Valioliiga: vihjeet kello viiden otteluihin


Manchester City 1.13, tasapeli 8.75, Reading 19.00

Reading aloitti kauden huonosti ja on juuttunut häntäpäähän yhdestä pienestä pirteästä jaksosta huolimatta. Maanantain tyly Arsenal-tappio povaa pitkää talvea Brian McDermottin suojateille eikä Manchester ole paras paikka kadonneen viren etsintään. City on voittanut kuusi yhdeksästä kotiottelustaan. Tällaiset ottelut eivät toki aina mene käsikirjoituksen mukaan, mutta tämä on selvä kotivoitto. Yli 2,5 maalin kerroin on 1,35.

Tulosveikkaus: Manchester City 3-1 Reading (10.50)

Newcastle 2.05, tasapeli 3.35, QPR 3.60

QPR ei ole vielä hävinnyt Harry Redknappin alaisuudessa. Viime viikonloppuna Rangers nousi kauden ensimmäisellä voitollaan pois jumbosijalta. Redknappin tahraton saldo joutuu lauantaina toistaiseksi kovimpaan testiinsä, vaikka Newcastle on vajonnut jo kuudenneksi viimeiseksi. Alan Pardew'n miehistö on hävinnyt kuusi seitsemästä viime liigaottelustaan, mikä ohjaa pelivalintaa siihen suuntaan, että QPR saa ainakin pisteen. Newcastlen pitäisi kuitenkin kotonaan voittaa heikompi joukkue. Kummankin joukkueen maali antaa kertoimen 1,67.

Tulosveikkaus: Newcastle 2-1 QPR (8.75)

Southampton 1.95, tasapeli 3.45, Sunderland 3.85

Saints ei pelannut viime viikonloppuna. Sunderland taas kärsi Old Traffordilla odotetun tappion. Southampton on hävinnyt vain yhden neljästä viime ottelustaan, Sunderland on samalla ajanjaksolla voittanut vain rämpivän Readingin. Voitto veisi isännät sarjassa Sunderlandin ohi ja kotiedun turvin Southamptonin pitäisi myös pystyä hoitamaan homma. Adam Lallanan maalikerroin 3,80 houkuttelee.

Tulosveikkaus: Southampton 2-1 Sunderland (8.75)

Tottenham 1.58, tasapeli 3.80, Stoke 6.00

Tottenhamilla oli viime ottelussa vaikeuksia murtaa päättäväinen Swansea-puolustus. Vain neljä maalia yhdeksään viime otteluun päästänyttä Stokea vastaan tehtävästä tulee vielä vaikeampi. Stoke on hävinnyt tällä ajanjaksolla vain kerran. Tilastojen perusteella ottelusta ei tule isännille niin helppoa kuin kertoimet vihjaavat. Gareth Balen pitäisi palata Tottenhamin riveihin. Hänen maalikertoimensa on vedon arvoinen 3,00, mutta odotan Stoken jauhavan taas tasapelin.

Tulosveikkaus: Tottenham 1-1 Stoke (7.25)

West Bromwich 1.95, tasapeli 3.45, Norwich 3.85

Kotitasapeli West Hamia vastaan katkaisi West Bromin kolmen ottelun tappioputken, mutta nyt joukkue kohtaa kovavireisen ryhmän. Norwich on kymmenen ottelun tappiottomassa putkessa. Grant Holtin (takareisi) mahdollisesta poissaolosta huolimatta kanarianlinnuilla on mahdollisuus napata hyvä tulos. Kuntopuntari antaa aihetta odottaa tasapeliä, mutta uskon Norwichin putken katkeavan West Bromin käsittelyssä. Kerroin kummankin joukkueen onnistumiselle maalinteossa on 1,67.

Tulosveikkaus: West Bromwich 2-1 Norwich (8.75)  

West Ham 2.95, tasapeli 3.30, Everton 2.40

Kolmen ottelun pelikieltonsa aloittavan Marouane Fellainin poissaolo syö Evertonin voittomahdollisuuksia. Evertonia kritisoidaan liian monista tasapeleistä (yhdeksän tasuria 14 viime otteluun). Tasapeli on taas lähellä. West Hamin Kevin Nolanin maalikerroin on 3,50.

Tulosveikkaus: West Ham 1-1 Everton (6.25)

Matthew Harris