Latautunut FC Lahti kohtaa arkkivihollisensa HJK:n


FC Lahden ja HJK:n yhteenotosta on tullut ottelu, joka merkitään punakynällä kalenteriin heti otteluohjelman ilmestyessä. Maanantain kohtaamista FC Lahti on markkinoinut varsin räväkkään sävyyn, ja Lahden hiihtostadionille toivotaan rohkeasti jopa 9000 katsojaa. Sarjataulukossa HJK on vaihtelevista esityksistään huolimatta kärjessä 11 pisteellään. Lahti on viidellä pisteellään kolmanneksi viimeisenä.

Kokoonpanot

FC Lahden terveystilanne on hyvä, sillä vain Pyry Kärkkäinen ja Mika Mäkitalo ovat varmoja poissaolijoita. Viimeisten tietojen mukaan sivussa on myös Joni Kauko, jonka poissaolo tekee ison loven keskikentälle. Se pakottaa päävalmentaja Tommi Kautosen sekoittamaan pakkaa. Yksi vaihtoehto on Konsta Hietasen siirtäminen keskikentän pohjalle, jolloin laidalle tulisi nuori Loorents Hertsi. Kaukon poissaolo tulee kuitenkin vaikeuttamaan keskikentän ja sitä kautta ottelun haltuunottoa merkittävästi. Myös ryhmityksen muuttaminen esimerkiksi muotoon 4-4-2 on vaihtoehto, etenkin jos HJK:lla on keskustassa vain kaksi pelaajaa.

Mika Väyrynen oli yhä sivussa HJK:n kokoonpanosta viime torstain tasapelissä IFK Mariehamnia vastaan. Kahdessa viime ottelussa Sixten Boström on peluuttanut hyökkäyksessä sekä Mikael Forssellia että Joel Pohjanpaloa. Tässä tapauksessa Pohjanpalo pelaa hieman Forssellin alapuolella. Ratkaisu ei ole kuitenkaan ainakaan vielä tuottanut hedelmää. On mahdollista, että Boström vaihtaa jommankumman selkeään kymppipaikan pelaajaan. Tämä vaatisi kuitenkin Joel Perovuon tai Rasmus Schüllerin nostamista avaukseen. Jälkimmäisen pelikunto on ottelun alla kysymysmerkki, joten HJK voi hyvinkin jatkaa IFK-ottelun ryhmityksellä. Laitapelaajat Erfan Zeneli ja Demba Savage pelaavat tunnetusti varsin hyökkäävässä roolissa.

Vire

Lahden alkukausi olisi voinut sujua paremminkin. Helatorstaina se hävisi Turussa Interille 0-2, eikä paremmasta joukkueesta jäänyt epäselvyyttä. Joukkueella on edellytyksiä paljon parempaan kuin alempaan keskikastiin tai putoamistaistoon, mutta neljästä ottelusta tilille on tullut vain yksi voitto. Vaisu alku nostaa paineita HJK-ottelun alla, ja jatko-ohjelmakin on varsin vaikea.

HJK ei ainakaan vielä pelaa illasta toiseen mitenkään säkenöivästi, mutta hallitseva mestari ei kyllä suostu häviämäänkään. Tasapelipiste IFK-ottelusta oli pettymys ja sitä ennen Jaroa vastaan Klubi oli pelillisesti alakynnessä, mutta niin vain otteluiden yhteissaldoksi muodostui neljä pinnaa.

Aiemmat kohtaamiset

Kummassakin leirissä muistetaan varmasti pitkään viime kauden vastaava ottelu, jossa Lahti hyökytti arkkivihollistaan 3-0. Muuten ilonaiheet ovatkin olleet Mustien Kuhnureiden kannalta varsin vähissä. Lahti voitti viime kauden kaksi muuta kamppailua maalein 2-0. Ennen viime kautta Lahti oli voittanut HJK:n viimeksi vuonna 2008.

Maalintekijäveikkaus

Näpäyttääkö Lahden brassihyökkääjä Dantas epäilijöitään? Syytä ainakin olisi, sillä hän kantaa isoa kuormaa Kuhnureiden hyökkäyksessä. Dantasin maalikerroin on 3,90. Jussi Länsitalon maalikerroin 5,75 on pelikelpoinen, jos hän aloittaa jälleen hyökkääjänä.

HJK:n Zeneli on ampunut jo kolme maalia ja pystyy milloin tahansa luomaan yksilösuorituksella maalintekopaikan. Siksi laiturin maalikerroin 3,60 vaikuttaa varsin suurelta. Forssellilta (maalikerroin 3,20) ja Pohjanpalolta (3,05) on lupa odottaa enemmän; kumpikin on laukonut tällä kaudella yhden osuman.

Vihje

HJK on käytännössä aina ennakkosuosikki, eikä tämä ottelu tee poikkeusta. HJK:n voiton kerroin on 1,75. Klubin peli ei kuitenkaan ole vielä täysin uomissaan, ja kaiken peliin iskevällä Lahdella on mahdollisuus tasapeliin (3,40). Isäntien voittokerroin on 4,60, mutta HJK ei ole hävinnyt vielä kertaakaan tällä sesongilla.

Bonusveto

Viidessä edellisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa vähintään toinen joukkue on jäänyt maaleitta. Kerroin putken jatkumiselle on 1,85. FC Lahden jääminen maaleitta antaa mukavan kertoimen 2,35, HJK:n vastaava kerroin on 4,70.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!