Veikkausliiga: FC Lahti vahvoilla Turussa


Sekä TPS että FC Lahti ovat vielä jossakin määrin mitalijunan kyydissä - TPS yllättävän hyvinkin onnettomiin peliesityksiin peilaten. Lahdella matka on jo huomattavan pitkä, mutta putoamisviivaan Mustat Kuhnurit on tehnyt jo kuuden pisteen verran pesäeroa.

Kokoonpanot

TPS:ltä puuttuvat tutut pitkäaikaispotilaat Santeri MäkinenMatej HradeckyDuarte Tammilehto ja Dennis Okaru. Päävalmentaja Marko Rajamäki antoi viikko sitten Maarianhaminassa Ville-Valtteri Starckille avauskokoonpanon vasemman pakin paikan, eikä olisi peliesityksen perusteella missään tapauksessa vääryys, jos lupaus saisi jatkaa avauksessa tänäänkin. Maalintekopaikkojen luonti ja hyödyntäminen on viime aikoina ollut TPS:lle todella vaikeaa, joten muutokset keskikentälle ja hyökkäykseen olisivat perusteltuja. Kapea rinki ei kuitenkaan anna juurikaan mahdollisuuksia soveltamiselle.

FC Lahden Fulhamista lainaama maalivahti Jesse Joronen pelaa viimeistä kertaa Mustissa Kuhnureissa TPS:ää vastaan. Matti Klinga on edelleen sivussa. Tommi Kari lähenee pelikuntoa, muttei ole vielä käytettävissä. Viime kauden tähtihyökkääjä Ariel "Tuco" Nguekam ja paluumuuttaja Henri Toivomäki ovat tiettävästi ensimmäistä kertaa käytettävissä TPS:ää vastaan. Hyvävireisen Lahden ei välttämättä tarvitse kiirehtiä kumpaakaan avaukseen, sillä sekä puolustus- että hyökkäyspeli on viime aikoina toiminut hyvin. Kumpikin pelaaja on kuitenkin huippuluokan vaihtoehto omalle pelipaikalleen, joten sisäinen kilpailu pelipaikoista tulee kiristymään lähiviikkoina. Etenkin laitapakki Joni Ahon on nostettava tasoaan, muussa tapauksessa turkulainen löytää itsensä nopeasti vaihtopenkiltä.

Vire

TPS tarpoo syvissä vesissä. Voitoton putki on kuuden ottelun mittainen, ja väliin mahtuu vielä eurokompurointi AS Jeunesse Eschiä vastaan. Jakso ei ole ollut hankala pelkästään tuloksellisesti, vaan peliesityksetkin ovat olleet umpisurkeita. TPS ei hyödynnä keskikenttäänsä lainkaan eikä saa luotua riittävästi maalintekopaikkoja. Ne vähätkin se tuhlaa. Viime maanantaina IFK Mariehamn oli turkulaisia melko selvästi edellä, vaikka onnistuikin ratkaisemaan ottelun vasta viimeisellä kympillä. Ihme kyllä, TPS on edelleen iskuetäisyydellä mitalisijoista: rästiottelunsa voittamalla TPS nousee kolmantena olevan VPS:n kanssa tasapisteisiin. Mitalihaaveiluun tarvitaan kuitenkin roima pelillinen parannus.

Lahti on edennyt viime viikot voitto-tappio-tahdilla, mutta peliesityksissä on tapahtunut selkeä parannus. Tappioita onkin tullut lähinnä vain sarjan kovimmille joukkueille, ja viimeksi niistäkin VPS kaatui puhtaasti 3-0. Ero jumbo-JJK:hon on kasvanut jo kuuteen pisteeseen, ja näillä esityksillä Lahti voi ehtiä vielä jopa mitalikamppailuihin.

Edelliset kohtaamiset

TPS voitti Lahdessa toukokuun lopussa pelatun heikkotasoisen pelin maalein 1-0. Viime kaudella kaikki keskinäiset ottelut päättyivät kotivoittoihin, eli Lahti voitti kahdesti ja TPS kerran.

Vedonlyönti

FC Lahti voittaa, 3,55. Otteluita näkemättömälle on varsin vaikeaa selittää, kuinka TPS:n pelaaminen todellisuudessa onkaan. Lahti on tällä hetkellä yksinkertaisesti joukkueista parempi, joten näinkin kova kerroin ansaitsee ilman muuta pelin.

Alle 2,5 maalia, 1,75. TPS tuskin liiemmälti maalintekotalkoisiin osallistuu, mutta tuskin Lahtikaan vieraskentällä maalijuhlia järjestää.

Lyö vetoa ottelusta täällä!