Veikkausliiga: Interin voittokulku jatkuu


FF Jaro 3,20, tasapeli 3,20, FC Lahti 2,25

Kumpikin joukkue otti lauantaina vakuuttavat voitot. Jaro jyräsi vieraskentällä KuPSin 4-1, ja Lahdesta tuli kauden ensimmäinen HJK:n kukistanut joukkue. Erityisesti jälkimmäinen suoritus on kova työnäyte, vaikka HJK ei olekaan lähelläkään parasta iskukykyään. Lahden puolustus maalivahti Henrik Moisanderin johdolla oli lauantaina liekeissä, ja tuulennopean Shahdon Winchesterin loukkaantuminen on puolestaan kova isku Jarolle. Lauantaina riveistä löytyi tosin muitakin maalintekijöitä. Lahden nykyvire on varsin kova, mutta tasapeli (3,20) nousee näillä kertoimilla ykkösvaihtoehdoksi. Näin selkeä altavastaaja Jaro ei kotonaan ole.

MYPA 2,25, tasapeli 3,20, VPS 3,20

MYPA on aloittanut kautensa vahvasti ja noussut kolmen ottelun jälkeen sarjakärjeen, mutta sen ykköstykki Pekka Sihvola on tänään sivussa. VPS on kuitenkin paljon pahemmin varamiehinen, ja loukkaantumiset ovat osuneet ennen kaikkea nopealle hyökkääjäosastolle (Jean Fridolin Nganbe-NganbeSteven MorrisseyCornelius Stewart ja Sebastian Strandvall). Korvaajat eivät missään nimessä ole samantasoisia. Vepsun varamiehisyys kallistaa vaa'an kotivoiton (2,25) puolelle.

RoPS 2,50, tasapeli 3,15, FC Inter 2,80

RoPS on saanut kolmesta ensimmäisestä ottelustaan kasaan vain yhden pisteen, kun taas Inter on aloittanut vakuuttavasti kahdella voitolla ja Suomen Cupin jatkopaikalla. Inter on ollut ensimmäisissä otteluissaan varsin tasapainoinen paketti. RoPSilla on huomattavasti enemmän osaamista kuin tähän mennessä on nähty. Jos kotijoukkue pääsee parhaalle tasolleen, sillä on mahdollisuus saada ottelusta hyvä tulos. Kertoimissa altavastaajaksi arvioitu Inter on kuitenkin hyväkertoiminen (2,80) vierashaku peleihin.

SJK 1,65, tasapeli 3,70, KuPS 5,10

KuPS on perinteitä kunnoittaen avannut kautensa huonosti. Maaliero 2-7 kahden ottelun jälkeen ei jätä seliteltävää, vaikka toinen vastustajista olikin HJK vieraskentällä. Etenkin lauantain 1-4-tappio kotiavauksessa Jarolle oli anteeksiantamaton sukellus. KuPSin peli on oikeastaan jo pari viime kautta ollut enemmän tai vähemmän sekavaa, eikä muutosta ole juuri tällä hetkellä näkyvissä.

Seinäjoella kotiyleisö tulee olemaan mukana täysin palkein, sillä ottelu on SJK:n ensimmäinen kotiottelu Veikkausliigassa ja Seinäjoen ensimmäinen liigaottelu puoleentoista vuosikymmeneen. Ihan näin selvänä suosikkina SJK:ta on kuitenkin vaikea nähdä. SJK:n viimeistely on tökkinyt, mutta KuPSin puolustusta vastaan tilaisuuksia luulisi tulevan. Kotivoittoa parempi sijoitus on yli 2,5 maalia (2,06).

TPS 3,65, tasapeli 3,50, IFK Mariehamn 1,95

TPS ei edelleenkään ole niin huono joukkue kuin kertoimet osoittavat. Itse asiassa joukkueen peli on ihan tasokasta, mutta todennäköisesti jonkun pitäisi välillä tehdä maali. Joukkue on kolmen ottelun maalittomassa putkessa.

IFK on pelannut kaksi tiukkaa vääntöä ja rutistanut molemmista voiton. Aiempiin kausiin nähden ilahduttavaa on se, että maarianhaminalaisten verkkoon ei ole tehty ainuttakaan maalia. Aiempina vuosina verkot ovat rutisseet molemmissa päissä, kun Grönvitt pelaa.

IFK on arvioitu liian suureksi vierassuosikiksi. TPS:n kokoonpano on ainakin puolustuksen osalta vielä hieman kysymysmerkki, joten vetojen kanssa kannattaa odottaa lähelle ottelua. Jos TPS saa jalkeille tasokkaan ryhmän, tuplamahdollisuuskohteen 1X (1,78) on siipaisun arvoinen peli-idea.