Veikkausliiga: Jaron pronssijahti jatkuu Turussa


FC Inter voinee huokaista helpotuksesta. Hengettömiä otteita esittänyt JJK on jäänyt jo seitsemän pistettä sinimustista jälkeen, joten ilman todella suurta mullistusta Interin sarjapaikka ei ole uhattuna. Loppukauden peleillä ei siis ole sen suurempaa panosta, ja lokakuussa Inter faneineen voikin haudata tämän kauden muistot Ö-mappiin. Jarolla sen sijaan panosta on rutkasti: vierasvoitolla loukkaantumisten runtelema joukkue nousisi sarjassa kolmanneksi. Putoamaan veikatulla pikkuseuralla on erinomainen mahdollisuus voittaa seurahistoriansa ensimmäinen SM-mitali.

Kokoonpanot

Inter pääsee otteluun varsin hyvistä lähtökohdista, sillä pelikieltoja ei ole. Sivussa ovat vain pitkäaikaispotilaat Babacar DialloKalle Parviainen ja Tuomo Turunen. MYPAn verkkoon maalin tehnyt Guy Gnaboyou saanee jatkaa avauksessa, mutta Irakli Sirbiladzen paluu avauskokoonpanoon ei myöskään olisi yllätys. Kouvolassa jämäminuuteille jäänyt uusi vahvistus Pablo Cortizo lienee vaihtoehto keskikentän keskustaan.

FF Jaron loukkaantumistilanne on edelleen hurja. Uusin potilas on Simon Skrabb, jonka vamma otti jälleen takapakkia harjoituksissa. Muut poissaolijat ovat Johan BrunellJori KujalaHugo MirandaAlexander Tumasyan ja Igor Jovanovic. Suuria muutoksia KuPS-ottelun avauskokoonpanoon tuskin tulee. Thomas Kula ja Jonas Emet ovat vaihtoehtoja avaukseen.

Vire

Kumpikin joukkue on ollut viime aikoina todella tasapeliherkkä. Inter ei ole voittanut otteluakaan kahteen kuukauteen, mutta sen kahdeksasta viime ottelusta peräti seitsemän on päättynyt tasan. Nyt tasapeliputki on neljän ottelun mittainen. Viimeksi Gnaboyoun maali pelasti pisteen Myllykoskelta.

Jaro on loukkaantumissumassa napsinut ansiokkaasti pisteen sieltä, toisen täältä. Tasuriputki on neljän ottelun mittainen, tappiottomien otteluiden sarja tosin jo kahdeksan pelin pituinen. Edellisen kierroksen KuPS-tasapeli maistui 0-2-tappioasemasta nousun myötä voitolta. Maanantaina ihan oikea kolmen pisteen voitto olisi todella arvokas.

Edelliset kohtaamiset

Jaron saldo Interiä vastaan on murheellinen, sillä pietarsaarelaiset eivät ole koskaan voittaneet maanantain isäntiään Kupittaalla. Huhtikuussa Inter voitti Jaron Turussa 1-0, kesäkuussa Pietarsaaressa päädyttiin maalittomaan tasapeliin. Jaron edellinen voitto Interistä on 3-2-kotivoitto lokakuulta 2011.

Vedonlyönti

FF Jaro voittaa, 3,30. Joukkueiden tuloskunnon perusteella tasapelikin (3,30) on houkutteleva poiminta, mutta motivaatioetu kääntää vaa'an Jaron hyväksi. Interillä ei ole enää juurikaan panosta, Jarolla sitä on enemmän kuin 16 vuoteen.

Lyö vetoa ottelusta täällä!