Valioliiga: väsytystaistelu kääntyy Arsenalille


Kun Arsenal ja Newcastle kohtasivat viime kauden lopussa, tapahtumaa värittivät Newcastlen kannattajien protestit manageri Alan Pardew'ta kohtaan. Pardew marssi lehdistötilaisuuteen 0-3-tappion jälkeen ja lupasi jatkaa taistelua. Mitä kahdeksassa kuukaudessa voikaan tapahtua!

Nyt pilkkalaulujen, lakanoiden ja buuausten kohteena on Arsene Wenger. Hänkin tietysti jatkaa taistelua, mutta väistämättä tulee mieleen, kauanko hän jaksaa.

Keskiviikkona Mestarien liigassa otettu 4-1-voitto surkeasta Galatasaraysta tuli tarpeeseen, vaikka onkin helppo ajatella, että kyse oli vain kilvenkiillotuksesta.

Ehostusta kaipaa myös Arsenalin fysioterapeuttien hoitopöytä, joka natisee lukuisten loukkaantuneiden Gunners-pelaajien alla.

West Bromwich Albion v Arsenal - Premier League : News Photo

Galatasarayn verkkoon upean maalin tehnyt Aaron Ramsey on uusin mies sairastuvalla, jota kansoittavat jo ennestään Laurent KoscielnyNacho MonrealMikel ArtetaTheo WalcottJack Wilshere ja pitkäaikaispotilas Mesut Özil. Lisäksi Calum Chambers on Harakoita vastaan pelikiellossa. Mathieu Debuchy toipui viimeisen viikon aikana pelikuntoon, mikä on tervetullut uutinen. Ainakin se osoittaa, että Arsenalin fysiohuoneen ovi käy myös ulospäin.

Tilaston mukaan eniten loukkaantuneita pelaajia on kuitenkin Newcastlella, jonka riveistä puuttuu Tim KrulinFabricio Coloccinin ja lähes unohdetun Siem De Jongin kaltaisia avainpelaajia.

Se ei ole menoa hidastanut. Viime viikonloppuna Newcastlesta tuli ensimmäinen joukkue, joka kaatoi Chelsean tällä kaudella. Supervaihtomies Papiss Cisse siivitti mustavalkoiset 2-1-voittoon.

Niinikään loukkaantumisista kärsinyt senegalilainen on tehokas hyökkäysase, jos häntä käytetään oikein. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Cisse aloittaa jälleen penkillä ja tulee viimeiseksi puoleksi tunniksi härnäämään totutun varamiehistä Arsenal-puolustusta.

Newcastle ei tule luovuttamaan Emiratesilla (joka pitäisi Pardew'n mukaan nimetä Arsene Wenger Stadiumiksi) viime kauden tapaan. Vierasjoukkueen tehtävä on pysyä pelissä mukana mahdollisimman pitkään ja käytävä kotiyleisön hermoille.

Lopulta ottelu kääntynee kuitenkin Arsenalille. Santi CazorlanAlexis SanchezinDanny Welbeckin ja Olivier Giroudin myötä joukkueessa on niin paljon tulivoimaa. Lukas Podolskikaan ei ole käyttänyt näyttöpaikkojaan hullummin viimeisen viikon aikana.

Peli-ideoiksi nousevat Arsenalin voitto ja kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa yhdistelmänä (3,45). Jos luotto Arsenaliin ei riitä, vaihtoehdon tarjoaa myös veto vain sen puolesta, että kumpikin joukkue tekee maalin (1,94).

MAALINTEKIJÄVEIKKAUS

Jos Wenger palkitsee Podolskin paikalla avaukseen, saksalaisen maalikerroin 2,55 on tarttumisen arvoinen. Stoken verkkoon rangaistuspotkun upottanut Cazorlakin saattoi saada maalihanansa toden teolla auki, ja miehen kerroin on tulikuuma 4,25.

Newcastlesta ideaksi nousee Cisseen luottaminen ottelun viimeisen maalin tekijänä (9,00).

TULOSVEIKKAUS: 2-1, 8,00

PELIVIHJEET:

Kumpikin joukkue tekee maalin, 1,94
Arsenal voittaa ja kumpikin joukkue tekee maalin, 3,45
Santi Cazorla tekee maalin, 4,25

Lyö vetoa ottelusta täällä!