Veikkausliiga: HJK ja SJK hoitavat oman osuutensa


TPS 7,80, tasapeli 4,30, HJK 1,40

TPS on jo neljän pisteen päässä säilyjän paikasta, ja on aika vaikea nähdä, millä tavalla turkulaiset kuroisivat sen eron kiinni: vastaan tulee enää pelkkiä liigan kärkijoukkueita. HJK:n TPS yllätti kertaalleen alkukaudesta, mutta osuuko salama kahdesti samaan paikkaan? Mikko Hyyrysen pelikielto tekee urakasta vielä vaikeamman.

Euro-otteluun Club Brüggeä vastaan valmistautuva HJK tulee todennäköisesti kierrättämään miehistöään, mutta sillä on siihen varaa. HJK:n peli tuskin tulee olemaan erityisen loisteliasta, mutta voiton luulisi irtoavan tästä ottelusta vähän heikommallakin esityksellä. Vetomielessä houkuttelee lähinnä ainakin toisen joukkueen jääminen maaleitta (1,78) ja alle 2,5 maalia (2,02). Murskalukemat eivät ole kovinkaan yleisiä tämän kauden HJK:lle, vaikka voittoja tuleekin tasaista tahtia.

HJK varmistaa voitolla käytännössäkin mestaruuden, jos SJK kompuroi samaan aikaan Espoossa...

FC Honka 4,30, tasapeli 3,50, SJK 1,80

...mutta kun ei kompuroi. Honka on ottanut kahdesta viime ottelustaan peräti neljä pistettä, mutta SJK on aivan eri tason haaste kuin MYPA tai FC Inter. Viikko sitten SJK hoiti TPS:n niukoin 2-1-numeroin, mutta ilman suurta hätää. Myöskään Honkaa vastaan ongelmia ei pitäisi tulla. Kotijoukkueella on joitakin kelpo yksilöitä, mutta joukkuepelaaminen tökkii etenkin omassa päässä. SJK:n puolustus ei ole yhtä kehno kuin Interin, eikä ottelussa ole kuin yksi suosikki.

IFK Mariehamn 2,10, tasapeli 3,40, KuPS 3,30

Panokset ovat käytännössä kierroksen kovimmat, sillä joukkueet ovat suorassa kilpailussa sarjan nelossijasta. IFK Mariehamnilla ei ollut mitään annettavaa vieraskentällä HJK:ta vastaan, mutta Idrottsparkenilla IFK ei ole hävinnyt sitten heinäkuun. Petteri Forsellin pelikielto on kuitenkin iso isku.

Tasapeli FC Lahtea vastaan oli KuPSille ihan kohtalainen tulos, mutta nyt tarvitaan voittoja - sellaisia ei nimittäin ole tullut viiteen peliin. Tasapeli ei tosin olisi huono tulos Maarianhaminassakaan. Pistejaolla nelossija ratkaistaisiin päätöskierroksilla.

KuPS saattaakin lähteä otteluun puolustus edellä, ja Forsellin sekä Miikka Ilon poissaolot syövät kummankin ryhmän hyökkäystehoja. Tasapeli ei yllättäisi, ja ottelusta saattaa tulla myös odotuksia vähämaalisempi. Alle 2,5 maalin kerroin on 2,28.

RoPS 1,88, tasapeli 3,55, MYPA 3,85

RoPS päästi omalla kompuroinnillaan (kaksi peräkkäistä tappiota) neljän kärjen karkuun, joten Juha Malisen suojateilla ei juuri ole enää panosta. Tasapisteissä olevalla MYPA:lla olisi yksi ottelu enemmän aikaa kuroa eroa kiinni, mutta sen rahkeet eivät puolestaan riitä. MYPA tarpoo hirmuisessa loukkaantumissumassa, pelaaminen on sekavaa ja vierasjoukkueena MYPA on suorastaan surkea. Kotivoitto.

FF Jaro 2,82, tasapeli 3,40, FC Lahti 2,35

Jaro on noussut hieman takaportin kautta taisteluun sarjan nelossijasta. Peli ei aina ole yhtä aktiivista kuin alkukaudesta, ja johtoasemassa Jaro voi vetäytyä paljonkin. Jonas Emet on kuitenkin huippuiskussa, eikä loppukesän aneemisuudesta ole enää tietoa.

Tiiviisti 89 minuuttia puolustanut FC Lahti hukkasi tasapelipisteen torstain HJK-ottelun loppuhetkillä. Hyökkäyspäässä Mustat Kuhnurit ei luonut juuri mitään. Rafaelin paluu on sitä ajatellen merkittävä asia, mutta brassitähti ei ole vielä täydessä iskussa.

Ottelu on ennakkoasetelmiltaan erittäin tasainen ja taktinen. Peli-ideaksi nousee alle 2,5 maalia kertoimella 1,85.

VPS 2,05, tasapeli 3,40, FC Inter 3,40

VPS:n kausi on ollut melko vaisu, mutta nyt vaasalaiset ovat pelanneet jo viisi peräkkäistä ottelua ilman tappioita. VPS on Jaron tavoin noussut loppusuoralla kilpailemaan neljännestä sijasta. Tehoja on alkanut ainakin kotona löytyä, vaikka Lasse Linjala ei tuokaan vaasalaisten hyökkäyspeliin oikein mitään.

Inter jäi kotonaan 2-2-tasapeliin Honkaa vastaan ennen kaikkea heikon puolustamisen takia. Hyökkäyspeli oli ajoittain melko hyvääkin, mutta puolustuspeli melkoisen kehnoa. Nyt tosin katoaa hyökkäyspelistäkin avainhahmo, sillä Mika Ojala huilaa korttitilin täyttymisen takia. Ilman Ojalaa Interin hyökkäyspeli on ajoittain todella aneemista. Myös Tamas Gruborovics (takareisi) on sivussa, ja Juuso Hämäläisen (flunssa) pelaaminen on epävarmaa.

VPS:llä on vielä mahdollisuuksia Eurooppaan saakka, joten motivaatioetu on selkeästi kotijoukkueella. Vepsu on piristynyt myös pelillisesti. Interin leirissä sen sijaan toivotaan todennäköisesti kauden päättymistä. Panosta ei enää ole, ja joukkue on läpi kauden ollut melko hengetön. Kotivoitto.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!