HJK ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen


HJK:n kauden tavoitteista yksi lensi romukoppaan jo huhtikuussa, kun joukkue putosi Suomen Cupista. Ainakin se pokaali on siis helsinkiläisten ulottumattomissa. Maanantain vierailija MYPA pääsee Sonera Stadiumin tekonurmelle paineettomassa tilassa, sillä sekä Klubin viime kausien kotisaldo on lähes tahraton, eikä MYPA ole tällä vuosituhannella Helsingissä juhlinut.

Kokoonpanot

Tappiollisen RoPS-ottelun jälkeen HJK lähtee otteluun kaikella todennäköisyydellä ykkösmiehistöllään. Vain Mika Väyrynen on loukkaantumisen takia edelleen sivussa. Rovaniemen cup-pettymyksen jälkeen avauskokoonpano tulee todennäköisesti olemaan lähellä sitä, mitä se oli Honkaa vastaan. Toppareina aloittanevat siis Tapio Heikkilä ja Valtteri Morén sekä kärjessä Mikael Forssell.

Myös MYPAn joukkue on täysin terve, sillä David Ramadingaye ja täksi kaudeksi hankittu nimekäs Moyo Bahamboula ovat harjoitelleet jo täysipainoisesti. Kumpaakaan tuskin nähdään vielä avauksessa, miesten pelaaminen yleensäkin on epävarmaa. Joukkueen tervehtyminen on silti positiivinen merkki. MYPAn tuskin tarvitsee kuitenkaan tehdä suuria muutoksia avauskokoonpanoonsa, eikä olisi mahdotonta, että joukkue aloittaisi täysin samalla miehistöllä kuin Interiä vastaan. Ainakin topparit Tuomas Aho ja Nosh A Lody, keskikentän Tommi Vesala ja kärkimies Pekka Sihvola ovat lähes varmasti avauksessa.

Vire

HJK esittäytyy ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella kotiyleisölleen. Viikko sitten hallitseva ja monien papereissa myös tuleva mestari haki Mikael Forssellin maalilla 1-0-voiton Espoosta. Lunta tuli kuitenkin tupaan torstaina Rovaniemellä, missä RoPS pudotti HJK:n Suomen Cupista 1-0-voitolla. Klubin esitys pohjoisessa ei ollut millään mittarilla hyvä, joten päävalmentaja Sixten Boströmin palaute on oletettavasti ollut sen mukaista. Honkaa vastaan Klubin esitys oli vakuuttava. Pelattujen harjoitusotteluiden suuri määrä näkyi. Vaikka HJK ei aikaisen avausmaalinsa jälkeen luonutkaan väkisin paljoa maalintekopaikkoja, se hallitsi kenttätapahtumia muutamia lyhyitä hetkiä lukuunottamatta.

MYPA on pelannut kaksi ottelua ja esiintynyt kummassakin hyvin. Avauskierroksella KuPSia vastaan MYPA jäi 1-1-tasapeliin, mutta toisen kierroksen kotiottelun FC Interiä vastaan se voitti Hassan Sesayn viime hetken maalilla 1-0. HJK on aivan eri tason haaste, mutta toisaalta MYPA pääsee Töölöön käytännössä paineettomassa tilassa. HJK on hävinnyt Veikkausliiga-ottelun kotonaan viimeksi elokuussa 2010, joten MYPAltakaan ei paljoa odoteta.

Edelliset kohtaamiset

Tämän kevään kahdesta Liigacup-kohtaamisesta kumpikin voitti yhden. Myös viime kauden liigaottelut olivat tasaisia. Kumpikin voitti nimittäin kotona kertaalleen, yksi keskinäinen kamppailu päättyi tasan. MYPA on kuitenkin voittanut HJK:n vieraissa viimeksi kaudella 1996, kun koko Sonera Stadiumia ei vielä edes ollut.

Yhteenveto

HJK (voittokerroin 1,33) on kotonaan selvä suosikki ketä vastaan tahansa. Kaiken järjen mukaan joukkue tulee otteluun kovalla asenteella cup-putoamisen jälkeen. Aktiivinen ja iholle tuleva MYPA on kuitenkin viheliäinen vastustaja, joten helppoa iltaa Klubille ei välttämättä ole luvassa. Kerroin MYPAn onnistumiselle maalinteossa on kova 2,10. Rehellisyyden nimissä yksikin piste olisi kuitenkin MYPAlle Helsingistä hyvä saalis. Tasapelin kerroin on 4,65. Kerroin sille, että MYPA katkaisee yllättäen Klubin lähes kolmevuotisen tappiottoman kotiputken on 9,50.

Lyö vetoa ottelusta täällä!