Valioliiga: vihjeet kello 17 alkaviin otteluihin


Fulham 2.30, tasapeli 3.35, Hull City 3.20

Viimeistä edellisenä olevalla Fulhamilla on todella paljon panosta. Hull ei myöskään ole vielä varmistanut sarjapaikkaansa, vaikka Tiikerit ovat kenties jo suunnanneet katseitaan cup-finaaliin. Vaarana on, että Sunderlandin tavoin hyvä cup-menestys vaarantaa Hullin säilymisen Valioliigassa.

Hull-hyökkääjät Nikica Jelavic ja Shane Long pääsevät sentään otteluun tuoreina. Kumpikaan ei nimittäin saa pelata Hullin paidassa cup-otteluissa. Jelavicin maali (3,60) onkin ykkösvihjeeni. Uskon kuitenkin Fulhamin voittoon, sillä kuudesta viime ottelusta tulleet yhdeksän pistettä ovat Fulhamilta hyvä työnäyte.

Tulosveikkaus: 2-1 (9,50)

Stoke City 3.25, tasapeli 3.35, Tottenham Hotspur 2.30

Stoken tultua Valioliigan tämä ottelu on päättynyt 2-1 viidellä peräkkäisellä kaudella. Veikkaan, että lopputulos on lauantainakin samankaltainen, mutta en ole aivan varma, kumman eduksi.

Stoke on vienyt näistä viidestä ottelusta kolme. Tällä kaudella Potters on kukistanut kotonaan jo Chelsean, Arsenalin ja Manchester Unitedin. Näin ollen Stoken luulisi olevan vahva lauantainakin, sillä Spurs ei todellakaan vakuuta. Tottenham on aloittanut ottelunsa vaisusti viime viikkoina. Vierailijalle vaikealla Britannia Stadiumilla siihen tuskin on varaa. Uskon kotijoukkueen voittoon, mutta kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa (1,78) on yleensä turvallinen valinta Spursin otteluissa.

Tulosveikkaus: 2-1 (11,00)

Swansea City 1.63, tasapeli 3.75, Aston Villa 6.25

Maaliskuussa Villa voitti Chelsean, mutta sen jälkeen se on saanut viidestä ottelusta vain pisteen. Koko sarjan jumbokolmikko on napsinut hyviä tuloksia viime aikoina, joten Aston Villan sarjapaikka ei todellakaan ole varma. Liberty Stadiumilta pitäisi saada vähintään piste.

Ottelun Villaa enemmän pelannut Swansea on pisteen vieraitaan edellä. Kotijoukkue pääsee otteluun hyvissä asemissa voitettuaan viimeksi vakuuttavasti Newcastlen vieraskentällä. Kaksi maalia ampunut Wilfried Bony ansaitsi minulle mukavat voitot, joten luotan tälläkin kertaa norsunluurannikkolaisen onnistumiseen maalinteossa (2,25).

Tulosveikkaus: 2-1 (8,50)

West Bromwich 1.85, tasapeli 3.65, West Ham 4.40

Myös West Brom on vaaravyöhykkeellä hävittyään maanantaina Manchester Citylle. West Hamin kausi on puolestaan käytännössä ohi, vaikka matemaattisesti Hammersin putoaminen on edelleen mahdollista. West Brom on hävinnyt vain yhden neljästä viime ottelustaan, kun taas West Ham on kolmen ottelun tappioputkessa.

Luvassa on tyypillinen loppukauden vääntö, josta motivoituneempi joukkue ottaa pisteet. Peleihin kotivoitto, ja West Hamin viime otteluiden perusteella jopa kotijoukkueen nollapelin kerroin 2,75 vaikuttaa anteliaalta.

Tulosveikkaus: 2-0 (9,50)

Lauantain Valioliiga-vedot sisään täällä!