Valioliiga sunnuntaina: United kaatoi vajaamiehisen Liverpoolin, City ja Arsenal pistejakoon


Liverpool 1-2 Manchester United

Päivä alkoi dramaattisella ottelulla Anfield Roadilla. Kotijoukkue aloitti hyvin, mutt Jonjo Shelveyn ulosajo ensimmäisellä puoliajalla latisti Liverpoolin voittotoiveita.

Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa, mutta vain kaksi minuuttia toisen puoliajan alun jälkeen Liverpool oli johdossa. Vaihtomies Suso teki hyvän esityön laidalla ja Steven Gerrard iski johtomaalin. Unitedin tasoitus tuli yllättävältä suunnalta, kun laitapakki Rafael teki ottelun hienoimman maalin. Näytti jo siltä, että Liverpool yltää pistejakoon, mutta toiveet sulivat Robin van Persien rankkarin myötä.

Rafaelin maalista sai kertoimen 19,00, mutta RVP:n kerroin 2,65 oli todennäköisesti  suosittu valinta. Se tuottaa myös jatkossa rahaa. Unitedin mestaruusjahti jatkuu. Kannattaako jopa harkita vetoa Liverpoolin putoamisen puolesta?

Newcastle 1-0 Norwich City

Alan Pardew yhdisti jälleen senegalilaiskaksikko Demba Ban ja Papiss Cissen. Ba tekikin ottelun ainoan maalin 19. minuutilla. Cissen huono rankkari tauon kynnyksellä piti Norwichin pelissä mukana, mutta maaleja ei enää nähty.

Ba'n avausmaalikerroin oli 6,00. Hyökkääjä näyttää palanneen parhaimmilleen. Newcastlen matka kohti neljän parhaan joukkoa kauden päätteeksi on aikataulussa. Norwichin putoamiskerroin todennäköisesti pienenee tappion myötä.

Manchester City 1-1 Arsenal

City meni johtoon, kun Arsenalin huono puolustus vapautti Joleon Lescottin maalintekoon kulman jälkitilanteesta 40. minuutin kohdalla. Roberto Mancinin miehistö oli jatkossakin vaarallinen erikoistilanteista, mutta City epäonnistui vähissä tilaisuuksissaan kasvattaa johtoa.

Yllätysmaalintekijä Laurent Koscielny tasoitti kahdeksan minuuttia ennen loppua. Kummallakin joukkueella oli mahdollisuuksia kolmeen pisteeseen, mutta tasapeli oli reilu tulos pelitapahtumiin nähden.

Lopputulos antoi hyvän kertoimen 7,50. Kumpikin joukkue näyttää selvältä valinnalta top 4 -vetoon, mutta tasapeli ei paranna kummankaan mestaruusmahdollisuuksia.

Tottenham 2-1 QPR

White Hart Lanen yleisö buuasi tauolla, kun QPR lähti pukukoppiin ansaitussa johdossa. Maalin teki ex-Tottenham Bobby Zamora. Spurs-valmentaja sai kuitenkin joitakin kotikannattajia puolelleen, kun tauolla tehdyt taktiset muutokset veivät Tottenhamin peliä hyökkäävämpään suuntaan.

Spurs teki kaksi maalia minuutin sisään. Alejandro Faurlinin oma maali ja Jermain Defoen osuma veivät kotijoukkueen johtoon eikä tällä kertaa nähty loppuhetkien tasoitusta.

Defoen maalikerroin oli 2,05. Hän on tehnyt neljä maalia, joten miehen kertoimia maalintekijäveikkauksessa kannattaa pitää silmällä. Onko hänestä jopa Valioliigan Kultaisen kengän voittajaksi? QPR on edelleen viimeistä edellisenä. Uudistunut Rangers on potentiaalinen putoaja.