Veikkausliiga: FC Inter varmistaa sarjapaikkansa


FC Inter 1,57, tasapeli 3,90, FC Honka 5,50

Kumpikin joukkue pääsi viime keskiviikkona pitkästä aikaa voiton makuun, kun Inter voitti TPS:n ja Honka MYPA:n. Kummankin joukkueen säilymishaaveiden suhteen alkaa näyttää melko hyvältä.

Interin kausi on ollut melkoista matalaliitoa, mutta sen materiaali on sen verran Honkaa parempi, että rahkeiden pitäisi riittää voittoon ja sarjapaikan varmistamiseen. Ykkösmaalivahti Magnus Bahne on pelikiellossa korttitilin täytyttyä (!), mutta se ei ole turkulaisille katastrofi. Myös pitkäaikaispotilas Ville Nikkari huilaa edelleen.

Honka voitti surkean vierasjoukkue MYPA:n. Nyt haaste on kuitenkin kovempi. Hongan kokoonpanoa on kovin vaikea ennakoida, sillä pelaajaralli on ollut melkoista. Mikäli Inter pelaa kuitenkin edes lähellä tasoaan, kotivoiton pitäisi luonnistua. Isäntien kerroin on juuri ja juuri pelattavissa.

KuPS 2,60, tasapeli 3,15, FC Lahti 2,70

KuPS on hieman päästänyt eurojunaa karkuun viime aikoina pelaamalla neljä voitotonta ottelua peräkkäin. Perjantaina kuopiolaiset hävisivät vieraskentällä Jarolle. IFK Mariehamnin sunnuntaisen tappion ansiosta KuPS nousee kuitenkin neljänneksi voittamalla tämän ottelun.

Jaroa vastaan KuPSin illan pilasi surkea ensimmäinen puoliaika. 0-3-tappioasemasta nousu ei enää onnistunut hyvästä kiristä huolimatta. Puolustusorganisaatio on kauden mittaan kärsinyt, kun Marko Rajamäki on alkanut ajaa sisään hyökkäyspelillisiä asioita.

FC Lahtikin on kompuroinut neljän voitottoman ottelun putkeen. Läpi kauden vahvasti toiminut puolustus on pettänyt, ja neljässä viime ottelussa Mustat Kuhnurit on pitänyt nollan vain kerran. Henri Toivomäen ja Loorents Hertsin pelikiellot kirpaisevat, mutta tähtihyökkääjä Rafael on reissulla mukana.

Kumpikin joukkue rakentaa pelinsä puolustuksen kautta, ja todennäköisesti asetelma vain korostuu nyt, sillä ottelussa on valtavat panokset. Lahti voisi alkaa tuuletella voitolla mitaleja, KuPS ottaisi askeleen lähemmäs neljättä sijaa ja mahdollista europelipaikkaa. Selviä valintoja ovat ainakin alle 2,5 maalia (1,70) ja siivu sen puolesta, että molemmat joukkueet eivät tee maalia (1,89). Ottelun voittajan veikkaaminen on lähes kolikonheittoa, kuten kertoimetkin näyttävät.

RoPS 2,00, tasapeli 3,30, FF Jaro 3,70

Kumpikin joukkue tavoittelee vielä teoriassa sarjan neljättä sijaa, mutta käytännössä mahdollisuudet sille paikalle ovat kovin ohuet. RoPS on pelannut jo pitkään voitto-tappio-tahdissa, ja viime keskiviikkona oli tappion vuoro, kun VPS oli parempi. Omissa on soinut jo yhdeksässä peräkkäisessä ottelussa. RoPS vaikuttaa hieman väsyneeltä, mikä ei välttämättä ole Juha Malisen valmentamalle joukkueelle ihme tähän vuodenaikaan. Elintärkeä hyökkääjä Aleksandr Kokko on sovittanut pelikieltonsa. Rovaniemeläisten tehot ovat lähes täysin hänen varassaan.

Jaro voitti perjantaina KuPSin. Erinomainen, 3-0-lukemiin päättynyt ensimmäinen jakso riitti voittoon, vaikka Fredrik Svanbäck otti toisella puoliajalla punaisen kortin ja KuPS nousi maalin päähän. Peliesitys oli kuitenkin ehdottomasti askel eteenpäin. Svanbäck on luonnollisesti sivussa, samoin pitkäaikaispotilaat Jesse ÖstAlexander TumasyanJari Sara ja Mathias KullströmEdgar Bernhardtin (sairastelu) ja Denisin (tälli KuPS-ottelussa) pelikunto selviää ottelun alla.

RoPS on kotiedun veroinen ennakkosuosikki, mitta ottelun lähtökohdat ovat hyvin tasaiset. Ottelun maaliodotusarvo on korkeahko, mutta se on huomattu kertoimissakin. Etukäteen otteluun ei oikein lyödy kummoisia peli-ideoita, joten pelinälkäisten kannattaa pitää silmällä live-kertoimia ottelun alettua.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!