Wigan-Arsenal: faniennakko


Wigan: Paul Farrington, Wiganer.

Kokoonpano

DW Stadiumin lääkintänurkkauksessa on ajankohtaista puhua kriisistä etenkin puolustajien osalta. Peräti neljä parasta toppariamme - Gary Caldwell, Ivan Ramis, Antolin Alcaraz ja Adrian Lopez - ovat sivussa. Puolustuksen sydämessä nähtäneenkin laitapakit Maynor Figueroa ja Emmerson Boyce sekä keskikenttäpelaaja Dave Jones. Norwich-ottelussa nilkkavamman saanut tärkeä keskikenttäpelaaja James McCarthy joutunee myös huilaamaan.

Vire

Ei hyvä. Alkukausi lupasi hyvää, mutta kauden avauspuolisko on ollut konttaamista ja sekin on nyt pysähtymässä. Sarjataulukon katseleminen on epämiellyttävä kokemus. Olemme putoamisviivan alla eikä juuri mikään viittaa vireen paranemiseen.

Edelliset kohtaamisset

Ottelut Arsenalia vastaan ovat yleensä monestakin syystä kiinnostavia. Ensimmäisellä pääsarjakaudellamme voitimme Arsenalin matkalla liigacupin finaaliin. Wigan oli myös viimeinen joukkue, joka kohtasi Arsenalin Highburylla. Muistissa on myös saman kauden kohtaaminen DW Stadiumilla, kun Thierry Henry tyrmäsi kotiyleisön täydellisellä vapaapotkulla. Onneksi Henry on lähtenyt ja Arsenal potee Robin van Persie -krapulaa, joten olemme toiveikkaita.

Parhaat vedot

Yli 3,5 maalia, 2,50. Kumpikin joukkue pelaa avointa jalkapalloa. Toivottavasti Wigan tekee enemmän osumia runsasmaalisessa pelissä.

Maynor Figueroa tekee avausmaalin, 42,00. Figueroa rakastaa upeiden maalien tekemistä etenkin TV-kameroiden nähden. Figgy on aina vedon arvoinen.

Kumpikin joukkue tekee maalin, 1,60. Varamiehinen puolustuksemme on vaikeuksissa Gunnersin kanssa. Uskon kuitenkin Wiganin taistelevan hyvin ja tekevän maalin.

Tulosveikkaus: Wigan 1-3 Arsenal (11.00)

Oletettu avaus


Arsenal
: James McNicholas, Gunnerblog.

Kokoonpano

Uskon, että Arsene Wenger pitää kiinni miehistöstä, joka kaatoi Readingin vakuuttavasti 5-2. Yleensä managerit kierrättävät joulunaikana. Arsenalin tapaninpäivän ottelu West Hamia vastaan kuitenkin peruttiin, joten Wengerillä on mahdollisuus luottaa ykkösmiehistöönsä. Theo Walcott jatkanee siis keskustassa ja Olivier Giroud aloittaa penkiltä.

Vire

Viiden maalin ilta Readingia vastaan hälvensi huolia huonosta tuloskunnosta, mutta on syytä muistaa, että siinäkin ottelussa neljän maalin johto puolittui kymmenessä minuutissa. Wigan varmasti huomasi hermostuneisuuden ja iskee kiinni aina kun mahdollista.

Edelliset kohtaamiset

Joukkueiden välillä on nähty klassikoita, joista kuuluisin oli Wiganin 3-2-voitto 2010. Arsenal laski alleen viime minuuteilla. Viime kauden vastaavassa ottelussa Arsenal voitti 4-0, mutta Wigan voitti Lontoossa. Se yllätysvoitto oli tärkeä putoamistaistossa.

Parhaat vedot

Theo Walcott tekee avausmaalin, 7,50. Jos Walcott pelaa keskustassa, Arsenalin ykköspyssyn maalikerroin on kohdallaan.

Yli 3,5 maalia, 2,50. Molemmat joukkueet ovat hyökkäysvoittoisia ja puolustuspäässä virhealttiita. Uskon maalirikkaaseen otteluun.

Alex Oxlade-Chamberlain tekee maalin, 4,00. Nuori laituri oli turhautunut jäätyään Reading-ottelussa maaleitta. Hän ei ole vielä tehnyt liigamaalia tällä kaudella - nyt olisi aika.

Tulosveikkaus: Wigan 1-3 Arsenal (11.00)

Oletettu avaus