Valioliiga: Mourinho manageroi vihdoin voiton Newcastlen kotikentällä


Valioliigassa pelataan lauantaina kahdeksan ottelua. Erinomaisen alkukauden pelannut Leicester yrittää jatkaa hyviä otteitaan Arsenalia vastaan ja West Ham pyrkii säilyttämään paikkansa kärkikahinoissa. Chelsea-manageri Mourinho hakee ensimmäistä Valioliiga-vierasvoittoaan Newcastlesta.

Hallitseva mestari Chelsea on kyntänyt syvällä ennakko-odotuksiin nähden, mutta voitto Arsenalista edellisessä ottelussa antoi viitteitä kurssin kääntymisestä. Manageri Jose Mourinhon yllä kirouksen lailla leijuvan taian voi olettaa vihdoin murtuvan: ”Mou” ei ole kertaakaan valmentanut joukkuettaan voittoon Valioliigassa kotijoukkueen St. James’ Parkilla. Newcastlen nykyvire on surkea ja kaikki putket päättyvät joskus, joten olisi yllätys, jos Chelsea ei vie pisteitä Lontooseen. Newcastlen voittokerroin on muhkea 5,50, Chelsean voitolla on tarjolla kerroin 1,62.

Leicester City–Arsenal

Leicester City on toistaiseksi ainoa tappioton joukkue Valioliigassa. Joukkue on kerännyt kuudesta ottelusta 12 pistettä, mutta se ei ole vielä kohdannut sarjan terävimpään kärkeen ennakoituja joukkueita. Lauantain ottelu Arsenalia vastaan on ”ketuille” hyvä mittari.

Arsenal on sarjataulukossa kaksi pistettä kotijoukkuetta jäljessä. Se on voittanut kolme ottelua, pelannut yhden tasan ja hävinnyt West Hamille ja Chelsealle. Lontoolaiset ovat onnistuneet tekemään vain viisi maalia, yhtä monta kuin Leicesterin Riyad Mahrez yksinään. Pelaajamateriaalin osalta Arsenal on parempi ja kertoimissa selkeä suosikki. Vierasvoiton kerroin on 1,83, kovavireisen Leicesterin voittokerroin on 4,25.

West Ham United–Norwich City

Leicesterin tavoin West Hamin alkukausi on sujunut hyvin. Länsilontoolaiset ovat kolmen ottelun voittoputkessa kukistettuaan Liverpoolin, Newcastlen ja Manchester Cityn. Lisäksi joukkue voitti kauden avauskamppailussa Arsenalin. West Ham on paukuttanut jo 13 maalia, joten Boleyn Groundille vieraaksi saapuvalla Norwichilla on täysi työ pitää maalinsa puhtaana.

Sarjanousija Norwichin puolustus vuotaa, sillä joukkue on päästänyt keskimäärin 1,7 maalia per ottelu, eikä se ole voittanut ainuttakaan ottelua kotijoukkuetta vastaan West Hamin nykyisellä kotistadionilla. Kertoimien valossa molemmille on tarjolla hyvä kerroin: West Hamin voitolle 2,20, Norwichille 3,35.

Päivän muut ottelut ovat:

Tottenham–Manchester City, Liverpool–Aston Villa, Manchester United–Sunderland, Southampton–Swansea City, Stoke–Bournemouth