotivoitolle ja Fletcherin maalille (kerroin 2,30).

Tulosveikkaus: Sunderland 1-0 Wigan (7.75)