Veikkausliiga keskiviikkona: vaihtuuko sarjakärki?


HJK ja Inter palloilivat sunnuntaina Helsingissä tasapelin, jonka myötä varmistui, ettei mestaruus ratkea ainakaan kaksikon keskinäisissä otteluissa. Inter on kaksi pistettä HJK:ta edellä, mutta HJK:n loppuohjelma on etukäteen arvioiden hieman helpompi.

JJK 3,80, tasapeli 3,70, FC Inter 1,84

JJK:n kausi tulee päättymään harmaaseen keskikastiin, joten motivaatioetu on vierailla. Inter on myös melko terve, vain maalivahti Magnus Bahne ja toppari Babacar Diallo ovat sivussa. Vierasvoiton kerroin on hyvä, mutta kannattaa myös muistaa, että Interin vire näyttää kolmea peräkkäistä tasapeliä. JJK:n vire on kehnohko mutta materiaali melko kova. Vierasjoukkue on ennakkosuosikki, mutta tasapelikerroinkaan ei ole huono ajatus.

HJK 1,20, tasapeli 6,00, KuPS 13,50

KuPS voitti sunnuntaina MYPAn ja voi kaikella todennäköisyydellä unohtaa putoamiskurimuksen. Tässäkin kamppailussa sekä materiaali- että motivaatioetu ovat siis HJK:n puolella. KuPS saattaa saada otteluun mukaansa uuden yhdysvaltalaislaiturinsa Johann Smithin, joka on kuitenkin täysi arvoitus. Yksi mies tuskin heilauttaa voimasuhteita mihinkään suuntaan. HJK:n Mika Väyrynen jäi viime hetkillä sivuun Inter-ottelusta. Hänen pelikunnostaan ei ole tietoa. HJK on silti selkeä ennakkosuosikki, kuten kerroinasettelukin osoittaa. Kotikerroin ei ole kovinkaan tuottelias. Tasoitusvedon (0-1) kerroinkin on siinä rajalla 1,62, mutta parhaat pelivalinnat löytynevät siitä tai kotijoukkueen voitoista tulosvedossa.

IFK Mariehamn 1,80, tasapeli 3,50, FC Lahti 4,25


IFK Mariehamn jahtaa vielä mitaleita. Teoriassa FC Lahdellakin on vielä pieni mitalisauma, mutta kaikella todennäköisyydellä hienon kauden pelannut Lahti jää ylempään keskikastiin. Lahti on neljän ottelun voittoputkessa, eli vierasvoitosta tarjottu kerroin on pikkupanoksella hyvä haku. IFK Mariehamn ei ole hävinnyt neljässä viime ottelussaan. Ottelusta tulee tasainen, mutta IFK:n materiaali on parempi ja Idrottsparkenin pieni kenttä on viheliäinen paikka vastustajalle. Kotikerroin on täysin pelikelpoinen, joskin tasapeli- ja vierasvoittovedolle löytyy myös perusteet.

MYPA 1,82, tasapeli 3,50, Haka 4,15

Uusi valmentaja Juha Malinen on napsinut Hakan kanssa kaksi tasapeliä, mutta tilanne on edelleen tukala. Edellinen voitto on heinäkuun puolivälistä - juuri kotittelusta MYPAa vastaan. MYPAlla on Lahden tavoin hento oljenkorsi europaikoille, mutta motivaatioetu on vierailla. MYPA pelaa kuitenkin selvästi vapautuneemmin ja joukkueen kausi on täynnä onnistumisia. Haka taas vierailee toisella tehdaspaikkakunnalla isot paineet niskassaan ja nuppi onnistumisten puutteen myötä jumissa. MYPAn voitosta tarjottu kerroin on hyvä. Kumpikin kauden keskinäinen kohtaaminen on päättynyt 3-1-kotivoittoon. Tulos antaa kertoimen 15,00.

FF Jaro 2,35, tasapeli 3,35, FC Honka 2,85


Jaro on jumbopaikalla ja valtavissa vaikeuksissa. Kaiken lisäksi tärkeästä ottelusta ovat sivussa puolustuksen Jari Sara ja Maksim Vasiljev (pelikiellot) sekä nilkkavaivainen Ilya Vaganov. Jaro saattaa siirtyä kolmen puolustuslinjaan. Jaro on pelannut kolme tasapeliä putkeen: kerroin neljännelle peräkkäiselle on hyvä 3,35. Hongan Duarte Tammilehdon ja Ilari Äijälän pelaaminen on vielä tänään epävarmaa. Tim Väyrynen ja Hermanni Vuorinen on vaarallinen kaksikko hyökkäykseen. Jaro pelaa hengenhädässä ja Honka vapautuneesti, mutta motivaatioedusta huolimatta Honka on vahvemmalla materiaalillaan ennakkosuosikki. Se on myös voittanut tämän kauden molemmat keskinäiset ottelut päästämättä maaliakaan.

TPS 1,60, tasapeli 3,75, VPS 5,25


TPS on vielä mukana jopa mestaruustaistossa, vaikka kultajuhliin tarvitaan sekä täydellistä onnistumista että muiden apua. Tänään 88 vuotta täyttävä VPS voi suunnata katseensa ensi kauteen, eli motivaatioetu on turkulaisilla. TPS voitti viimeksi Hongan ja riisti sitä ennen vajaamiehisenäkin pisteen Interiltä, eli joukkueen vire on hyvä. Petteri Pennanen lienee TPS:ltä edelleen sivussa ja Santeri Mäkinen toipuu polvivammasta vasta ensi kesäksi, mutta joukkue on silti laadukas. VPS ei ole huono joukkue, mutta TPS raapinee voiton. TPS on voittanut myös kauden aiemmat kohtaamiset.