Yaya Touren Wembley-uusintanäytös voi siivittää Cityn mestaruuteen


Manchester City 1, Stoke City 0. Maalintekijä: Yaya Toure.

Jotkut Manchester City -fanit ovat varmasti tapetoineet tämän tekstin seinilleen tai tatuoineet sen ihoonsa jo kauan ennen norsunluurannikkolaisen voittomaalia lauantain tärkeässä Stoke-ottelussa.

Kyse ei ole mistään yliluonnollisesta, vaan siitä, että lauantain lopputuloksella ja maalintekijällä on erityinen paikkansa Cityn folkloressa.

Toure ei onnistunut aivan täydellisestä. Hän teki lauantain osumansa Stoken verkkoon ottelun 70. minuutilla, neljä minuuttia aiemmin kuin vuoden 2011 FA Cupin finaalissa samaa joukkuetta vastaan. Tuolloin City kukisti Wembleyllä sitkeän Stoken Touren osumalla ja voitti ensimmäisen merkittävän pokaalinsa 35 vuoteen.

Cup-finaalin voittomaali oli erittäin merkittävä osuma koko Manchester Citylle seurana ja englantilaiselle jalkapallolle kokonaisuutena. City otti ensimmäisen suuren askeleensa superrikkaiden omistajiensa omistuksessa. City oli antanut kovan iskun. Old Traffordilla nähty nolo lakana, jossa luki, kuinka pitkään City oli pelannut ilman pokaalia, voitiin repiä alas. Lakanan tekijän olisi pitänyt tietää, että hänen tekeleensä oli kuin punainen liina härälle.

Vuotta myöhemmin samaiset Manchester Unitedin kannattajat katsoivat taas kateellisina toiselle puolelle kaupunkia, kun Sergio Agüero ratkaisi Citylle Valioliiga-mestaruuden lähivuosikymmenten dramaattisimmassa kauden päätösottelussa. Yhtäkkiä lakana oli City-fanien murheista pienin.

United kokosi itsensä ja voitti liigamestaruuden Sir Alex Fergusonin jäähyväiskaudella viime keväänä. Tällä kaudella United on kuitenkin rämpinyt niin pahasti, että joukkue on hädin tuskin pilke Cityn silmäkulmassa.

Kantona Manuel Pellegrinin suojattien kaskessa on tietysti Barcelona. Viime viikon 0-2-kotitappio Barcalle tietää sitä, että City joutunee vielä odottelemaan Mestarien liiga -menestystä. Kotimaassaan Citizensillä on kuitenkin kaikki edellytykset menestykseen.

Ensi viikonloppuna City juhlinee Liigacupin mestaruutta, kun se kohtaa Wembleyn finaalissa Sunderlandin. FA Cupissa vain toinen shokkitappio vuoden sisään Wiganille estäisi Cityn pääsyn välieriin. Touren lauantaisen maalin myötä City on suosikki Valioliiga-mestariksi (kerroin Unibetillä 2,25). On erittäin mahdollista, että City voittaa kaikki kotimaiset kilpailunsa.

Jotta se voisi tapahtua, joukkueen on kuitenkin kehitettävä joitain asioita merkittävästi. Suurin osa ongelmista ratkeaa, kun Agüero palaa kokoonpanoon Wembleyllä tulevana viikonloppuna.

Argentiinalainen ei kuitenkaan voi pelata topparina. Monet City-fanit ovat valmiita toteamaan, ettei myöskään Agüeron maanmies Martin Demichelis voi pelata topparina. Hyökkääjän paluu varmistaa kuitenkin sen, että City voi jälleen käyttää suurimman osan ajastaan hyökkäämiseen, eikä puolustamisesta tarvitse olla niin huolissaan.

Arsenal hävisi pari viikkoa sitten rumasti Liverpoolille. Sen myötä Valioliigan mestaruustaistossa näyttää olevan kyse siitä, mitä tapahtuu, kun City ja Chelsea vierailevat huhtikuussa vuorollaan Liverpoolin vieraana.

Pellegrini toivoo, että siihen mennessä Agüero on siivittänyt Cityn samanlaiseen maalivireeseen kuin aiemmin tällä kaudella. City teki kuusi maalia niin Tottenhamin kuin Arsenalinkin verkkoon ja iski neljästi järkyttynyttä Manchester Unitedia vastaan.

Kun City on parhaimmillaan, sille ei löydy Valioliigasta voittajaa. Lauantain kaltaiset voitot vain lisäävät vaaleansinisten itseluottamusta.

City ei ehkä ole päässyt parhaalle tasolle viime aikoina. Lauantain voittomaali oli kuitenkin muistutus siitä, että City on itse asettanut standardit parhaalle tasolleen vasta viimeisen kolmen vuoden aikana.

Joukkue ei kovin helposti unohda, mikä sen paras taso on.

Manchester Cityn Valioliiga-mestaruuden kerroin on 2,35. Lyö vetoa Valioliiga-mestarista täällä!