Veikkausliiga: JJK isännöi FF Jaroa Paikallisen jalkapallon päivän ottelussa


JJK ja Jaro kohtaavat Harjun stadionilla toistamiseen parin viikon sisään. Lisäväriä otteluun tuo pelin ympärille järjestetty paikallisen jalkapallon päivä, joka on vastaveto Valioliiga-joukkueiden Helsingissä pelattavalle harjoitusottelulle. Panokset ovat huomattavasti kovemmat kuin Arsenalin ja Manchester Cityn kohtaamisessa, sillä Jaro tavoittelee mitalisijoja ja JJK pyristelee tukalassa tilanteessa putoamista vastaan.

Kokoonpanot

MYPA-ottelu kävi JJK:lle kalliiksi muutenkin kuin lopputuloksen osalta. Mikk ReintamAnssi Viren ja Patrick Poutiainen lunastivat itselleen pelikiellot, joten erityisesti puolustuksessa on paljon vajausta. Sitä paikkaa osaltaan äskettäin seuraan palannut Niko Markkula, joka pelaa tällä erää ensimmäisen ottelunsa JJK-paidassa. Keskikentän Eero Korte on sovittanut pelikieltonsa. Viime kaudella pelaajauransa lopettanut päävalmentaja Juha Pasoja on jo joutunut vastailemaan ainakin puolitosissaan esitettyihin kysymyksiin siitä, joutuuko mies itse toppariksi. Vastaus on ollut kieltävä. Toisen topparin paikka on joka tapauksessa murheenkryyni. Jordi van Gelderen ja Janne Saksela ovat pitkäaikaispotilaita ja Babatunde Wusu siirtyi Arabiemiraatteihin.

Jaron loukkaantumislista on edelleen puistattava: sivussa ovat Igor JovanovicJohan BrunellHugo MirandaJonas EmetSimon SkrabbAlexander TumasyanAntti Palohuhta ja Jori Kujala ovat sairastuvalla. Shahdon Winchester on pelikiellossa, ja huippukauden pelannut Hendrik Helmke siirtyi Saksaan. Pietarsaaressa reagoitiin nopeasti, sillä seura hankki pikatahtia IFK Mariehamnista tutun laitapakin Giuseppe Funicellon, Viron maajoukkuetoppari Taavi Rähnin ja keskikenttäpelaaja David Azinin. Koko kolmikon peliluvat ovat kunnossa. Lisäksi pitkään sivussa ollut Mike Banner on mukana.

Vire

JJK pelasi keskiviikkona kotonaan todella huonosti MYPAa vastaan ja hävisi hengettömällä esityksellä 0-3. Pelissä on ollut Pasojan valmennuskaudella eteenpäinmenon merkkejä, mutta nyt olisi tultava tulostakin. Kuudesta Pasojan luotsaamasta ottelusta JJK on voittanut vain kaksi. Se on liian vähän, kun jumbosijalta kuiville on matkaa kuusi pistettä. Pasoja ihmetteli MYPA-ottelun jälkeen joukkueensa esitystä. "Mitään paineita ei ainakaan pitäisi olla. Olemme sarjassa viimeisenä, ei sieltä kukaan enää ohi tule", Pasoja tokaisi.

Jaro on sinnitellyt hienosti loukkaantumisista huolimatta. Kahden viime ottelun maalittomat tasapelit ovat varamiehisyyteen nähden kelpo tuloksia, ja kuuden ottelun tappioton putki on nostanut pikkuseuran toden teolla mukaan mitalikahinoihin.

Edelliset kohtaamiset

Joukkueiden edellisestä yhteenotosta Harjulla on aikaa vain pari viikkoa. JJK hallitsi ottelua, mutta silloinkin varamiehisenä urakoinut Jaro ylsi 0-0-tasapeliin. Suurin ansio siitä kuului Jesse Östille, joka pelasi maalilla huippuottelun. Kesäkuussa pelattu kauden ensimmäinen yhteenotto päättyi Pietarsaaressa Jaron 3-0-voittoon. Lauantaina joukkueet kohtaavat viimeisen kerran tällä kaudella. JJK:lle jokainen ottelu on nyt kohtalonottelu. Putoaminen alkaa olla varmaa, jos piste-ero edelläoleviin vielä kasvaa nykyisestä kuudesta pisteestä.

Vedonlyönti

Alle 2,5 maalia, 1,75. Jaro on joutunut lähtemään viime otteluihinsa vahvasti puolustuksen kautta. Tilanne tuskin muuttuu tänäänkään. JJK on tuskaillut maalinteon kanssa koko kauden.