Nyt puhuu HJK-pomo: ”Tämä tilanne ei tyydytä”


Helsingin Jalkapalloklubin taival Veikkausliigassa on käynnistynyt yskähdellen ja jopa epäilyksiä herättäen. Täksi kaudeksi Sixten Boströmin komentoon siirtynyt HJK on kontannut erityisesti kotikentällään eivätkä esitykset ole varsinaisesti vakuuttaneet vieraissakaan. Unibet kysyi HJK:n puheenjohtaja Olli Pekka Lyytikäiseltä missä mennään – ja Lyytikäinen kertoi.

HJK otti taas viime lauantaina kyytiä kotikentällään, tällä kertaa Kuopion Palloseuralta. Miltä pelaaminen näytti puheenjohtajan silmiin, Olli-Pekka Lyytikäinen?

– No, en ole siitä lauantain tappiosta päässyt kyllä vieläkään yli. Tässä eletään kuitenkin sen verran tunteella mukana, että kyllä tuollaiset tapahtumat jäävät vaivaamaan.

Oletko seuran puheenjohtajana tyytyväinen HJK:n alkukauden esityksiin?

– En todellakaan. Tämä tilanne ei tyydytä ja se on aivan selkeä asia.

Mikä on suurin syy tyytymättömyyteesi?

– Yksinkertaisesti sanottuna peliesityksemme. Se, miltä meidän pelaaminen näyttää tällä hetkellä, ei tyydytä. Pisteitähän joukkue on kerännyt ihan mukavasti ja sarjakärjen tuntumassa mennään, mutta kokonaiskuva ratkaisee.

HJK lähti kauteen uudella päävalmentajalla ja merkittävillä pelaajasatsauksilla. Peli on näyttänyt kuitenkin hitaalta, kankealta ja neuvottomalta. Oletko huolissasi?

– Sanotaanko nyt näin, että asioiden on kehityttävä jatkossa. Meillä on kaikki mahdolliset resurssit käytössä, mutta nyt on tulosten aika. Näin tämä ei voi jatkua eivätkä esimerkiksi loukkaantumiset riitä selittämään tätä tilannetta.

Miten kommentoit päävalmentaja Sixten Boströmin tekemisiä?

– Boström tietää itsekin varsin hyvin, ettei tyytyväisyyteen ole aihetta. Yhtä lailla hän tekee joukkueen kanssa kaikkensa, että pelaaminen kehittyy parempaan suuntaan.

Millainen asema Boströmillä on tällä hetkellä HJK:n päävalmentajana?

– 1,5 kuukautta Veikkausliigaa ei riitä arvioimaan, onko epäonnistuttu totaalisesti vai onko vastaavasti menty merkittävästi eteenpäin. HJK on prosessissa ja sitä prosessia Boström johtaa tällä hetkellä vakaalla seurajohdon luottamuksella.

– Jos olisimme vaikkapa samassa tilanteessa kuin FC Lahti, niin varmaan päävalmentajankin asema olisi erilainen. Jos riittävän pitkään menee huonosti, niin sitten ryhdytään tekemään isompia muutoksia.

Kovaäänisimmät ovat vaatineet jopa Antti Muurisen paluuta Klubin päävalmentajaksi. Miten kommentoit?

– Vaikka Antti Muurinen onkin HJK:n palkkalistoilla, hän ei todellakaan ole kyttäämässä Boströmin potkuja ja paluuta päävalmentajan tehtäviin. Siinä mielessä tuollaisissa huuteluissa ei ole mitään perää.

Myös osa HJK:n kannattajista on ilmaissut suuren tyytymättömyytensä Boströmiin ja HJK:n tämän hetken peli-ilmeeseen. Terveisesi faneille?

– Heillä on oikeus jokaiseen mielipiteeseensä, mutta kehotan vielä laittamaan jäitä hattuun, sillä kausi on vasta alkanut. Fanipohjamme on laajentunut viime vuosina merkittävästi ja kulttuuri kehittynyt sen mukana. Siinä mielessä ymmärrän fanienkin turhautumisen erittäin hyvin. HJK merkitsee heillekin paljon.

Eero Tuominen