Veikkausliiga: kovavireiset kohtaavat Seinäjoella


RoPS 1,62, tasapeli 3,70, TPS 5,35

Joukkueet miehittävät kahta viimeistä sijaa sarjataulukossa, joten panosta kamppailussa riittää. RoPS on päässyt hyvään iskuun ja liitelee neljän ottelun tappiottomassa putkessa. Otteluista kolme on ollut vieraspelejä, joista RoPS ei usein juuri pisteitä napsi. Hyökkääjä Aleksandr Kokon tervehtyminen on paitsi tehnyt joukkueen hyökkäyksestä tehokkaamman, myös parantanut joukkueen yleisilmettä ja itseluottamusta. RoPS taitaa tosin olla vähän liikaakin Kokon ja keskikentän Antti Okkosen varassa. Janne SakselaAntti PeuraNdukaku AlisonPetteri Pennanen ja Jani Virtanen ovat edelleen sivussa. Sainey Nyassin pelaaminen on epävarmaa.

TPS otti maanantaina pitkästä aikaa voiton, kun se kaatoi kotonaan surkean MYPAn 3-0. Peliesityksellään TPS kuitenkin osoitti jälleen, että siitä on kiusaamaan isompiaan. Kaikki TPS:n kauden aiemmat voitot ovat kuitenkin olleet vääriä hälytyksiä: jokaisen voiton perään on tullut 2-5 tappiota. TPS pelaa periaatteessa hyvää jalkapalloa, mutta kokemattomuuden takia vastustajien rutiini ja fyysisyys on usein liikaa. Sami Rähmönen ja mahdollisesti Ville-Valtteri Starck ovat sivussa.

RoPS on kotikentällään selkeähkö, noin 60-prosenttinen suosikki. Kotijoukkueella saattaa kuitenkin olla jo mielessään ensi viikolla alkava eurotaival, josta seurajohto nosti metelin jo tämän viikon alussa. TPS:llä olisi nyt kohtalainen paikka iskeä, joten lyödään peleihin TPS:n yltäminen pisteille. Tuplamahdollisuuskohteessa yhdistelmän X2 kerroin on 2,18.

SJK 2,10, tasapeli 3,30, KuPS 3,40

Seinäjoella on lupa odottaa tasokasta ottelua, sillä vastakkain on kaksi kovakuntoista joukkuetta, jotka lähtevät hakemaan voittoa eivätkä tappion välttämistä. SJK:n seitsemän ottelun voittoputki katkesi FC Lahti -tasapeliin, mutta viime hetken tasoitus oli osoitus joukkueen venymiskyvystä. Muutenkin SJK pelasi jälleen hyvän ottelun. Sarjanousijan pallollinen pelaaminen on tällä hetkellä vakuuttavaa, eikä suuria loukkaantumishuoliakaan ole. Reservien mukana jo pelannut Pavle Milosavljevickin on tervehtymässä, mutta Zeljko Savic ja Cedric Gogoua ovat pelanneet toppariparina niin hyvin, että mitään syytä kiirehtimiselle ei ole. Timo Tahvanainen on KuPSia vastaan pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia.

Hyvin sujuu Kuopiossakin. Harva joukkue voi sanoa jääneensä tasapeliin HJK:ta vastaan, mutta KuPSille kävi viikko sitten juuri näin. Se suorastaan hallitsi peliä sarjakärkeä vastaan, mutta HJK onnistui silti menemään 2-0-johtoon, jonka KuPS kiri kiinni. Tappiottomia pelejä on takana jo yhdeksän, ja alkukauden skandaalimaisen huonosti pelannut KuPS on noussut jo mitalipeleihin. Pelaajat tietävät, mitä heiltä kentällä halutaan. Roolit ovat selkeät, ja itseluottamuskin potkii jo kuopiolaisia eteenpäin. Pelikieltoja tai loukkaantumisiakaan ei ole pitkäaikaispotilas Jussi Kujalan lisäksi.

Ottelun kuva tulee todennäköisesti olemaan se, että SJK hallitsee palloa. KuPS tuskin jää pelkästään kyttäämään vastaiskuja, mutta se pyrkii kyllä pallon saadessaan usein vahvasti eteenpäin. Kumpikin saa muutaman tilaisuuden ottelun kääntämiseksi itselleen. Lähtöasetelma on varsin kertoimien kaltainen, ja pelipäätös on lopulta kiinni siitä, kumpaan joukkueeseen kukin luottaa eniten. Kovakuntoisten ryhmien päätyminen tasapeliin ei yllättäisi.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!