Jaro yrittää kaataa pitkäaikaisen peikkonsa


Inter on totuttu näkemään Veikkausliigassa mitaleilla, mutta koko alkuvuosi on ollut turkulaisten osalta murheellinen. Työ on vielä pahasti kesken. Se avaa mahdollisuuden tämän illan vastustaja Jarolle. Suurimmaksi putoajasuosikiksi ennakoitu pietarsaarelaisryhmä saapuu Turkuun intoa puhkuen, sillä liiga-avauksesta napsahti tilille nuorelle joukkueelle tärkeä täysi pistepotti.

Kokoonpanot

Interin topparitilanne on haastava, sillä mykoplasmasta toipuva Ari Nyman ei ole vielä pelikunnossa ja liiga-avauksessa pelannut Tuomo Turunen kärsii lihasvammasta. Materiaalin kapeus näkyy jo kauden toisessa ottelussa, sillä Turusen todennäköisin korvaaja on Juuso Hämäläinen, joka ei ole pelannut ensimmäistäkään Veikkausliiga-ottelua. Toisena topparina aloittaa Babacar Diallo. Inter hankki riveihinsä nuoren Felipe Aspegrenin HJK:sta, ja puolustajaa huhutaan maanantaiksi jopa avaukseen. Se tietänee kapteeni Henri Lehtoselle siirtoa ylemmäs laitahyökkääjäksi tai jopa vaihtopenkille. Guy Gnaboyou on toipunut lievästä jalkavammasta, eli laiturin paikat menevät kahdelle pelaajalle kolmikosta Lehtonen, Gnaboyou ja Solomon Duah. MYPAa vastaan laidalla aloitti keltanokka Toni Viljanen. Hän ei onnistunut ja pelaaja vaihdettiin jo tauolla pois, joten maanantaina nuorukaista tuskin nähdään. Kärkeen ilmiselvä valinta on Irakli Sirbiladze, jonka takana pelaavat ainakin Tamas Gruborovics ja Severi Paajanen. Kolmion kolmannesta paikasta kisaavat Kouvolassa avannut nuori Aleksi Laiho sekä niinikään nuori, mutta kuitenkin hieman kokeneempi Kalle Kauppi. Päävalmentaja Job Dragtsma avautui itselleen pelikiellon liiga-avauksessa, joten joukkuetta luotsaa Jami Wallenius. Ringin kapeus näkyy ja tuntuu.

Jaron riveistä sivussa ovat edelleen Hugo MirandaShahdon WinchesterMattias Wargh sekä Jori Kujala. Joukkue hankki keskikentälleen venäläisen Alexander Tumasyanin, joka on Turussa matkassa mukana, mutta miehen pelilupa ei välttämättä ehdi ajoissa. Miehistö on muuten tismalleen sama kuin voittoisassa liiga-avauksessa KuPSia vastaan. Vaikka Tumasyan olisi kokoonpanossa, hän ei pudota sieltä ketään pois, sillä pöytäkirjaan jää tilaa vielä kahdelle pelaajalle. Avauskokoonpanoon ei välttämättä tule muutoksia KuPS-otteluun verrattuna.  Näin ollen maalissa aloittaisi Jesse Öst, puolustuslinjassa pelaisivat vasemmalta lukien Mathias KullströmIgor JovanovicJohan Brunell ja Jari Sara, keskikentän kolmiossa Hendrik HelmkeSimon Skrabb ja Markus Kronholm, laidoilla Mike Banner sekä Jonas Emet ja kärjessä Frank Jonke.

Vire

Interin katastrofaalisen alkukauden vaikutus näkyi joukkueen liiga-avauksessa Kouvolassa. Peli oli silminnähden keskeneräistä. Puolustuspeli toimi pitkään jotenkuten, hyökkäyspeli taas ei rullannut alkuunkaan. Inter laukoi koko ottelussa kahdesti maalia kohti ja hävisi lopulta 0-1. Maali syntyi loppuhetkillä, mutta paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvää. Suurimmaksi putoajaehdokkaaksi veikattu Jaro onkin tähän saumaan hyvä mittari Interille. Jaro on ollut viime vuosina Interille varsin mieluisa vastustaja. Jos peli ei suju kotiavauksessa altavastaajaa vastaan, ilmassa alkaa olla huolenaiheita. Pistetilikin olisi saatava auki, sillä torstaina kylään tulee HJK, jota vastaan pisteiden nappaaminen tulee olemaan vielä tuskaisempaa.

Jaro ei kuitenkaan ole turkulaisille mikään suupala. Liiga-avauksessaan Pietarsaaren Länsikentällä Jaro otti pelin nimekästä KuPSia vastaan haltuunsa alusta alkaen. Skrabb ampui avausmaalin jo ensimmäisellä minuutilla ja Jaro vei pelin lopulta maalein 2-1. Jaro voitti laukaukset maalia kohti 8-2, KuPS joutui rikkomaan 10 kertaa Jaroa useammin ja kuopiolaiset joutuivat lopulta alivoimallekin. Kausi sai juuri sellaisen startin, jollaista nuori, putoamaan veikattu joukkue tarvitsee. Nyt itseluottamus on taatusti kohdallaan, eikä Jarolla ole mitään syytä lähteä Turkuun nöyristelemään.

Edelliset kohtaamiset

Viime kaudella Inter voitti kaksi kolmesta liigakohtaamisesta, kerran päädyttiin tasapeliin. Inter on ollut Jarolle lähes ylittämätön rasti jo vuosikausia. Viimeisen 10 vuoden aikana joukkueet ovat kohdanneet liigassa 25 kertaa, ja Jarolla on plakkarissaan vain kolme voittoa. Jaro ei itse asiassa ole koskaan voittanut Interiä vieraissa Veikkausliigassa. Viime kaudella se ylsi kuitenkin Kupittaalla kertaalleen tasapeliin.

Yhteenveto

Kuten todettua, ottelu on erinomainen mittari Interin alkukevään iskukyvystä. Joukkueen hyökkäyspeli oli kuitenkin MYPAa vastaan hampaatonta, ja Jaro lähtee otteluun todennäköisesti puolustuspeli edellä. Edessä saattaa olla vähämaalinen ottelu; alle 2,5 maalin kerroin on 1,70. Inter on suosikki kertoimella 1,85, mutta nähdyn perusteella ei olisi valtava yllätys, jos Jaro turhauttaisi isännät ainakin tasapeliin (3,30). Historiallisen Jaro-voiton kerroin on 4,20. Tuplamahdollisuuskohteessakin tasapelin tai Jaron voiton kerroin on mukava 1,86.

Lyö vetoa ottelusta täällä!