Veikkausliiga: JJK ja Jaro ottelevat tärkeistä pisteistä


JJK taistelee hengestään kentän ulkopuolella, mutta myös kentällä jokaisessa ottelussa on tällä hetkellä kyse isoista asioista. Sarjajumbon ero viimeistä edellisenä olevaan Lahteen on täysin saavutettavissa oleva neljä pistettä. Lahti on kuitenkin nousukunnossa, joten JJK:lla on kovat paineet pysyä mukana vauhdissa. Kauden avauskierrokselta siirtyneestä ottelusta Jaroa vastaan tulee todella haastava, sillä viikonloppuna VPS:n voittanut Jaro tulee Harjulle mitalinkiilto silmissään.

Kokoonpanot

JJK:n riveistä sivussa ovat enää pitkäaikaispotilaat Jordi van Gelderen ja Janne SakselaTuomas Latikan korttitili on täynnä, joten laitapakki on pelikiellossa. Huhujen mukaan paljon loukkaantumisten kanssa paininut Eero Korte ja kovasti kaivattu hyökkääjä Eero Markkanen ovat sairastuvalla. JJK hankki takaisin riveihinsä laitapakki Niko Markkulan, joka on kuitenkin edustuskelpoinen vasta elokuun siirtoikkunan auettua. HJK-vierastappiossa JJK pelasi normaalia varovaisemmalla yhden kärjen taktiikalla, mutta kotiottelussa odotettavissa on paluu 4-4-2-ryhmitykseen, jota Juha Pasoja on ajanut valmennuskaudellaan sisään.

Jaro joutuu otteluun todella varamiehisenä. Riemukas VPS-voitto kävi kalliiksi, sillä peräti neljä pelaajaa loukkaantui ottelussa. Igor Jovanovic ja Hugo Miranda ovat varmasti sivussa keskiviikkona, Johan Brunellin ja Jonas Emetin pelaaminen on epävarmaa. Lisäksi Frank Jonken korttitili täyttyi. Jaro tekee varmasti kaikkensa saadakseen Brunellin ja Emetin pelikuntoon, sillä Brunellin poissaolo pakottaisi Jaron vaihtamaan molemmat topparit ja Emet on joukkueen tämän kauden paras maalintekijä. Myös Jonken menetys kirpaisee. Ennestään sivussa olivat jo Jori KujalaSimon Skrabb ja Mike Banner. Penkille Jarolle ei siis montaa pelaajaa jää. Hyviäkin uutisia pietarsaarelaisleiristä kuuluu, sillä loistokautta pelaava toppari Mathias Kullström on sovittanut pelikieltonsa ja on jälleen mukana.

Vire

JJK:n peli on mennyt hieman parempaan suuntaan Pasojan alaisuudessa. Pasojan JJK on voittanut kotonaan Hongan ja Interin. Vieraissa Ketut ovat kuitenkin hävinneet niin KuPSille kuin HJK:llekin. HJK-tappio ei ole valtava häpeä, mutta KuPS-ottelun kaltainen esitys ei saa toistua kovin montaa kertaa, muuten sarjapaikka ei säily. Jokainen ottelu ja piste on nyt jyväskyläläisille mittaamattoman tärkeä. Kaiken kurjuuden keskellä JJK ei ole kuitenkaan hävinnyt kotonaan kahteen kuukauteen.

Jaro ilmoittautui mitalitaisteluun kukistamalla VPS:n yli 4500 katsojan edessä. Joukkue on neljän ottelun tappiottomassa putkessa, johon sisältyy derbyvoiton lisäksi 7-1-höykytys Lahtea vastaan ja nousu kahden maalin tappioasemasta tasapeliin TPS:n vieraana. Jaro pelaa erittäin hyvällä itseluottamuksella menestyksekästä, mielikuvituksellista ja vaarallista futista. Varamiehisyydestä huolimatta voitto ei ole keskiviikkonakaan mikään mahdottomuus. Vieraspelit ovat kuitenkin olleet hankalia, sillä Jaron edellinen vierasvoitto täytti viikko sitten kaksi kuukautta.

Edelliset kohtaamiset

Kauden ensimmäinen yhteenotto päättyi Pietarsaaressa Jaron suvereeniin 3-0-voittoon. Joukkueiden 11 aiemmasta kohtaamisesta kumpikin on voittanut neljä, kolmesti on jääty tasapeliin. Joukkueet kohtaavat Harjulla uudelleen jo reilun viikon kuluttua lauantaina.

Vedonlyönti

Tuplamahdollisuus X2, 1,65. Jaron poissaolohuoliin ei kannata reagoida liikaa. Jos Brunell ja Emet pystyvät pelaamaan, Jaro saa jalkeille aivan kelvollisen avauskokoonpanon. Jaron pelaaminen on tällä hetkellä todella tehokasta eikä JJK:n puolustaminen edelleenkään täysin vakuuta, joten ohipeli kotivoitosta voi osoittautua hyväksi ratkaisuksi. Myös tasapelikerroin 3,40 houkuttelee.

Yli 2,5 maalia, 2,00. Raja on ylittynyt kahdeksan kertaa joukkueiden 11 kohtaamisessa, ja niissä kolmessa muussakin tapauksessa on tehty kaksi maalia. Keskimäärin keskinäisissä kohtaamisissa on tehty lähes neljä osumaa. Kerroin on siis erinomainen.

Lyö vetoa ottelusta täällä!