Valioliiga: tasapelispesialisti Everton jälleen pistejakoon


West Bromwichin manageriksi palkattu Pepe Mel aloittaa uransa Englannissa maanantai-illan kotiottelulla Evertonia vastaan. Kaikki merkit viittaavat tasapeliin.

Jokainen Melin neljästä edeltäjästä - Tony Mowbray, Roberto Di Matteo, Roy Hodgson ja Steve Clarke - on välttänyt tappion ensimmäisessä ottelussaan Baggiesin peräsimessä. Lisäksi espanjalainen kohtaa joukkueen, joka on Valioliigan kuningas vierastasapelien haalimisessa.

Evertonin 38 edellisestä Valioliigan vierasottelusta 21 on päättynyt tasan, yhdeksän sinisten voittoon ja loput kahdeksan tappioon. Sarja alkoi jo kahden vuoden takaisesta 1-1-tasapelistä Aston Villan vieraana.

Roberto Martinezin Everton on toki aivan erilainen joukkue kuin David Moyesin johtama ryhmä. Silti tasapeli on myös Evertonin tämän kauden vierasotteluiden yleisin tulos kymmenen Valioliiga-vierasottelun jälkeen. Elokuussa Goodison Parkillakin nämä joukkueet pelasivat tasapelin.

Kokoonpanot

Shane Longin yllätysmyynti Hull Cityyn syö WBA:n hyökkääjävaihtoehtoja. Sekä Stephane Sessegnonin että ex-Everton Victor Anicheben pelaaminen on nimittäin epävarmaa.

Takareisivammasta toipuva Sylvain Distin saattaa palata Evertonin puolustukseen. Uusi hankinta Aiden McGeady saattaa tehdä debyyttinsä vaihdosta.

Vire

West Brom on väliaikaismanagerinsa Keith Downingin alaisuudessa hävinnyt vain yhden viidestä edellisestä liigaottelustaan. Otteluista kolme päättyi tasan.

Everton on hienossa vireessä, sillä se on hävinnyt vain yhden 15 edellisestä ottelustaan kaikissa kilpailuissa. Evertonin viidestä viime vierasottelusta kolme on päättynyt tasan.

Edelliset kohtaamiset

Kolmesta viime kohtaamisesta kumpikin on voittanut yhden ja kertaalleen on jääty tasapeliin. Kaikkien aikojen 120 kohtaamisesta voitot ovat tasan 45-45. Niin Hawthornsilla kuin Goodison Parkillakin on pelattu yhtä monta tasapeliä.

Ratkaisun paikat

Evertonin laitapakit tuovat peliin leveyttä ja hyökkäysuhkaa. West Bromin laitapakkien Steven Reidin ja Liam Ridgewellin on siis oltava hereillä ja seurata Leighton Bainesin ja Seamus Colemanin juoksuja.

Keskikentän Youssef Mulumbu kuuluu ottelusta toiseen Baggiesin avainmiehiin. Hänen energisyytensä ja sinnikkyytensä on hyvin tärkeää, sillä Evertonin Gareth Barry ja James McCarthy pyrkivät saamaan keskikentän haltuunsa.

West Bromin hyökkääjärintama on kpaea, joten Nicolas Anelkalta ja Saido Berahinolta odotetaan paljon. Evertonin Phil Jagielka on tosin yksi Valioliigan tasaisimmista toppareista.

Maalintekijät

West Bromin entisen Everton-hyökkääjä Romelu Lukakun maalihanat ovat jokseenkin tyrehtyneet. Lukaku on maalannut vain kerran kahdeksassa viime ottelussaan.

Hänen maalikertoimensa 2,40 ei siis ole kovin houkutteleva. Vetovaihtoehtoja kannattaakin etsiä vierasjoukkueen laidoilta. Erikoistilannespesialisti Leighton Bainesin maalikerroin on 6,75, Colemanin kerroin 7,50 ja Kevin Mirallasin kerroin 3,50.

West Brom -hyökkääjä Berahinon kauden neljästä Valioliiga-osumasta kolme on jäänyt ottelun viimeiseksi. Kerroin sille, että Berahino tekee kamppailun viimeisen maalin, on 9,50.

Tulosveikkaus: 1-1 (6,50)

Pelivihje: Tasapeli (3,40)

Lyö vetoa ottelusta täällä!