Valioliiga: Spurs yllätti Manchester Unitedin, Suarez upotti kanarianlinnut


Arsenal 1-2 Chelsea

Fernando Torres löysi itsensä ja vei Chelsean johtoon 20. minuutilla. Gervinho tasoitti ennen taukoa, mutta Chelsea otti pisteet, kun Juan Matan vapaapotku otti äärimmäisen pienen kimmokkeen Laurent Koscielnystä.

Tappio oli Arsenalin kauden ensimmäinen. Chelsea kasvatti sarjajohtoaan. Torresin avausmaalin kerroin oli 7,75. Chelsea alkaa näyttää arvokkaalta poiminnalta mestaruusvetoon.

Everton 3-1 Southampton

Everton tuli takaa ohi ottelussa, jonka kaikki maalit tehtiin ensimmäisellä puoliajalla. Gaston Ramirez vei Southamptonin johtoon jo 6. minuutilla. Leon Osman tasoitti 20 minuuttia myöhemmin. Loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut Nikica Jelavic laukoi kahdella maalillaan loppulukemat taululle vielä ennen taukoa.

Voitto nosti Evertonin toiseksi. Toffeesia kannattaa harkita top 4 -vetoon. Southampton pysyy tappiosta huolimatta putoamissijojen yläpuolella, mutta on silti vaihtoehto putoamisvedonlyöntiin.

Jelavicin maalikerroin oli 1,92. Hänen paluunsa miellyttää niitä, jotka tukevat häntä säännöllisesti maalintekijäveikkauksessa.

Fulham 1-2 Manchester City

Roberto Mancinin miehistö hallitsi pitkiä jaksoja ottelussa, mutta tarvitsi voittoon myöhäisen maalin Edin Dzekolta 87. minuutilla. Dzeko (maalikerroin 2,95) teki maalin ensimmäisellä kosketuksellaan tultuaan vaihdosta kentälle.

Mladen PEtric teki isännille avausmaalin rankkarista 10. minuutilla, Sergio Aguero tasoitti juuri ennen taukoa. Voitto oli kaikki kilpailut mukaanlukien Cityn ensimmäinen neljään otteluun. Sarjataulukossa City nousi Fulhamin, Arsenalin ja West Bromwichin ohi.

Norwich 2-5 Liverpool

Lopputuloksen kerroin ennen ottelua oli 120,00. Harva uskoi siihen, mutta tulos osoittaa, että Norwich tulee päästämään maaleja myös tulevina viikkoina.

Päivän sankari oli Luis Suarez, joka laukoi avausmaalin toisella minuutilla ja ampui hattutempun täyteen toisen jakson alussa. Nuri Sahin ja Steven Gerrard olivat muut maalintekijät. Norwichin lohdutusmaalit laukoivat Steve Morrison ja Grant Holt.

Toinen hieno tarjollla ollut kerroin oli Suarezin hattutemppukerroin 30,00. Jos uruguaylainen on tässä vireessä, Liverpoolin huono alkukausi voidaan pian unohtaa.

Reading 2-2 Newcastle

Paljon haukuttu Reading saattoi saada uuden alun viikon QPR-voitostaan liigacupissa. Nyt Brian McDermottin suojatit olivat jopa epäonnisia jäädessään ilman täyttä pistepoittia Newcastlea vastaan.

Tylsä ottelu heräsi henkiin 58. minuutilla, kun Jimmy Kebe laukoi isännille avausmaalin. DEmba Ba tasoitti vain minuuttia myöhemmin. Noel Hunt vei Readingin taas johtoon, mutta Ba tasoitti jälleen. Jälkimmäisen osuman yhteydessä epäiltiin käsivirhettä.

Tulosveikkauksessa kerroin tälle tulokselle oli 15,00. McDermott lienee raivoissaan siitä, että Ban tasoitus hyväksyttiin. Reading saattoi kasvattaa putoamiskerrointaan.

Stoke 2-0 Swansea

Peter Crouchin tupla vei Stoken kauden ensimmäiseen voittoon. Swansean tuska hyvän alkukauden jälkeen jatkuu.  Crouchin avausmaalikerroin oli 6,00. Hän on tehnyt viisi maalia kaikki kilpailut mukaanlukien. Nykyvireessä hän on arvokas poiminta maalintekijäveikkauksessa.

Voitto nostaa Stoken tasapisteisiin Swansean kanssa, mutta Stoke vaikuttaa olevan matkalla kohti turvallista keskikastin sijoitusta. Swansea taas on hävinnyt liigassa kolme viime otteluaan ja alkaa näyttää mustalta hevoselta putoamisvedonlyönnissä.

Sunderland 1-0 Wigan

Epäilimme Steven Fletcherin aiheuttavan vaikeuksia Wiganille. Toivottavasti kuuntelitte, sillä skotti aloitti maalinteon - kerroin 4,90. Fletcher on nyt maalannut viidesti neljässä ottelussa. Nimi on syytä pitää mielessä maalintekijäveikkauksessa jatkossakin.

Voitto oli Sunderlandille kauden ensimmäinen ja matka kohti keskikastia on alussa. Wigan on saanut kuudesta ottelustaan vain neljä pistettä ja on hyvä ehdokas palaamaan Championshipiin.

Manchester United 2-3 Spurs

Tottenham hankkiutui eroon 23-vuotisesta kirouksestaan kaatamalla Manchester Unitedin Old Traffordilla ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1989. Jan Vertonghenin ja Gareth Balen maalit veivät Spursin 2-0-taukojohtoon. Nani kavensi 51. minuutilla.

Clint Dempsey palautti kahden maalin marginaalin heti aloituksen jälkeen. Shinji Kagawan toinen maali Unitedin paidassa teki ottelun lopusta hermojaraastaavan.

Voitto oli Spursille kolmas peräkkäinen, mikä pienentää top 4 -sijoituksen kerrointa. United putosi kolmanneksi ja ero sarjakärki Chelseaan kasvoi.

Tulos antoi kertoimen 38,00. Jan Vertonghen on tehnyt maalin kummassakin ottelussaan Spurs-paidassa. Hänen avausmaalikertoimensa oli 28,00. Miehessä on potentiaalia maalintekijäveikkauksen mustaksi lampaaksi.

Matthew Harris