Veikkausliiga: FC Lahti voittaa IFK Mariehamnin


FC Lahti on saanut revittyä hieman pesäeroa jumbosijaan, mutta työ ei todellakaan ole vielä ohi. Sarjajumbo JJK on neljä pistettä Lahtea jäljessä, mutta itsekin nousuvireessä. IFK Mariehamn on valunut alempaan keskikastiin ykköstykkiensä loukkaannuttua, mutta mitalitaistelun ovi on vielä ahvenanmaalaisillekin auki.

Kokoonpanot

FC Lahden tilanne on hyvä, sillä sivussa ovat vain pitkäaikaispotilas Jussi LänsitaloTommi Kari sekä Jonne Kemppinen. Kaikkia vaivaa polvi. Mika Mäkitalo on pelikiellossa. Mustat Kuhnurit hankki viikolla riveihinsä viime kaudella maaleja mättäneen Ariel "Tuco" Nguekamin, mutta hänellä ei ole asiaa liigapeleihin ennen kansainvälisen siirtoikkunan aukeamista. Joukkue ei ole liian leveä, mutta Jaro-murskajaisten jälkeen ei olisi yllätys nähdä muutoksia Lahden kokoonpanossa. Etenkin laitapakki Joni Aholta on lupa odottaa merkittävää tasonnostoa, jos hän saa avauskokoonpanon paikan. Tulevia otteluita ajatellen Lahden ryhmässä tikittää aikapommi, sillä peräti kahdeksan pelaajaa on yhden varoituksen päässä pelikiellosta.

IFK Mariehamnin historiallinen euroseikkailu kävi pelillisesti kalliiksi. Tärkeät Diego Assis ja Dever Orgill loukkaantuivat ensimmäisessä Inter Baku -ottelussa. Toisesta osaottelusta tuli tappio ja karsiutuminen. Ilman kaksikkoa peli on tökkinyt liigassakin. IFK on testannut tällä viikolla kolmea hyökkäyspään pelaajaa, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että yhtäkään heistä ei nähdä Lahdessa. Assisin korvaajaksi kaavaillun brasilialaisen Bernardo Ribeiron pelilupaa on yritetty hoitaa kuntoon, muttä näillä näkymin asiaa ei saada hoidettua kuntoon otteluun mennessä. Prosessia hidastaa se, että Ribeiron edellinen seura on australialainen Newcastle Jets. Suomen ja Australian välisen aikaeron takia asia etenee verkkaisesti. Lisäksi sivussa on keskikentän Patrick Byskata, jonka varoitustili on täynnä. Päävalmentaja Pekka Lyyskillä riittää siis jälleen päänvaivaa. Varamiehisyyden takia 4-4-2-muodostelmakin on mahdollinen.

Vire

FC Lahti on pelannut kesken kauden päävalmentajaksi tulleen Juha Malisen kanssa mainiosti, mutta viime kierroksella tuli täydellinen mahalasku. FF Jaro pieksi Pietarsaaressa taululle peräti 7-1-lukemat. Pallo kaivettiin Kuhnureiden maalista lopulta käytännössä joka kerta, kun Jaro pääsi rangaistusalueelle. Malinen on kuitenkin yleensä ollut hyvä käsittelemään yksittäisiä murskatappioita. Syytä onkin, sillä Lahti on edelleen sarjassa viimeistä edellisenä. JJK on neljä pistettä jäljessä, mutta liikaa hengitystilaa Lahdella ei ole.

IFK on Veikkausliigassa neljän ottelun voitottomassa putkessa. Inter Baku -otteluiden "välipalana" pelattu Jaro-ottelu päättyi 0-0. Viimeksi FC Honka haki Idrottsparkenilta 4-1-voiton, eivätkä lukemat jätä mitään jossittelun aihetta. Sarjassa IFK on kahdeksantena, mutta sillä on vain piste vähemmän kuin neljäntenä olevalla FF Jarolla, joten saarelaiset ovat edelleen iskuetäisyydellä. Ilman joukkueen suurimpia tähtiä pelaamisessa on kuitenkin selviytymistaistelun tuntua. Uusille vahvistuksille on kova tilaus.

Aiemmat kohtaamiset

Joukkueet pelasivat toukokuussa Maarianhaminassa 2-2-tasapelin. Myös viime kaudella joukkueiden välillä nähtiin yksi 2-2-tasapeli. Lisäksi kumpikin voitti yhden keskinäisen ottelun maalein 2-0. Huomionarvoista on, että IFK Mariehamn ei ole koskaan voittanut FC Lahtea vieraskentällä - eikä kyllä kotonaankaan kuin kolmesti.

Vedonlyönti

FC Lahti voittaa, 1,90. IFK:n nykyvire ei todellakaan vakuuta. Assisin, Orgillin ja Petteri Forsellin poissaolot tekevät IFK:sta lähtökohtaisesti keskikastin nipun, eikä itseluottamus voi olla tällä hetkellä kovin korkealla. Putoamiskurimuksessa oleva Lahti on myös hieman motivoituneempi, ja edellisen kierroksen nöyryytyskin lisää Lahden näyttämisenhalua. Kerroin on kohdallaan.

Lyö vetoa ottelusta täällä!