Valioliigan välitodistus: neljä suurta


Muistatko sen ajan, kun olit kroonisesti epävarma ja jatkuvan arvostelun sekä pilkan kohteena? Välitodistushan on tietysti meille kaikille tuttu.

Syyskauden puoliväli lähestyy (tämä on arvaus, kuka näitä oikeasti tietää?), joten tässä minun välitilinpäätökseni perinteisestä "neljästä suuresta".

Manchester United

Oi voi. Manchester United on aiheuttanut pettymyksen itselleen ja muille niin vakuuttavien viime vuosien jälkeen. Kaikkien aikojen paras manageri Sir Alex Ferguson vaihtui Evertonin manageriin, ja samalla asiat Unitedissa muuttuivat tulikuumista kädenlämpöisiksi.

Ensinnäkin pelätään, että pelaajat eivät kunnioita David Moyesia. Toisekseen hän ei tunnu tietävän, mihin hänen pelaajansa pystyvät - paitsi se yksi teinitähti, joka saattaa lähteä ensi kesänä. Kolmanneksi seurajohto ei oikein tiedä, miten pelaajia kuuluisi ostaa. Ilmassa ei ole merkkejä asioiden paranemisesta lähiaikoina.

Manchester City

Kun pääset Roberto Mancinista eroon, asiat eivät voi kuin parantua. Itse asiassa peliesitykset ja joukkuehenki paranisivat jo sillä, että Mancini korvattaisiin vain otsatukalla ja huivilla, jotka raahataan vaihtoaition luokse ottelun aikana. City ei jättänyt mitään arvailujen varaan, vaan korvasi Mancinin ihan oikealla ihmisellä, ja vieläpä sellaisella, jolla on kelpo CV jalkapallovalmentamisen saralta. Manuel Pellegrini on herättänyt Cityn uudelleen eloon. Yaya Toure ja Sergio Agüero ovat nousseet esiin ja naapuri Manchester United on jo kertaallen lyöty kanveesiin.

Pellegrinillä on kuitenkin edelleen ongelmia ratkaistavanaan. Joe Hartista tulee jatkuvasti englantilaisempi maalivahti. Vincent Kompany puolestaan on viihtynyt salilla turhan huonosti, sillä hänellä on taas lihasvamma, joka tietää parin viikon poissaoloa. Puolustus ei edelleenkään ole täysin varma, ja sille asialle on tehtävä jotain. Muuten joku muukin kuin Bayern München saa Cityn näyttämään tyhmältä.

Chelsea

Jose Mourinhon paluu on ollut hauska asia, ainakin jos olet John Terry tai Frank Lampard eikä sinua tarkastella objektiivisesti.

Lisäksi Mourinho hämmästyttää siten, ettei hän ota mitään vakavasti. Hän on vaihtanut psykologisen manipuloinnin ilmiselvään ajantappamiseen julkisissa esiintymisissään.

Hyökkäyksessä Samuel Eto'on parhaat päivät on nähty, Fernando Torres on paikalla vain fyysisesti, Demba Ba on Demba Ba ja Romelu Lukaku on Evertonissa. Keskikentältä puuttuu se Michael Essien ja se vanha kunnon Frank Lampard. Keskikentällä pelaavat nykyinen Michael Essien ja Frank Lampard, jotka ovat vain vanhoja.

Puolustus on kilpailukykyinen, vaikkakaan ei perinteisen mourinhomainen. Joukkueesta kuitenkin puuttuu säpinää. Olisi paljon nautinnollisempaa katsoa Mourinhon edellisen Chelsea-ajan joukkuetta. Nyt niiden samojen pelaajien parasta ennen -päivä on ohitettu.

 Arsenal

Arsenal-kannattajien tämänhetkinen huimaustila on oikeutettua, kun joukkue on taas Englannin mestari. Mesut Özilin hankinta oli avainasia Valioliigan voittamisessa pitkän tauon jälkeen. Kekseliäisyydellään Özil paikkaa kaikki Arsenalin heikkoudet - Jack Wilsheren sikarit, ei-tarpeeksi-hyvän puolustuksen ja sen, että Olivier Giroud on joukkueen ainoa oikea maalintekijä.

Kun Nicklas Bendtner tuli Hawthornsilla kentälle voittomaalin hakuun niin ketteränä ja uhkaavana, kaikki tiesivät, että Arsene Wenger oli taas muokannut joukkuettaan. Arsenal on Valioliiga-mestari, ja nyt on vasta lokakuu. Ei ihme, että fanit ovat onnessaan.

Kenen uskot voittavan Valioliiga-mestaruuden? Tarkista tuoreimmat kertoimet täällä!