Valioliiga: vihjeet kello 17 alkaviin otteluihin


Cardiff City 9.50, tasapeli 5.15, Liverpool 1.35

Kotijoukkue taistelee sarjapaikastaan, Liverpool seurahistoriansa ensimmäisestä Valioliiga-mestaruudesta. Liverpool murskasi viime sunnuntaina Manchester Unitedin vieraskentällä, eikä vastaava esitys tänään olisi yllätys. Kertoimia vastaan on vaikea väitellä.

Cardiff on ottanut pisteitä muilta putoajakandidaateilta, mutta tässä ottelussa en usko edes kotiedun siivittävän walesilaisia pisteille. Lapulle vierasvoitto ja Luis Suarezin kahden tai useamman maalin ilta (4,25).

Tulosveikkaus: 1-3 (11,00)

Everton 1.62, tasapeli 3.85, Swansea City 6.10

Everton voitti 3-1, kun joukkueet kohtasivat viime kuussa FA Cupissa. Toffees ei ole kuitenkaan vakuuttanut liigassa kyseisen ottelun jälkeen. Se otti niukat kotivoitot West Hamista ja Cardiffista, ja ennusmerkit viittaavat samankaltaiseen tulokseen tänäänkin. Odotan Evertonin voittavan, mutta marginaali tulee olemaan pieni.

Swansea ei ole voittanut otteluakaan sitten helmikuun alun Cardiff-voittonsa. Peleihin kotivoitto ja kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa (1,90).

Tulosveikkaus: 2-1 (8,50)

Hull City 2.22, tasapeli 3.25, West Bromwich 3.55

Hull oli nousukunnossa, kun Shane Long ja Nikica Jelavic palasivat kokoonpanoon. Kahden peräkkäisen liigatappion myötä se nousu vaikuttaa kuitenkin olevan ohi. West Brom puolestaan otti viikko sitten vierasvoiton Swanseasta ja pääsee tähän otteluun hyvällä itseluottamuksella.

Isänniltä puuttuu George Boyd, joka otti kohua herättäneellä tavalla yhteen Joe Hartin kanssa. Kotietu siivittänee kuitenkin Tigersin voittoon, sillä WBA vaikuttaa viime viikon voitostaan huolimatta edelleen heikolta. Hullin voiton lisäksi lapulle Jelavicin maali (3,05).

Tulosveikkaus: 2-1 (10,00)

Manchester City 1.15, tasapeli 8.50, Fulham 18.00

City on kompastellut, eikä joukkue täysin vakuuttanut viikko sitten Hull-voitossa. Tämän ottelun pitäisi kuitenkin olla viikonlopun kierroksen pankki. Fulhamin peli on parantunut Felix Magathin tultua manageriksi, mutta Etihad Stadiumilta on turha odottaa tuliaisia.

Tällaiset ottelut eivät aina mene suunnitelmien mukaan, mutta itse uskon selvään kotivoittoon ja Alvaro Negredon kahden tai useamman maalin iltapuhteeseen (4,25).

Tulosveikkaus: 4-0 (9,50)

Newcastle United 1.85, tasapeli 3.45, Crystal Palace 4.75

Newcastlesta on tullut minun papereissani sarjan vaikeimmin ennakoitava joukkue. Myös Palace on uhmannut kertoimia useaan otteeseen tällä kaudella. Kuntopuntari ei kerro paljoa näiden joukkueiden kohdalla, joskin on huomionarvoista, että Newcastle on voittanut seitsemästä edellisestä ottelustaan vain yhden.

Neljän ottelun voitoton putki on pudottanut Crystal Palacen jälleen lähelle putoamisviivaa. Kurjuusputken takia luotan kotivoittoon. Palacen viimeiset ottelut ovat myös olleet vähämaalisia, ja alle 2,5 maalin kerroin onkin pelikelpoinen 1,63.

Tulosveikkaus: 2-0 (8,00)

Norwich City 2.15, tasapeli 3.30, Sunderland 3.65

Sunderland on pelannut hienosti Englannin cup-kilpailuissa, mutta pelaamatta jääneiden otteluiden takia sijoitus on Valioliigan jumbokolmikossa. Norwich on viime viikkoina ottanut pisteitä Tottenhamilta ja Manchester Cityltä, mutta sekään ei ole vielä turvassa putoamispeikolta. Kuntopuntarissa ei ole kehumista kummankaan joukkueen osalta.

Kanarianlintujen verkot soivat vieraskentillä runsaasti, mutta Carrow Roadilla Norwich pelaa tiiviisti. Paras vaihtoehto on siis vähämaalinen tasapeli. Myös Steven Fletcherin maali (3,45) kelpaa peleihin.

Tulosveikkaus: 1-1 (6,50)