Veikkausliiga: FC Lahti kotisuosikki Jaroa vastaan


Veikkausliigassa pelataan tiistaina kärkikamppailu, kun sarjakakkonen FC Lahti isännöi kaksi pykälää alempana olevaa FF Jaroa. Kumpikin joukkue on ollut viime aikoina varsin vahvassa iskussa, mutta etenkin kotijoukkue Lahden eteneminen on ollut vakuuttavaa viime aikoina. Ottelun voittaja nappaa haltuunsa sarjan kakkospaikan HJK:n takana.

Kokoonpanot

FC Lahden joukkue on lähes terve. Puolustaja Hassan Sesay sekä hyökkäyspään pelaajat Drilon Shala ja Tuco ovat jo lähellä pelikuntoa. Sesay ja Tuco ovat ennakkotietojen mukaan kokoonpanossa mukana Jaroa vastaan, Shala ei ehdi vielä tiistain otteluun. Sesayta ja Tucoa ei ole mitään syytä kiirehtiä mukaan, sillä Rafael pelaa kärjessä tehokkaasti, eikä omiin mene valtavasti maaleja. Todennäköisesti Lahti pelaa pitkälti samalla avauskokoonpanolla kuin IFK Mariehamnia vastaan.

Jaroa koetellaan kovempaa, sillä sivussa ovat Mathias KullströmFredrik SvanbäckAntti PalohuhtaDavid NymanAlexander Tumasyan ja Shahdon Winchester. Etenkin loukkaantuneiden Kullströmin ja Svanbäckin sekä pelikiellossa olevan Winchesterin poissaolot ovat kova kolaus. Kuusi maalia tehneen Winchesterin korvannee David Carlsson. Jaron kapea rinki ei kuitenkaan anna mahdollisuuksia poissaolijoiden korvaamiseen saman tason miehillä.

Vire

FC Lahti aloitti kautensa hieman ailahdellen, mutta nyt takana on jo seitsemän peräkkäistä tappiotonta ottelua (4-3-0). Osansa menestykseen voi olla sillä, että Lahden stadionin nurmi alkaa vihdoinkin sallia jalkapallon pelaamisen maata pitkin, kun vielä alkukaudesta Mustat Kuhnurit joutui tinkimään läpi talven harjoittelemastaan pelityylistä. Nyt puolustus maalivahti Henrik Moisanderin johdolla pitää ja hyökkäyspäässä tehdään tarvittavat maalit, vaikka kovin runsasmaalisia FC Lahden pelit eivät edelleenkään ole.

Jaro on tuloksellisesti keskellä kauden vaikeinta jaksoaan, sillä se on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden. Loukkaantumisten lisäksi otteluruuhka tuntuu varmasti terveidenkin pelaajien jaloissa, sillä pietarsaarelaisten rinki on Veikkausliigan mittapuullakin kapea. Se saattoi maksaa mitalin viime kaudella. Joukkueen avainpelaajat eivät voi tervehtyä liian nopeasti.

Edelliset kohtaamiset

Alkukaudesta Jaro voitti Lahden kotonaan 2-1 Hendrik Helmken ja Jonas Emetin maaleilla. Ottelun kaikki maalit tehtiin toisella puoliajalla 15 minuutin aikana. Tuco lopetti maalinteon tekemällä Lahden lohdutusmaalin 65. minuutilla.

Viime kaudella keskinäisten otteluiden voitot menivät Jarolle 2-1. Kaksi murskavoittoakin nähtiin: heinäkuussa Pietarsaaressa Jaro pöllytti Lahtea peräti 7-1, loppusyksystä Lahdessa kotijoukkue kuittasi kalavelat 5-2-voitolla.

Pelivihje

FC Lahti voittaa, 1,80. Lahti on tällä hetkellä nousukunnossa ja sarjataulukossa niillä sijoilla, joista sen odotettiinkin taistelevan. Jaro on rehellisyyden nimissä ylisuorittanut tähän asti, ja loukkaantumiset sekä peliruuhka verottavat joukkuetta kovaa. Lahden kovatasoista puolustusta vastaan vierasmaalit ovat tiukassa, kun Winchester on sivussa. Kotivoiton kerroin on pelattavissa.

Lyö vetoa ottelusta täällä!