Viisi hankintaa, jotka tekevät Arsenalista mestarin


Arsenal-fanit elävät mielenkiintoisia hetkiä. Huonoja uutisia on tarjolla tänä kesänä hämmästyttävän vähän. Sen sijaan puheissa pyörii, harvinaista kyllä, kunnon shoppailukuuri.

Manageri vaihtuu monessa seurassa. Arsenalilla on rahaa käytettävissään, joten Gunners-manageri Arsene Wenger tietää, että kunnon rahankäyttö voi olla opportunistista, mutta myös tehokasta.

Valioliigan voittaminen kaudella 2013-14 on edelleen kaukaa haettu haave. Jos Joukkue pystyy kuitenkin pelaamaan yhtä hyvin ja tasaisesti kuin menneellä kaudella maaliskuusta eteenpäin, hankkimaan valmiita pelaajia JA hyödyntämään kolmen viime kaudella paremmin sijoittuneen joukkueen heikentymisen, sillä on mahdollisuutensa.

Kerronkin huvin vuoksi, keihin käyttäisin Arsenalin miljoonat, jos olisin asiasta vastuussa.

Asmir Begovic (Stoke City)

Puolalaisduo Wojciech Szczesny ja Lukasz Fabianski pelasivat hienosti Arsenalin loppukauden aikana, mutta kumpikaan ei kuitenkaan pystynyt sementoimaan ykkösveskarin tonttia itselleen. Stoke Cityn loistava veskari olisi juuri optimaalinen päivitys. Isokokoinen Bosnian ja Hertsegovinan maajoukkuemies on kookas pelote, joka on tottunut Valioliigan kovaan peliin. Hän on myös vasta 25-vuotias, joten käyrä osoittaa ylöspäin. Begovic ei ole yhtä kuuma nimi kuin monet muut Gunnersiin yhdistetyt tähdet, mutta rohkeus, ketteryys ja loistava sijoittuminen voivat tehdä hänestä kaikkein luotettavimman hankinnan. Arsene Wenger voisi vain reilulla kymmenellä miljoonalla punnalla hankkia Gunnersiin laatumaalivahdin, joka voisi seistä Emirates Stadiumilla tolppien välissä seuraavan vuosikymmenen.

Angelo Ogbonna (Torino)

Valioliigassa on pakko olla neljä luotettavaa topparia, mutta Arsenalilla on vain kolme - ja siihenkin on laskettu mukaan syrjäytetty ja mahdollisesti pettynyt kapteeni Thomas Vermaelen. Per Mertesackerilla ja Laurent Koscielnyllä on loistava keskinäinen kemia ja kaksikko jatkaa ykköstoppariparina. Uuden, nuoren ja lahjakkaan topparin hankinta ei kuitenkaan olisi pahaksi. Vaihtoehdoista paras on mielestäni Torinon 25-vuotias Italian maajoukkuemies. Hän on atleettinen, fyysinen ja monipuolinen ja lukee peliä luonnostaan hyvin. Pallollinen toppari on kuin tehty Gunnersiin. Ogbonna on paljon parempi pelaaja kuin toinen huhuttu topparihankinta Ashley Williams. Jos Arsenal voittaa kilpajuoksussa Juventuksen, se ei joudu katumaan.

Asier Illarramendi (Real Sociedad)

Mikel Arteta on löytänyt itselleen uuden uran innokkaana ja älykkäänä puolustavana keskikenttämiehenä, mutta Arsenalin konehuone kaipaa spesialistia, joka voisi ottaa keskustassa suuremman tilan haltuun. Pelipaikalle on yhdistetty monia ranskalaisia. Itse suosisin kuitenkin Illarramendia, joka pelasi loistavan kauden Real Sociedadissa ja oli elintärkeässä roolissa, kun Espanjan nuorten maajoukkue voitti EM-kultaa. Illarramendi on käytännössä 23-vuotias Xabi Alonso. Hän haluaa aina palloa, ja pelaajan syöttövalikoima on nautittava. Tärkeintä on se, että Illarramendi liikuttaa palloa myös todella nopeasti. Tykkimiehet sortui viime kaudella huonompia joukkueita vastaan tehottomaan nuhjaukseen pallon kanssa, mutta Illarramendi pitäisi huolta siitä, että näin ei käy. Illarramendi viihtyy kovassa pelitempossa ja pystyy myös suojelemaan puolustuslinjaa. Hän on juuri se tekninen puolustava keskikenttämies, jonka perään Arsenal on parkunut.

Gonzalo Higuain (Real Madrid)


Huhujen mukaan 22 miljoonan punnan siirto on lähellä ja jos se toteutuu, Arsenal-fanien on syytä olla innoissaan. Kaikille on selvää, että joukkue tarvitsee maailmanluokan viimeistelijän. Argentiinalainen tekee varmasti 20-30 maalia kaudessa, jos pysyy kunnossa. Arsene Wengerin joukkueet luovat aina paljon tekopaikkoja. Terävästi liikkuva ja kliinisesti viimeistelevä Higuain täydentäisi pelityyliä loistavasti. Esimerkiksi Radamel Falcaon ja Edinson Cavanin hintalaput ovat kaksinkertaisia Real Madrid -hyökkääjään verrattuna, mutta he eivät tee kahta kertaa enempää maaleja. Higuainin muutto Pohjois-Lontooseen pistäisi asetelmia kertaheitolla uusiksi.

Wayne Rooney (Manchester United)

Huhuissa puhutaan paljon Evertonin Marouane Fellainin siirtymisestä Arsenaliin 24 miljoonalla punnalla. Hän on hyvä pelaaja, mutta muutamalla lisämiljoonalla Gunners saisi Rooneyn, joka pystyisi tekemään paljon isomman vaikutuksen. Joskus täytyy vain tarttua hetkeen, eikä Arsene Wengerille siunaannu koskaan parempaa mahdollisuutta Manchester United -tähden hankintaan. Rooneyn ja United-fanien välit ovat heikentymään päin, eikä pelaaja halua soitella toista viulua Robin van Persien takana. Rooneyta ei houkuttele pelata hänet aikanaan oikeuteen haastaneen David Moyesin alaisuudessa, eikä lähipiiri innostu siirrosta ulkomaille. Jos Rooney todellakin lähtee Unitedista, Chelsea ja Arsenal ovat ainoat vaihtoehdot. Rooneylla on puutteensa, mutta mahdollisuus nähdä mies Arsenal-paidassa on todella herkullinen. Minä pistäisin kaiken likoon saadakseni Rooneyn. Kerroin Rooneyn siirtymiselle Arsenaliin on 5,00.

Kerroin Arsenalin Valioliiga-mestaruudelle on 12,00.