Veikkausliiga: KuPSille ei vieläkään avausvoittoa


FC Honka 2,63, tasapeli 3,40, FC Inter 2,50

Inter hävisi keskiviikkona Rovaniemellä, ja kova otteluruuhka näytti vaatineen veronsa. Inter oli ilmeeltään hieman nuutunut ja väsynyt. Tässä suhteessa etu on Hongalla, joka pelasi jo tiistaina, nappasi itseluottamusta nostavan pisteen HJK:n kotikentältä eikä joudu Interin tavoin edes matkustamaan. Interin ryhmä on laadukas mutta auttamattoman kapea, ja se näkyy tiiviissä ottelutahdissa. Shefki Kuqin Honka ei todellakaan tee jalkapallosta ydinfysiikkaa, mutta Kuqi vaatii pelaajiltaan jatkuvaa läsnäoloa eikä herpaannu hetkeksikään. Interillä on joskus vaikeaa suoraviivaisia joukkueita vastaan, ja nyt Hongalla olisi hyvä sauma napata piste. 3,40-kertoiminen tasapeli on mielenkiintoinen vaihtoehto peleihin.

IFK Mariehamn 1,60, tasapeli 3,80, FF Jaro 5,40

IFK aiheutti loppuviikon futismyrskyn, kun se tuomittiin hävinneeksi liigan avauskierroksella VPS:lle. Seura oli nimittäin unohtanut hankkia pelaajilleen pelipassit, ja siten kaikki 13 joukkueen kentällä käynyttä pelaajaa oli edustuskelvottomia. Itse nurmellahan maarianhaminalaisilla sujuu hyvin, sillä se on voittanut kentällä kaikki pelaamansa ottelut. Viimeksi kaatui TPS vieraskentällä, vaikka IFK olikin pelillisesti hieman alakynnessä.

Ahvenanmaalaisten kannalta riemastuttavinta on puolustuksen tiivistyminen. Viime kausina IFK tuli tunnetuksi joukkueena, jonka otteluissa verkko soi kummassakin päässä. Joukkue ei ole päästänyt vielä maalin maalia.

Jarolle 2-1-voitto Lahdesta oli kuitenkin toinen peräkkäinen täysi pistepotti, eikä joukkue ole ansainnut ihan näin selvää altavastaajan asemaa. IFK:n kertoimen pitäisi olla useita kymmennyksiä suurempi. Pelivaihtoehdoiksi nousevat tuplamahdollisuusvedon X2 (2,25) ja Jaro tasapeli ei vetoa -kohteessa (4,10).

KuPS 3,50, tasapeli 3,40, FC Lahti 2,05

KuPSissa kuhisee, sillä päävalmentaja Esa Pekonen jätti seuran tällä viikolla. Uutisessa on paljon positiivista, sillä Pekosen johdolla KuPS näytti tulleen tiensä päähän jo viime kaudella - ellei sitä edellisellä. Tapahtuma jätti kuitenkin ikävän jälkimaun, sillä Pekonen paljasti, että (osa)syy eroon oli se, että luotsin perhe oli joutunut katsomossa ahdistelun kohteeksi.

Joukkue taitaa kuitenkin suhtautua vallanvaihtoon positiivisesti, sillä Pekosen tie oli kuljettu. KuPS on hävinnyt kaikki ottelunsa huonolla pelillä. Kirjoitushetkellä on epävarmaa, kuka KuPSia sunnuntaina luotsaa. Jalkapallossa joukkue kuin joukkue pelaa usein pirteästi uuden valmentajan alaisuudessa, mutta KuPSin peli on ollut varsin sekavaa, ja tilanne on vaikea korvata parissa päivässä. Lahti kärsi Pietarsaaressa ikävän tappion, ja materiaaliltaan parempi joukkue tulee varmasti Kuopioon täynnä näyttöhaluja. Vierasvoitto.

RoPS 2,10, tasapeli 3,40, MYPA 3,30

RoPS otti kovan kotivoiton viikolla Interistä, eikä liigan huonoimpiin kuuluvan vierailijan tarvitse vieläkään reissata. Hyökkäyskalusto RoPSilla on tasokas, joten avausvoitto saattoi hyvinkin avata hanat. Antti Muurisen MYPA on aloittanut tuloksellisesti ihan lupaavasti, mutta peli ei luonnollisesti ole vielä valmista. Matka Rovaniemelle kuuluu liigan vaikeimpiin, ja RoPSilla on nyt hyvä paikka iskeä. Hyväkertoiminen kotivoitto on pelin väärti.

Lyö vetoa Veikkausliigan otteluista täällä!