10 kysymystä Shefkille: ”Ilman perhettä urastani ei olisi tullut mitään”


Unibet esitti Shefki Kuqille 10 kysymystä miehen upeasta pelaajaurasta. Esiin nousivat muun muassa perheen tuki, Mikael Forssell, uskomattomat tarinat Metzistä ja Suomen maajoukkueen fanit.

1. Tärkein yksittäinen tekijä Shefki Kuqin ammattilaisuralla?

– Perhe. Ehdottomasti mun perhe yli kaiken muun. Ne on kannustanut mua alusta asti. Siitä kun Mikkelissä pienenä poikana oli vaikeaa aina tähän päivään asti. Ilman perhettä, mitään ammattilaisuraa ei olisi ollut.

2. Paras pelikaveri?

– Miklu (Forssell). Niin perheiden kuin pelikentän kautta.

3. Paras valmentaja uran varrelta?

– Vaikea sanoa. Paras treenari oli Brendan Rodgers. Sitten se, mitä Roy Hodgson sai aikaan Suomen maajoukkueessa nostaa Royn ylös. Mark Hughes Blackburnissa oli taktisesti parhaita.

4. Vaikein vastustaja?

– Hyökkääjänä on tietysti monta topparia mielessä heti ensimmäisenä. John Terry – ei ole tilannetta tai paikkaa mihin se ei laittaisi päätään väliin. Mutta yksi toppari, joka oli paitsi äärettömän kova ja vaikea vastustaja, myös äärimmäisen ärsyttävä, Arsenalin Martin Keown. Jo sen naaman näkeminen ärsyttää mua edelleen!

5. Pelaaja, jonka uraa kunnioitat eniten?

– Ronnie, eli se oikea Ronaldo. Niin vaikeita loukkaantumisia, isoja sopimuksia ja silti se aina pelasi ihan siellä kovimmalla huipulla.

6. Pelaaja, joka oli sinun esikuvasi?

Alan Shearer. Perushyökkääjä, jonka sä tiesit tekevän sen 20–30 maalia kaudessa. Meillä ei kummallakaan ollut niitä maailman suurimpia teknisiä lahjoja, mutta hän oli äärettömän kova maalintekijä. Shearer pelasi Englannissa huipulla pitkään ja miehellä on edelleen eniten maaleja Valioliigassa. Senkin takia oli mulle iso juttu pelata Newcastlessa.

7. Tärkein tekemäsi maali?

– Suomen paidassa marraskuun 17. päivä 2007. Meidän 2–1-voittomaali Azerbaidzania vastaan. Sillä maalilla me saatiin mahdollisuus lähteä Portugaliin vierasmatsiin tilanteessa, jossa kisoihin pääseminen olisi vielä mahdollista ja meidän omissa käsissä.

8. Entä ottelu, jonka muistat aina?

– Ehdottomasti Klubin paidassa se toinen Mestarien liigan karsintavaiheen osaottelu Ranskassa Metziä vastaan. Jo saavutuksen ja tuloksen takia, mutta se kaikki uskomaton draama mitä siihen matsiin liittyi. Aarno Turpeinen lensi pihalle. Siellä oli piilolinssit kateissa. Markku Peltoniemi hakemassa jotain pikkupeiliä, jotta näkee laittaa linssin silmään. No, ei löydy kuin sellainen iso peili ja sitten se kantaa sitä isoa peiliä ympäriinsä. Uskomatonta säätämistä, mutta se fiilis lopussa kun päästiin Mestarien liigaan. Käsittämätön.

9. Pahin paikka, jossa olet pelannut?

– Upton Park ehdottomasti yksi niistä. West Hamin fanit tekevät sellaisen tunnelman, että siellä on todella vaikea pelata. Ne teki mun pelaamisesta aina vaikeaa, mutta mä nautin siitä. Old Trafford oli myös paikka, jossa polvet vähän tutisi. Sä tiesit, että ne tulee päälle ja kovaa ja niiden fanit on tottuneet näkemään vaan voittoja. Tämä tietysti oli silloin. Nythän sieltä hakee voittoja melkein kuka vain.

10. Lopuksi, millä joukkueella oli parhaat fanit?

– Ipswichissä ne rakastaa mua ja ne on huikea porukka. On pakko sanoa myös Suomen maajoukkueen fanit. Todella kova fanilauma verrattuna ihan mihin tahansa muuhun jengiin kansainvälisestikin. Se fiilis minkä ne teki stadikalle, etenkin mun viimeisinä maajoukkuevuosina, oli mahtava. Ne on aina olleet mulle hyviä ja mä arvostan niitä todella paljon.

Voita Shefkin maajoukkuepaita nimmarilla:
Mestarien liigassa erikoiskisa Shefkin ”kotiinpaluun” johdosta: Lyö mikä tahansa vähintään 5 euron veto tiistain tai keskiviikon Mestarien liiga -peleihin ja olet automaattisesti mukana Shefkin nimmarilla varustetun maajoukkuepaidan arvonnassa!
Kaikki UCL-kertoimet näet tästä.

Tästä voit vielä lukea Shefkin haastattelun Honka-pestin varmistuttua: http://veikkaus.unibet.com/2014/02/17/shefki-siita-lahdetaan-etta-penkin-puolella-pysytaan/18290

Miten Shefkin Honka menestyy tulevalla Veikkausliiga-kaudella? Lyö vetoa täällä!