Veikkausliiga: Interistä ei HJK:n kiusaajaksi


FF Jaro 2,55, tasapeli 3,20, SJK 2,70

Jaro katkaisi viikko sitten kuuden ottelun voitottoman putkensa komeasti. Asian voi kuitenkin nähdä kahdella tavalla: 5-0-voittoa vieraskentällä voi pitää aina huippusuorituksena, mutta toisaalta tämänhetkinen Honka ei ole minkäänlainen mittari. Itseluottamukselle ja yleisfiilikselle voitto oli varmasti joka tapauksessa tärkeä. Tänään vieraaksi tulee kuitenkin aivan eri tason joukkue. Pelikiellossa olevan Hendrik Helmken poissaolo on kova isku, mutta Peter Opiyon paluu tasapainottaa hieman. Johan Brunell ja Jari Sara ovat myös sivussa.

Mielenkiintoiseen 3-5-2-ryhmitykseen viikko sitten vaihtanut SJK ei pystynyt yllättämään HJK:ta viime lauantaina vieraskentällä. Sitä ei voi pitää minkäänlaisena katastrofina. Ennen Helsingin-vierailua SJK pelasi yhdeksän ottelua ilman tappiota. Joukkueen suurin vahvuus on tasapainoisuus: puolustuspää pitää ja hyökkäyspäässä luodaan usein ne tarvittavat saumat, vaikka kovin loisteliaasti SJK ei tekopaikkoja rakennakaan. Kenties kahteen kärkipelaajaan vaihtaminen auttaa siinäkin.  Joukkue on käytännössä terve.

Paikallislataus ja Jaakon Päivien mukanaan tuoma hyvä tunnelma tasoittavat lähtökohtia, mutta ottelussa näyttää silti olevan väärä ennakkosuosikki. Asetelma on tasainen, mutta joukkueiden kertoimet voisivat olla toisin päin. SJK on paremmassa iskussa eikä matkustaminenkaan juuri rasita. Todennäköisesti luvassa on tasainen ottelu, joka ratkeaa pieniin asioihin. Kuntokäyrät huomioiden SJK:n vieraskerroin on kuitenkin tarttumisen arvoinen.

FC Inter 4,60, tasapeli 3,50, HJK 1,75

Inter pelaa jälleen todellista pannukakkukautta. Sarjan yhdeksäs sija on selvästi alakanttiin joukkueen aloituskokoonpanon potentiaaliin nähden. Peli on virkamiesmäistä ja hidasta. Viimeisin fiasko sattui Kuopiossa, kun Irakli Sirbiladze heilutteli keskisormea ja Mathias Lindström antoi käsittämättömiä kommentteja avustavalle erotuomarille lehdistötilaisuudessa. Ari Nyman ymmärsi sentään keskittyä olennaiseen todetessaan, että Interin kannattaa nyt panostaa vain oman tekemisensä parantamiseen. HJK:ta vastaan sekä Sirbiladze että Nyman ovat pelikiellossa. Tamas Gruborovics ja seitsemän viikkoa sivussa ollut Mika Ojala palaavat mukaan. Hyökkäyspäästä puuttuu kuitenkin paljon ratkaisupotentiaalia Sirbiladzen poissaolon takia.

HJK on keskellä eurokiireitä ja tulee kierrättämään miehistöään. Ainakin Fredrik LassasinOussou Konanin ja Mikael Forssellin voi odottaa saavan peliaikaa, ja muutakin rotaatiota voi odottaa. Klubin mestaruus on käytännössä varma, joten Rabotnicki-ottelun avauskokoonpanosta voi huoletta vaihtaa yli puolet - etenkin, kun tilalle on silti heittää tasokkaita liigatason pelaajia. Viikko sitten HJK voitti SJK:n vastaavassa tilanteessa ammattimaisesti 2-0, eikä Inter ole tällä hetkellä SJK:n tasoa.

On vaikea keksiä, missä Interin iskun paikka olisi, kunhan HJK:n fokus pysyy kotiliigassa. Klubi on todella suoritusvarma joukkue, jonka ei pitäisi päästää pelikieltojen heikentämää Interiä yllättämään. HJK:n vaihtopenkkikin on niin laadukas, että Mika Lehkosuo pystyy reagoimaan vahvasti, mikäli peli ei mene suotuisaan suuntaan. Vierasvoitto.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!