Valioliiga: Sunderland kaatoi Fulhamin ylivoimalla


Fulham 1-3 Sunderland

Sunderland nappasi elintärkeän voiton Craven Cottagelta, mutta vieraiden urakkaa helpotti Fulhamin Brede Hangelandin ulosajo ensimmäisellä puoliajalla.

Ottelu alkoi vaisusti, mutta alussa Fulham hallitsi ja loi vaarallisemmat paikat. Dimitar Berbatov oli kärjessä alati vaarallinen ja Martin Jolin miehistö vaikutti todennäköisemmältä maalintekijältä. Tunnin kohdalla ottelu kuitenkin muuttui, kun Hangeland taklasi Lee Cattermolea kahdella jalalla ja lensi ulos.

Jol uudelleenorganisoi ryhmäänsä tuomalla Philippe Senderosin penkiltä sisään. Maalintekopaikoilla ei juhlittu ja tauolle mentiin tasoissa.

Ottelu heräsi henkiin 49. minuutilla, jolloin Fulham pamautti ylärimaa John Arne Riisen kimmonneen laukauksen myötä. Sunderland purki välittrömästi Adam Johnsonille, jonka läpisyötön tappava Steven Fletcher otti upeasti alas ja siirsi ohi Mark Schwarzerin.

Näytti, että Fulham saattaisi kaatua jo sillä, mutta tunnin pelin jälkeen vaihtomies Mladen Petric siirsi Damien Duffin keskityksen maaliin ja tasoitti ottelun.

Isäntien kannalta valitettavasi Petric loukkaantui samassa rytäkässä. Kun häntä hoidettiin kentän ulkopuolella, vartioimatta jäänyt Carlos Cuellar puski johto-osuman kulmaptkusta. Vielä 70. minuutin kohdalla Stephane Sessegnon laukoi ottelun upeimman osuman kierteisellä vedolla rangaistusalueen ulkopuolelta.

Kummallakin oli paikkoja lisämaaleihin. Sunderlandin Simon Mignolet joutui venymään parhaimmilleen torjuakseen Petricin ja Steve Sidwellin laukaukset parhaasta sektorista, kun Fulham yritti päästä pisteisiin kiinni.

Fulham on edelleen yhdeksäntenä. Jolin miesten kerroin neljän joukkoon sijoittumiselle on 30,00. Martin O'Neillin luotsaama Sunderland puolestaan nousi ohi Readingin ja Wiganin ja on nyt kolme pistettä putoamisviivan yläpuolella.

Matthew Harris