Valioliigan viikonloppu: Aston Villa ei noudata käsikirjoitusta


Aston Villan piti noudattaa yksinkertaista käsikirjoitusta. Kauden oli tarkoitus alkaa toivottoman huonosti, ja istten Roy Keanen piti tulla ohjaamaan laiva takaisin väylälle. Sen sijaan Villa meni voittamaan Stoken vieraissa - ja Stoke-vierasottelusta on tunnetusti tullut brittifutiksen mittatikku joukkueen luonteen kovuudelle. Nyt edessä on kotiottelu, ja jos Villa voittaa jälleen, joukkue voi unohtaa suurimmat paineet alkusyksyn ajaksi. Uuden hankinta Carloz Sanchezin odotetaan pelaavan ainakin jonkin verran. Toisin kuin jotkut muut Villan hankinnat, Sanchez vaikuttaa poikkeukselliselta pelaajalta. Myös Newcastle on tehnyt paljon hankintoja. Joukkue näytti pirteältä Manchester Cityä vastaan, mutta tästä ottelusta voi tulla aivan yhtä vaikea kuin City-kamppailusta.

Aston Villan voittokerroin on 2,55.

Chelsea kohtaa taas nousijajoukkueen, ja tarina lienee muutenkin melko samak uin viime viikolla. Burnley pelasi yritteliäästi ja kunnianhimoisesti, mutta Chelsea otti lopulta tylysti voiton Burnleyn alussa tekemästä maalista huolimatta. Tänään Chelsea ei erehdy uinumaan ottelun alussa. Jose Mourinho on luovinut läpi vaikean ensimmäisen kauden. Chelsea näyttää nyt aiempaa vaarallisemmalta hyökkäyskolmanneksella. Muiden kannalta merkit ovat pahaenteisiä. Jos Barcelona olisi tehnyt maanantaina Chelsean toisen maalin, osumalla olisi ollut jo miljoonia Youtube-katsojia. Leicester nappasi avauskierroksella pisteen Evertonia vastaan, mutta tuliaisten saaminen Stamford Bridgeltä vaatisi jo jotain todella erityistä.

Chelsea tekee yli 2,5 maalia, 1,97.

Crystal Palace -raukan leirissä uskottiin, että West Hamin vieraillessa Selhurst Parkilla joukkueen peräsimessä olisi Malky Mackay. Suunnitelma ei olisi voinut mennä enempää pieleen. Mackayn sijaan joukkuetta luotsaa tänäkin viikonloppuna vanha kunnon Keith Millen. Mieleen hiipii väistämättä ajatus, kannattaisiko seurapomo Steve Parishin vain hyväksyä tilanne ja palkata Millen pysyvästi manageriksi. Arsenalia vastaan Palace näytti organisoituneelta, ja Gunners vei potin vasta lisäaikamaalilla. West Ham puolestaan kompuroi kotonaan Tottenhamia vastaan. Huono tulos Etelä-Lontoosta, ja manageri Sam Allardycen paineet kasvavat. Edessä on hermojaraastava iltapäivä.

Tasapeli, 3,20.

Lauantai-iltana Arsenal pelaa jo kolmannen ottelunsa seitsemään päivään. Tykkimiehiä ei käy kateeksi, eteenkin kun joukkue joutuu edelleen tulemaan toimeen ilman saksalaisjoukkoaan. Crystal Palacea ja Besiktasia vastaan Gunners sai kelvolliset tulokset tasapaksuilla esityksillä. Goodison Parkilla virheisiin ei ole varaa. Everton näyttää samalta joukkueelta kuin viime kaudella, mutta sen ympärillä on erilainen virinä. Leicester turhautti Toffeesin viime lauantaina, mutta liverpoolilaisilla on tuoreessa muistissa, kuinka joukkue nöyryytti Arsenalia huhtikuussa. 4-4-2-ryhmitykseen vaihtaminen ja Romelu Lukakun ruokkiminen tehosi silloin. Uskaltaako Roberto Martinez toistaa temppunsa?

Everton voittaa päästämättä maaliakaan, 5,20.

Viikonlopun kohokohta nähdään kuitenkin Stadium of Lightilla, missä Louis van Gaalin Manchester United yrittää unohtaa avauskierroksen Swansea-tappion traumat Sunderlandia vastaan. Isännillä on hyviä muistoja viime kauden neljästä United-kohtaamisesta. Sunderland pudotti Red Devilsin Liigacupin semifinaaleissa ja haki vierasvoiton Old Traffordilta. Lokakuisen kotiottelunsa Sunderland hävisi, mutta silloinkin joukkue oli vähintäänkin vieraansa tasolla suurimman osan ottelusta. United ei ole missään huipputilanteessa. Swansea-ottelussa kolmen miehen puolustuslinja oli ensimmäisellä puoliajalla pettymys. Toisellakin jaksolla United pärjäsi vain ajoittain, kun se pelasi neljän miehen linjalla ja laitureilla. Turha puhua vielä parhaasta kokoonpanosta, kun van Gaal ei ole löytänyt parasta ryhmitystäkään. United-faneja lohdutti viime kaudella ajatus siitä, että huonommaksi tilanne ei voi enää mennä. Jos Sunderlandilta tulee tukkaan, se on vedenpitävä todiste siitä, että huonommin voi aina mennä.

Sunderlandin voittokerroin on 4,85.