FC Lahden uusi päävalmentaja Malinen: ”Osa pelaajista vähän ihmetteli”


Lahtelaisen jalkapalloväen katseet ja odotukset kohdistuvat loppukauden osalta Juha Maliseen. Saako uusi päävalmentaja lahtelaiset pois putoamispeikon käsistä? FC Lahden päävalmentajaksi erotetun Tommi Kautosen tilalle astunut Malinen selvitti Unibetille niitä tekijöitä, joilla FC Lahti pidetään pääsarjassa myös kuluvan kauden jälkeen.

Miten sinun ja erotetun Tommi Kautosen toimintatavat poikkeavat toisistaan, Juha Malinen?

– Tässä tilanteessa on parempi, etten lähde vertailemaan minun ja Kautosen tyylejä tai tapaa toimia. Lahdesta löytyy varmasti niitäkin, jotka ovat Kautosen tukena yhä ja vastaavasti sitten ne, jotka halusivat joukkueeseen jotain muutosta.

Miksi FC Lahti on tällä hetkellä sarjan häntäpäässä ja kriisin keskellä?

– Joskus hommat eivät vain natsaa. Kyse on kuitenkin kilpaurheilusta, jossa pienetkin asiat vaikuttavat suureen kokonaisuuteen. On selvä asia, että Lahden pelaajalistalla pitäisi olla korkeammalla sarjataulukossa.

Millainen ilmapiiri joukkueessa oli, kun tapasit pelaajat keskiviikkoaamuna ensimmäistä kertaa?

– Kyllähän siellä osa varmasti katseli ja ihmetteli, että mikäs ukko tänne nyt tuli, mutta olen tyytyväinen ensimmäisen tapaamisen antiin. Puhuimme paljon ja sitten vedimme harjoitukset. Projekti on nyt käynnistetty.

– Vastaavasti pelaajien eleistä ja ilmeistä oli nähtävissä, että hekin haluavat kääntää tätä laivaa tasan tarkkaan yhtä paljon kuin minäkin.

Millaista jalkapalloa FC Lahti pelaa sinun valvovan silmän alla?

– Haluan tuoda tähän joukkueeseen oman tyylini. Siihen tyyliin kuuluu aktiivisuus, uskallus ja myös oikeanlainen räiske. Nyt me laitamme itsemme likoon ihan tosissaan.

– Jalkapallo on peli, jossa uskallus ja rohkeus näyttelevät isoa osaa kokonaisuudesta. Kentällä ei voi vain katsoa, vaan pitää olla myös halu toimia.

Teit FC Lahden kanssa loppukauden sopimuksen. Mikä on tulevien kuukausien tärkein yksittäinen tavoite?

– Kyllä se on tällä hetkellä sarjapaikka. Lahdessa pitää pelata pääsarjatason jalkapalloa myös tämän kauden jälkeen, Malinen painottaa.

Eero Tuominen