Valioliiga lauantaina: Chelsea jatkaa kärjessä, Manchester United kuroi eroa umpeen


Norwich 0-0 West Ham

Maaliton tasapeli, joka ei tarjonnut juurikaan muisteltavaa lauantain päiväottelussa. Kumpikaan joukkue ei myöskään ole erityisen tyytyväinen tulokseen. Kummassakin päässä oli jokunen paikka, Norwich vaati avausjaksolla kertaalleen jopa pilkkua rangaistusalueen rajalle tuomitun vapaapotkun sijasta.

Norwich on nyt kolmessa pisteessä kolmen peräkkäisen tasapelin myötä. West Ham nousi hetkeksi kuuden joukkoon ennen iltapäivän otteluita. Kumpikin tavoittelee sarjapaikan säilyttämistä. Kummankin kertoimet sitä ajatellen lienevät hieman nousussa tuloksen myötä.

Arsenal 6-1 Southampton

Tuloksesta tarjottiin kerrointa 70,00 ennen ottelua. Southampton on nyt ainoa nollakerholainen neljän ottelun jälkeen.

Southampton teki kaksi omaa maalia. Gervinhon ja Lukas Podolskin kaksi osumaa mieheen viimeistelivät tuloksen. Saksalaisen maalista sai kertoimen 2,10. Arsenalin sijoittumisesta neljän parhaan joukkoon annettavat kertoimet ovat pienenemään päin, mutta onko Arsene Wengerin miehistöstä mestariksi? Southampton ilmoittautui suurimmaksi putoajasuosikiksi.

Aston Villa 2-0 Swansea

Villa parantaa hyvän alkunsa jälkeen, Swansea osoittaa hyytymisen merkkejä. Paul Lambertin miehistö otti ensimmäisen voittonsa ja nousi pois putoajan paikalta Matthew Lowtonin ja Christian Benteken maalien myötä.

Lowtonin avausmaalista sai kertoimen 38,00, mutta Belgian maajoukkuemies Benteke on pitkällä aikavälillä parempi haku maalintekijämarkkinoilla. Villan putoamiskerroin nousee, mutta onko Michael Laudrupin Swansea orastava putoajakandidaatti?

Fulham 3-0 West Bromwich

Uusi hyökkääjä David Berbatov iski kahdesti, mikä toi Martin Jolin joukkueelle toisen voiton ja kahdeksannen sijan sarjataulukossa. Bulgarialaisen avausmaali antoi rahat takaisin seitsenkertaisesti. Hänen maalikertoimiaan kannattaa pitää silmällä jatkossakin.

Steve Sidwell vastasi Fulhamin viimeisestä maalista. Joukkuetta helpotti West Bromwichin Peter Odemwingien ulosajo avausjaksolla. West Brom hävisi ensimmäistä kertaa, mutta jatkaa kärkikuusikossa.

Manchester United 4-0 Wigan

Tulos (josta sai ennen ottelua kertoimen 16,00) näyttää murskaavalta, mutta United sai avattua Wiganin puolustusmuurin vasta toisella jaksolla.

Rankkarin aiemmin mokannut Javier Hernandez iski ottelun toisen osuman, kun Paul Scholes oli ensin vienyt Unitedin johtoon. Sir Alex Fergusonia miellyttää varmasti se, että uudet hankinnat Alex Buttner ja Nick Powell viimeistelivät voiton. United on nyt pisteen päässä kärkijoukkue Chelseasta. Voitto nosti joukkueen naapuri-Cityn ohi.

Unitedin mestaruuskerroin pienenee, mutta onko Wigan taas ilmoittautumassa putoamistaistoon?

QPR 0-0 Chelsea

Ottelu oli köyhä ja maalipaikat olivat vähissä. Chelsea on kymmenellä pisteellään edelleen sarjakärki, mutta kehno esitys nostanee mestaruuskertoimia.

QPR puolestaan näytti, että putoamisspekulaatioita ei ole syytä unohtaa - olkoonkin, että Mark Hughesin ryhmä sai pisteen.

Stoke 1-1 Manchester City

Stoke otti kauden neljännen tasapelinsä yhtä monesta ottelusta. Stoken viime kausi oli pettymys. Nyt Eurooppa-liiga ei häiritse joukkuetta. Joukkue tulee olemaan kotonaan kova jatkossakin.

Peter Crouch on vedonlyönnissä aina suosittu avausmaalin tekijä. Tällä kertaa ison sentterin täysosuma tietää rahoja takaisin 9-kertaisesti. City-debytantti Javi Garcia tasoitti ottelun, mutta Stoke-maalivahti Asmir Begovicin loistava ilta piti numerot tasoissa.

City joutui päästämään Unitedin ohitseen. Stoke uhmaa niitä, joiden mielestä joukkue oli lievä putoajakandidaatti.

Sunderland 1-1 Liverpool

Liverpool ei ole edelleenkään voittanut tällä kaudella. Sunderlandissa Brendan Rodgersin miehistöllä oli epäonneakin. Steven Fletcher vei isännät johtoon puolen tunnin kohdalla, mutta Liverpool  dominoi toista jaksoa. Luis Suarez teki vihdoin tasoituksen, kun Liverpool oli osunut tolppaan jo kahdesti.

Fletcherin avausmaalista sai kertoimen 7,75. Hän oli vedonlyöjille arvokas jo viime kaudella Wolverhamptonissa ja jatkanee samalla linjalla.

Liverpool pääsi pois putoamissijoilta. Putoajaksi Liverpoolista ei sentään ole, mutta neljän parhaan joukkoon sijoittuminen on jokaisen menetetyn pisteen myötä kauempana.