Valioliigan nousijat: kuka pärjää parhaiten?


Sanonnan mukaan Championshipin nousufinaali on jalkapallomaailman arvokkain ottelu. Voittaja saa miljoonien puntien tulot, häviäjä joutuu aloittamaan kamppailunsa alusta. Crystal Palace oli tämän vuoden finaalissa parempi. Suoraan Valioliigaan nousivat Cardiff City ja Hull City.

Kahden korkeimman sarjatason tasoeron takia nousijajoukkueilla on yleensä vaikeaa. Viime vuosina tasonnousu on ollut liikaa esimerkiksi Readingille, Blackpoolille ja Burnleylle.

On myös esimerkkejä, joissa nousijajoukkue on menestynyt: Swansea, Southampton, West Ham...Heikompikin joukkue on kilpailukykyinen, jos se valmistautuu oikein.

Kuka tämän kauden nousijoista pärjää parhaiten?

Cardiff City (kerroin: 1,80)

Bluebirds jyräsi viime kaudella kaiken tieltään ja voitti Championshipin. Seuran ehkä suurin vahvuus on lahjakas manageri Malky Mackay. Nousun jälkeen mies on yhdistetty moniin muihinkin seuroihin. Myös maalivahti David Marshallia ja keskikentän Peter Whittinghamia kannattaa seurata. Hiljaisuus siirtomarkkinoilla herättää kuitenkin kysymysmerkkejä.

Hull City (3,20)

Steve Brucella on sen sijaan pitänyt kiirettä siirtomarkkinoilla; hän on hankkinut viisi pelaajaa, joista merkittävimpinä Maynor Figueroan (Wigan) ja Allan McGregorin (Besiktas). Brucen Valioliiga-kokemus voi osoittautua ratkaisevaksi. Samaa voi sanoa Sone Alukon pelikunnosta. Aluko oli loukkaantumisen takia sivussa Championship -kauden viimeisinä kuukausina. Puolustuksen pitävyys voi kuitenkin osoittautua huolenaiheeksi.

Crystal Palace (4,25)

Palace voitti kiihkeässä nousufinaalissa Brightonin. Ian Holloway tulee jälleen peluuttamaan viihdyttävä jalkapalloa, mutta tuntuma on silti se, ettei joukkue tule olemaan tarpeeksi tasokas. Wilfried Zaha lähti Manchester Unitediin. Uudet pelaajat, kuten Stephen Dobbie ja Jerome Thomas, ovat ihan hyviä, mutteivät jättipotteja. Kotkien kaudesta voi tulla pitkä.

Lyö vetoa Valioliiga-kaudesta ja parhaasta nousijajoukkueesta täällä!