Veikkausliiga: Helsingissä upea kärkiottelu


HJK 1,82, tasapeli 3,50, FC Honka 4,00

Luvassa on huikea ottelu ja puhdas kärkikamppailu, joka saattaa hyvinkin osoittautua ratkaisevaksi mestaruustaistelussa. Voitolla Honka nousisi jo seitsemän pisteen päähän HJK:sta, vaikkakin ottelun enemmän pelanneena. HJK:lle voitto olisi luonnollisesti tärkeä jo sarjasijoituksen kannalta, mutta kolme pistettä saattaisi myös saada Klubin vaihtamaan kirivaihdetta toden teolla silmään. Otteluun odotetaan ainakin lähes täyttä tupaa, tavoitteena on 10 000 katsojaa. Honka on tälläkin hetkellä liigan kovakuntoisin ryhmä. HJK kerää pisteitä kovan materiaalinsa turvin, mutta esimerkiksi edellisen kierroksen 1-1-tasapeliksi kääntyneessä Inter-ottelussa esitys oli jälleen kehno. Samalla Klubi menetti paluuta tehneen Mika Väyrysen uudelleen sairastuvalle. Hongalta puuttuu keskikentältä tärkeä Mostaph Yaghoubi, mutta päävalmentaja Mika Lehkosuon rotaatio on tällä kaudella ollut onnistunutta ja reservissä on vastuuseen valmiita pelaajia. HJK saa nimekkäänä joukkueena jälleen ansaitsematonta arvostusta puolelleen. Honka voittaa ottelun ehdottomasti useammin kuin kerran neljästä, joten rajusti ylikertoiminen vierasvoitto lyödään lapulle. Varovaisempi pelaaja voi napata tuplamahdollisuuskohteesta peleihin yhdistelmän X2, jonka kerroin on 1,85.

MYPA 1,88, tasapeli 3,35, FC Inter 4,00

MYPA on voittanut kaksi ottelua putkeen maalierolla 5-0. Pahin luisu on siis ilmeisesti pysähtynyt, ja päävalmentaja Toni Korkeakunnas sanoikin joukkueen "löytäneen identiteettinsä uudelleen". Hyökkääjä Ville Salmikivi ja keskikentän Emerik Grönroos saattavat kuitenkin olla sivussa. Putoamispeikon kanssa jo vakavasti seurustellut Inter sai tilanteeseensa helpotusta, kun se selvisi kunnialla eli kahdella tasapelillä otteluista sarjan kärkikaksikkoa vastaan. Tällä viikolla joukkue vahvistui argentiinalaisella keskikenttäpelaaja Pablo Cortizolla. Pisteitä tarvitaan kuitenkin lisää, sillä säilyminen ei missään tapauksessa ole varmaa. Kouvolasta niitä on kuitenkin vaikea hakea. Kerroinasettelu on jotakuinkin kohdallaan ja kotivoitto saa pelin.

TPS 2,15, tasapeli 3,30, VPS 3,30

Jatkamme hyväksi havaitulla linjalla ja lyömme vetoa TPS:ää vastaan juuri niin kauan kuin se on kannattavaa. Näillä kertoimilla se on sitä. 3-1-voitto FC Lahdesta oli VPS:ltä askel parempaan suuntaan vaisun jakson jälkeen. Jarno Parikka joutui loppukaudeksi sairastuvalle, mutta Steven Morrisseyn liityttyä joukkueeseen poissaolo ei kirpaise ihan yhtä paljon kuin aiemmin. Toppari Karsten Smith on edelleen sivussa ja laitapakki Atte Hoivala pelikiellossa, mutta muuten Vepsu pääsee otteluun lähes parhaalla kalustollaan. TPS:n esitys 1-2-tappiossa Honkaa vastaan oli jälleen varsin vaatimaton, ja 1-1-tasoituksesta huolimatta pisteille pääseminen ei lopulta ollut kovinkaan lähellä. Henkinen takalukko on valtava ja sairaslistakin on pitkä kuin nälkävuosi. TPS on nostanut neljä juniori- ja reservipelaajansa edustusjoukkueen mukaan. Heistä kolme pelasi jo Espoossa. TPS:n pelissä ei ole kuukausiin tapahtunut oikein minkäänlaista edistystä, ja on kovin vaikea keksiä perusteita sille, miten peli olisi yhtäkkiä pahassa loukkaantumissumassa itsestään kehittynyt. Vierasvoitto.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!