Shefki: ”Siitä lähdetään, että penkin puolella pysytään”


Unibetin jalkapallolähettiläs Shefki Kuqi kiinnitettiin perjantaina FC Hongan uudeksi päävalmentajaksi. Unibet kysyi Sheriffiltä ajatuksia tulevasta haasteesta ja Veikkausliigasta.

Morjesta, Shefki ja onnittelut uudesta pestistä! Mitkä tunnelmat tuoreeltaan?

- Kiitos. Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta ja nuoresta joukkueesta. Hongassa on tehty pitkään Mika Lehkosuon johdolla todella hyvää duunia ja siellä on odottamassa joukkue täynnä todella lupaavia pelaajia, Shefki kertoo.

Paljon on jo ehditty spekuloida sillä, että uusi päävalmentaja Kuqi tulee muuttamaan Hongan pelillisen identiteetin täysin ja moni odottaa nimenomaan suoraviivaista asennepalloa.

- No kyllä mut tunnetaan mun asenteesta ja periksiantamattomuudesta. Haluan, että se näkyy myös joukkueen pelissä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että Honka tulisi pelaamaan mitään pitkä päätyyn ja perään -futista. Edetään ihan rauhassa nyt aluksi. Miksi muuttaa jotain, mikä toimii? Totta kai jokaisella valmentajalla on eri tyylit treenata ja johtaa peliä, mutta en usko että oma pelifilosofia valmentajana olisi niin kaukana Banan Hongasta, Shefki kommentoi.

Miltä näyttää tämän hetken Veikkausliiga pitkään maailmalla olleen Sheriffin silmin?

- Olen sitä mieltä, että kyllä Veikkausliigan taso oli varmasti kovempi silloin kun itse pelasin täällä. Meillä oli silloin kova maajoukkue, johon kuitenkin mahtui useampi pelaaja HJK:sta. Nytkin maajoukkueessa on Veikkausliiga-pelaajia, mutta maajoukkue ei ole samalla tasolla. Joukkueissa on paljon enemmän nuoria pelaajia, mikä on tietysti hyvä heidän kehittymisensä kannalta. Liiga kaipaa kuitenkin lisää kokeneita runkopelaajia. Toivottavasti kovan tason paluumuuttajia saadaan jatkossakin, Shefki näkee.

Moni uskoo, että Sheriffi tullaan näkemään myös Hongan peliasu päällä tulevana kesänä.

- Mä olen edelleen hyvässä kunnossa ja treenaan päivittäin, mutta sopimus Hongan kanssa on nimenomaan valmentamisesta. Totta kai tulee välillä varmasti tilanteita, kun tekisi mieli vaihtaa itsensä kentälle tai laittaa se oma nimi avaukseen, mutta lähdetään siitä että penkin puolella pysytään, Shefki nauraa.

Miten Shefkin Honka menestyy Veikkausliigassa? Lyö vetoa täällä!

Tiistaina Shefki vastaa tällä sivustolla kymmeneen uraansa koskevaan kysymykseen.