Veikkausliiga: IFK:n kyntäminen jatkuu Kuopiossa


FC Inter 2,05, tasapeli 3,15, VPS 3,70

Interin pelaaminen on ollut melko hengetöntä ja saumatonta. 0-3-tappio RoPSille, liigan vähämaalisimmalle joukkueelle, on tuloksena todella kehno. Loukkaantumisetkin vaivaavat: Magnus BahneMika Ojala ja Henri Lehtonen olivat RoPS-ottelusta sivussa. Maanantaina riveistä puuttuu Vincent Onovo pelikiellon takia. Kokoonpanohuolia suurempi ongelma on kuitenkin saamaton pelaaminen.

VPS:n loukkaantumistilanne on edelleen varsin paha. Maalivahti Janne Henriksson pelasi edellisen ottelun keuhkoputkentulehduksesta huolimatta. Tilanne selvästi näkyy VPS:n pelissä. Joukkueella olisi parhaalla miehistöllään rahkeita paljon muuhunkin kuin tiiviiseen puolustamiseen ja nopeisiin tai puolinopeisiin hyökkäyksiin. Viimeistelykin on ongelma.

Ottelu tuskin kuuluu päivän viihdyttävimpiin. Inter on kotonaan suosikki, mutta joukkue ei todellakaan ole herättänyt luottamusta. Vähämaalinen tasapelinuhjaus on lähellä.

HJK 1,18, tasapeli 6,50, TPS 14,00

HJK:lla on kalavelkojen maksun paikka, sillä kauden alussa TPS kävi tyrmäämässä Klubin vieraissa. Ottelun jälkeen Sixten Boström sai kenkää HJK:n päävalmentajan paikalta. Mika Lehkosuon alaisuudessa HJK on päästänyt vain yhden maalin eikä ole hävinnyt kertaakaan, mutta peliesitykset eivät aina varsinaisesti häikäise. HJK on mahdollista pakottaa hitaaseen pallonsiirtelyyn, ja juuri siinä piilee TPS:n ase - kuten ensimmäisessä kohtaamisessakin. HJK:n merkittävin poissaolija on Rasmus Schüller. Kokoonpanotilanne on hyvä.

TPS:ltä puuttuu vain Patrik Lomski. Myös turkulaisten loukkaantumistilanne on hyvä. TPS:n on jälleen onnistuttava nappiin, jotta se saisi jotakin mukaansa. HJK ei kuitenkaan ole tällä kaudella ollut joukkue, joka takoo neljää-viittä maalia taululle säännöllisesti. Kertoimet tuntuvat silti uskovan HJK:n murskavoittoon, ja sitä on syytä käyttää hyväksi. Alle 2,5 maalia kertoimella 2,28 ja TPS +2 kertoimella 2,10. HJK on suursuosikki, mutta 1-0 ja 2-0 ovat paljon todennäköisempiä tuloksia kuin rumat lukemat.

KuPS 1,95, tasapeli 3,40, IFK Mariehamn 3,75

KuPS on edelleen vakuuttavassa iskussa ja kokoonpanonkin suhteen hyvässä tilanteessa. Vain Ebrima Sohna (pelikielto) ja Jerry Voutilainen puuttuvat IFK-ottelusta, joskin muitakin poissaoloja saattaa vielä tulla. Sohnan poissaolo on jonkinlainen isku, mutta ei valtava kolaus.

IFK puolestaan on karmeassa tuloskunnossa. Se on voittanut yhdeksästä viime ottelustaan vain yhden. Oma pää vuotaa kuin seula, eikä hyökkäyspeli todellakaan ole sitä tasoa, mihin tällä nimilistalla olisi mahdollisuuksia. Vieraissa IFK on ollut sitäkin kehnompi. Saarelaisten pelin on parannuttava isosti.

Aineksia on ainakin kuopiolaisnäkökulmasta viihdyttävään otteluun. Kotivoiton lisäksi peleihin kelpaa yli 2,5 maalia kertoimella 1,80.

MYPA 1,95, tasapeli 3,30, RoPS 3,90

MYPAn käyrä osoittaa alaspäin, sillä takana on jo viisi peräkkäistä ottelua ilman voittoa. Esityksetkin ovat välillä olleet varsin kehnoja. Stefano Pinhon ja Jaroa vastaan loukkaantuneen Leandro Mottan poissaolot eivät helpota asioita, joskin Tommi Vesala tekee paluuta. MYPA:n laskusuhdanteeseen ei kuitenkaan kannata ylireagoida: kyse on alkukauden yläkanttiin pelanneesta joukkueesta, jonka jälkeen MYPA on nyt ollut lähempänä omaa tasoaan. Päävalmentaja Antti Muurinenkin totesi, että hyvä alkukausi hämää mediaa. MYPAsta ei edelleenkään ole tullut huonoa ryhmää.

RoPS otti vapauttavan 3-0-voiton Interistä ja näytti vihdoin vaaralliselta hyökkäyspäässä. Kantaako vire vieraskentille? RoPS on kroonisen huono vierailija, sillä viime kausi mukaanlukien se on voittanut 24 edellisestä vieraspelistään kolme. Tämän kauden vierassaldo on 1-0-6. MYPA on kotonaan suosikki ja saa tällä kertoimella pelin.

SJK 1,87, tasapeli 3,40, FC Honka 4,10

SJK on voittanut jo neljä peliä peräkkäin. Peli ei ole satumaisen kaunista, mutta se on hyvin organisoitua. VPS-ottelussa kävi kieltämättä tuurikin, sillä SJK ei luonut yhtään huippupaikkaa ja VPS kilautteli kahdesti tolppia. Itseluottamus on kuitenkin hyvä, ringissä on laajuutta eikä pelissä ole suuria ongelmia. SJK lähetti yllättäen sopimusehtojaan rikkoneet espanjalaispelaajansa matkoihinsa, mutta ryhmän iskukykyyn sillä ei ole valtavaa vaikutusta.

Honka napsii isoja pisteitä sieltä täältä, vaikka peli on sekavahkoa flow-palloa, puolustusvirheitä sattuu ja kokoonpanoon nostettavat pelaajat ovat aktiiviseuraajillekin täysin tuntemattomia. HJK-ottelussa pisteen tuoneen tasoitusmaalin teki keltanokka Aristote Mboma. Vieraissa Hongalla on kuitenkin ollut paljon vaikeampaa kuin kotona. Muutamat loukkaantumisetkin verottavat Hongan iskukykyä. SJK:n materiaali ja rutiinitaso ovat sen verran kovempia, että kotivoitto on todennäköinen lopputulos.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!