Sunnuntaina täysi Veikkausliiga-kierros


Edellinen kierros: Kierros heikoimmasta päästä, sillä kuudesta vihjeestä vain kaksi (TPS:n ja IFK Mariehamnin voitot) osuivat. Häviäjä jäi nollille kierroksen kaikissa kuudessa ottelussa, ja se vesitti vedoistamme kaksi. Lahden valmentajanvaihdos ei puolestaan vielä siivittänyt Mustia Kuhnureita kotivoittoon. KuPS ei onnistunut hakemaan pistettäkään Myllykoskelta, mutta kuopiolaisten ylikertoimeen oli silti aihetta tarttua.

FC Honka 3,80, tasapeli 3,40, HJK 1,90

HJK vaiensi epäilijänsä ainakin hetkeksi möyhentämällä Interin kotonaan numeroin 6-0. Loppunumerot eivät jätä moitteille sijaa. Honka on varmasti kovempi haaste, vaikka espoolaisetkin hävisivät Turussa hallinnasta huolimatta TPS:lle 0-2. Ainakin Tim Väyrystä on lupa odottaa isäntien avaukseen, sillä sunnuntaihin mennessä lepoaikaa maajoukkuetehtävien jälkeen lienee kertynyt riittävästi. HJK on silti suosikki ja saa tällä kertaa myös pelin, kun sen kerroin on kerrankin pelattavissa lukemissa.

FC Inter 2,25, tasapeli 3,25, MYPA 3,00

Interin esitys oli Helsingissä umpisurkea, mutta vielä huolestuttavampaa oli se, että joukkue näytti varsin haluttomalta. Lisäksi materiaalin kapeus näkyi julmasti. Loukkaantumisten takia oikean laidan miehittivät normaalisti hyökkäävässä roolissa viihtyvä Touko Tumanto, joka sijaisti laitapakin paikalla, sekä laiturina pelannut Solomon Duah. Jälki oli sinimustien kannalta varsin murheellista. Inter tarvitsisi todella riveihinsä sunnuntaiksi Henri Lehtosta ja Tuomo Turusta, vaikka muutama poissaolo ei saisikaan näkyä näin julmasti. MYPA olisi voinut torstaina voittaa KuPSin enemmänkin kuin 1-0, ja jos kotijoukkueen sairastuvalta ei tule apuja, vierasvoitto on kierroksen selkein ylikerroin. Vierasmenestystä voi varmistella tuplamahdollisuuskohteessa, jossa yhdistelmä X2 antaa kertoimeksi 1,56.

FC Lahti 1,90, tasapeli 3,30, RoPS 3,90

Jos ei nyt niin ei sitten millään. Juha Malisen debyytti Lahden peräsimessä päättyi vielä tappioon, mutta pelissä oli jo hyviä merkkejä. Jussi Länsitalon loukkaantuminen on tosin valitettava takaisku. Mustat Kuhnurit saavat kuitenkin jatkaa kotiareenallaan, ja vastaan tulee kroonisesti vieraskammoinen RoPS. Vierailu Maarianhaminaan meni rovaniemeläisiltä ihan perinteisen kaavan mukaan ja tuotti nolla pistettä. RoPSin vierasotteluissa kotivoiton pelaaminen on yleensä varsin tuottoisaa huvia. Kokeillaan siis torstain tappiosta huolimatta tänäänkin Lahtea.

JJK 2,35, tasapeli 3,25, IFK Mariehamn 2,85

Veikkausliigan seuraajat tietävät unissaankin, millainen veto näiden kaverusten kohtaamiseen isketään. Veto yli 2,5 maalin puolesta (1,82) on tuottanut pätäkkää viidesti putkeen keskinäisissä kohtaamisissa. Jostain syystä tämä ottelu menee kerta toisensa jälkeen aikamoiseksi tivoliksi. Itse asiassa 2,5 maalin rajan alle on jääty vain kolmesti joukkueiden yhteisen liigahistorian aikana, ja niissäkin tapauksissa on tehty kaksi maalia. Maalitonta tasapeliä JJK ja IFK eivät ole pelanneet koskaan. JJK ei tosin tätä nykyä hallitse maalinteon jaloa taitoa ja kyntää muutenkin todella syvissä vesissä, mutta IFK voi tarvittaessa tekaista tarvittavat kolme osumaa yksinkin. Tästä päästäänkin siihen, että IFK:n kerroin on hieman liian suuri. Tartutaan siis vierasvoittoon.

KuPS 1,90, tasapeli 3,40, FF Jaro 3,80

Kenties kierroksen vaikein veikattava. KuPS taistelee loukkaantumissumassa sitkeästi, vaikka Kouvolassa tulikin käkättimeen. Toisaalta Jaro pelaa todella pirteää kautta. Kerroinasettelun mukaan Jaro voittaa ottelun vain noin kerran neljästä, mikä on hieman alakanttiin. Vedon lyöminen tästä ottelusta on mielekkyyden rajoilla. Jos lapulle haluaa kuitenkin jotain laittaa, niin tasapeli voi olla lähellä.

VPS 2,55, tasapeli 3,20, TPS 2,65

Sarjan ensimmäinen kolmannes on paketissa ja VPS on jaetusti sarjakärjessä ottelun HJK:ta vähemmän pelanneena. Enää on turha puhua tähdenlennosta, vaikka onkin vaikea uskoa, että VPS ihan loppuun saakka sinnittelisi kärkisijoilla. Viihdyttävää vaasalaisten peli ei ole, mutta tuloksekasta se on. Sama pätee, ihme kyllä, TPS:ään joka on ottelusta toiseen alakynnessä, mutta kaapii siihen nähden hämmästyttävän paljon pisteitä.  Kovin suurta luottoa TPS:lle ei silti voi nähdyillä peliesityksillä antaa. Ennemmin tai myöhemmin alakynnessä oleminen alkaa näkyä tulostaululla, ellei peli parane. VPS turhautti kaimaseuransa jo alkukaudesta Turussa ja pystyy siihen tälläkin kertaa. Maaleja ottelussa tuskin nähdään jonoksi asti. Alle 2,5 osuman kerroin on 1,65.