Valioliiga: West Bromwich kiusaa, mutta City vie potin


Manchester Cityllä ja Chelsealla on ollut vaikeuksia pysyä kyydissä, kun Liverpool on pitänyt hurjaa tahtia sarjan kärjessä. Kumpikin on kompuroinut viimeisen viikon sisällä Sunderkandia vastaan, ja Liverpool on jo karkumatkalla. Tällä hetkellä Pool on sarjan maantiekiitäjä, kun sarjan Kelju K. Kojootit tekevät koomisia virheitä.

Kaksi voittoa ja tasapeli kolmesta viimeisestä ottelusta riittäisivät varmistamaan Liverpoolin ensimmäisen liigamestaruuden 24 vuoteen, vaikka City voittaisi kaikki loput ottelunsa. Viime viikolla Sunderlandia vastaan nähtiin, että sekin on epävarmaa.

Etihad Stadiumilla pelataan varmasti hermopeliä, kun West Bromwich Albion tulee vierailulle. Sunderlandin tavoin Baggies tarvitsee kipeästi pisteitä putoamistaistelussa, ja aivan kuten Sunderlandille, myös West Bromille jokainen Manchesteristä mukaan tarttuva piste on plussaa.

Viime päivinä Valioliigan tulokset ovat pelanneet suoraan Liverpoolin pussiin, joten houkutukset lyödä vetoja West Bromin puolesta kasvavat. Tuplamahdollisuuskohteessa tasapelin tai vierasvoiton kerroin on peräti 4,80. Cityn pitäisi kuitenkin viedä lopulta koko potti, vaikka Baggies onkin viime aikoina löytänyt maalivireensä ja hävinnyt vain yhden ottelun viidestä edellisestä.

Sunderland-kompuroinnin jälkeen City-manageri Manuel Pellegrini odottaa joukkueltaan vahvaa esitystä. Luotsi kääntänee katseensa Sergio Agüeroon.

Yaya Touré puuttuu varmasti Cityn keskikentältä, ja myös David Silvan ja Jesus Navasin odotetaan olevan sivussa. Cityllä ei ole varaa antaa kahden ensinmainitun poissaolon näkyä niin selvästi kuin Sunderland-ottelussa.

Agüero on ottelun avainhahmo. Kummankin joukkueen maalinteossa (1,83) on aineksia ottelun pankiksi vedonlyönnissä. Agüero puolestaan voi avittaa Cityn yli 2,5 maalin rajan (1,75).

West Bromin voi odottaa tekevän maalin, joten korkeiden kertoimien etsijöiden kannattaa harkita tulosveikkaukseen loppulukemia 3-1 (11,00).

Kokoonpanot

Touré on siis sivussa nilkkavaivojen takia ja Silvan ja Navasin pelaaminen epävarmaa. Erityisesti viime viikkoina loistavasti pelanneen Silvan poissaolo olisi iso menetys.

West Bromin puolella Jonas Olssonin ja James Morrisonin pelaaminen on epävarmaa. Baggies ei saa peluuttaa ottelussa City-laina Scott Sinclairia tämän omaa seuraa vastaan. Cityn leirissä tuskin edes muistetaan, kuka Scott Sinclair on.

Maalintekijäveikkaus

Agüero ei ole tehnyt vielä maalia loukkaantumisensa jälkeen. Jos City aikoo vielä kuroa Liverpoolin kiinni, Agüeron on oltava vireessä. Edin Dzeko on nimittäin epätasainen, Alvaro Negredo huonossa vireessä ja Stevan Jovetic puolikuntoinen.

Agüeron maalikerroin 1,73 on varsin alhainen, mutta monille siitä huolimatta liian houkutteleva. Rohkeammat luottavat hyökkääjän kahden maalin iltaan kertoimella 3,75.

Silvan poissaolo vie Cityltä yhden maaliuhan, mutta samalla Samir Nasri saa lisää mahdollisuuksia hyökätä. Ranskalaisen maalikerroin on 3,10.

Vierailijoiden todennäköisimmät maalintekijät ovat Matej Vydra (maalikerroin 6,50) ja Stephane Sessegnon (9,00).

Tulosveikkaus: 3-1 (11,00)

Pelivihjeet

Sergio Agüero tekee maalin, 1,73
Kumpikin joukkue tekee maalin, 1,83