Valioliiga sunnuntaina: Manchester United kukisti alivoimaisen Chelsean, Merseysidella tasapeli


Everton 2-2 Liverpool

Jännittävässä Merseysiden derbyssä Liverpool meni kahden maalin johtoon ensimmäisen 20 minuutin aikana. Luis Suarezin laukaus kimposi Leighton Bainesista sisään. Suarez puski joukkueelleen toisen osuman hetkeä myöhemmin.

Leon Osman kavensi ja Steven Naismith tasoitti vielä ennen taukoa. Kummallakin oli toisella jaksolla paikkansa. Maaleja ei enää nähty, mutta Suarezilta vietiin osuma tuomaripäätöksellä lisäajalla.

Everton nousi hetkellisesti neljänneksi. Sinisten kerroin sijoittumiselle neljän parhaan joukkoon on 5,50, Liverpoolin vastaava kerroin on 6,50.

Newcastle 2-1 West Bromwich

Tasainen ottelu ratkesi tuurilla, kun Shola Ameobin laukaus kimposi Papiss Cissen kautta maaliin lisäajalla ja ratkaisi voiton. Aiemmin Dempa Ba aloitti maalinteon isännille, Romelu Lukaku laukoi West Bromin tasoihin toisen jakson kymmenennellä minuutilla.

Newcastle nousi kymmenenneksi. Top 4 -sijoituksen kerroin on 12,00. West Bromwich putosi kahdeksanneksi. Birminghamilaisten top 4 -sijan kerroin on 75,00.

Southampton 1-2 Tottenham

Tottenham meni Gareth Balen puskumaalilla johtoon vartin jälkeen, Clint Dempsey lisäsi 2-0-osuman ennen taukoa. Jay Rodriguezin tasoitus 66. minuutilla teki loppuillasta hermostuneen, mutta Spurs kesti ja otti voiton.

Tottenham nousi neljänneksi. Kerroin sille, että se myös pysyy siellä kauden loppuun saakka, on 2,80.

Chelsea 2-3 Manchester United

Päivän odotetuimmassa ottelussa United meni johtoon jo 4. minuutilla David Luizin omalla maalilla. Robin van Persie lisäsi johtoa kahdeksan minuuttia myöhemmin. Juan Matan vapaapotkumaali tauon kynnyksellä herätti Chelsean toivon.

Ramires laukoi tasoituksen tauon jälkeen, mutta Branislav Ivanovicille ja Fernando Torresille nostetut punaiset kortit käänsivät pelin kulun. Chelsea ei pysynyt yhdeksällä miehellä pisteen syrjässä kiinni, vaan Javier Hernandez laukoi voittomaalin varttia ennen loppua.

Manchester United nousi jälleen toiseksi. Vedonlyönnissä se on nostettu mestarisuosikiksi kertoimella 2,55. Chelsea on edelleen kärjessä, mutta johto on kutistunut yhteen pisteeseen. Roberto Di Matteon suojattien mestaruuskerroin on 3,65.

Matthew Harris