Forsell taituroi Veikkausliigassa – kebabilla tai ilman


Kuka on tämän hetken puhutuin pelaaja jalkapallon Veikkausliigassa? Ei, kyseessä ei ole Helsingin Jalkapalloklubin Mika Väyrynen, Mikael Forssell tai Teemu Tainio. Liigan puhutuin pelaaja taiteilee IFK Mariehamnin riveistä. Hänen nimensä on Petteri Forsell. Peliyhtiö Unibet selvitti persoonallisen pallotaiturin mieltymykset niin alkukauteen kuin ravintopuoleenkin.

Mikäli maailma olisi täydellinen paikka, 22-vuotias Forsell ei edes pelaisi tällä hetkellä kotimaan kentillä, vaan turkkilaisessa Bursasporissa.

Keskikenttäpelaajan viime kesänä alkanut ura Turkissa vaihtui kuitenkin talvella paluuseen IFK-paitaan.

Siihen paitaan, jossa Forsell dominoi viime kesänä Veikkausliigakentillä.

Paluu liigakentille tapahtui viime viikonloppuna Rovaniemellä. IFK haki 3-1-vierasvoiton, Forsell herkutteli maalilla ja kahdella syötöllä.

Rovaniemen Keskuskentällä huokailtiin avoimesti, että Forsell on aivan liian hyvä pelaaja pelaamaan Suomen kentillä.

– Se on tietysti kivasti sanottu, mutta totuus on jotain aivan muuta. Siihen on syynsä, miksi pelaan tällä hetkellä Veikkausliigassa enkä Turkissa. Ja se tarkoittaa sitä, etten ole vielä tarpeeksi hyvä jalkapalloilija, heittää Forsell tutun rentoon tyyliinsä.

– Veikkausliigassa minun ei tarvitse jännittää jokaista syöttöä tai kuunnella joukkuekaverien itkemistä siitä, jos kaikki syötöt eivät napsu omille. Se tuo pelaamiseeni rentoutta ja siksi jotkut katsojatkin varmasti tykkäävät näkemästään.

Forsell on saanut palautetta niin peliotteistaan, mutta myös ulkoisesta olemuksestaan. Pienikokoinen ja voimakasrakenteinen pelaaja on leimattu vastustajajoukkueiden fanien silmissä ylipainoiseksi.

– Olen kuullut tuollaista palautetta jo 13-vuotiaasta lähtien. Eli olen tottunut huuteluihin. Rovaniemellähän minulle tarjottiin ihan ruokaakin katsomosta. Kebabia en kuitenkaan saanut, vaikka olisin halunnut, Forsell nauraa.

– Onneksi Maarianhaminan satamassa on loistava kebabravintola, josta saan vaikkapa rullakebabin. Ranskanperunoita en ota koskaan annokseeni mukaan, sillä ne ovat turhia ja urheilijan ei kannata niitä syödä, ohjeistaa Forsell.

Forsellin lainasopimus IFK:n kanssa päättyy elokuussa. Sen jälkeen odottaa uusintaotto Bursasporin paidassa.

– Tarkoitukseni on auttaa IFK:ta ja kehittyä pelaajana sille tasolle, että pääsen lunastamaan odotuksia Turkissa. Tavoitteet ovat hyvin selvät, painottaa Forsell.