Veikkausliiga: KuPSin eurojahti jatkuu


Veikkausliigan perjantain ainoassa ottelussa FF Jaro isännöi Kuopion Palloseuraa. Pietarsaarelaisilla panosta on vain vähän, KuPSilla sitä on senkin edestä.

Sarjassa yhdeksäntenä olevalla Jarolla on kasassa 32 pistettä. Säilyminen on käytännössä varmaa, ja mahdolliselle neljännelle eurosijalle nouseminen vaatisi IFK Mariehamnin yhdeksän pisteen etumatkan kirimistä. Se ei ole enää realistista, joten punapaidoilla ei käytännössä ole enää pelillistä panosta.

Eurohaaveet vesitti viimeistään sunnuntain 3-3-vierastasapeli VPS:ää vastaan. Kyseessä oli Jarolle jo seitsemäs peräkkäinen voitoton kamppailu. Ottelu oli erikoistilanteiden näytöstä: VPS teki kaikki maalinsa erikoistilanteista, Jaro kaksi. Maalipörssin jaetulle kärkipaikalle noussut Jonas Emet oli Jaron ottelun hahmo kahdella maalillaan.

Uusi hyökkääjähankinta Denis pelasi ensimmäisen ottelunsa Jaron paidassa, muttei päässyt kunnolla peliin sisään viimeisen 20 minuutin aikana. VPS-ottelun avannut David Carlsson on kuitenkin henkilökohtaisten syiden takia pelikiellossa, joten Denis saattaa yltää avaukseen. Ykkösvaihtoehto lienee tosin pelikieltonsa sovittanut Shahdon Winchester.

Laitapelaaja Carlos Fondacaro on puolestaan KuPS-ottelussa sivussa pelikiellon takia. Myös loukkaantuneet Jesse ÖstAlexander Tumasyan ja Jari Sara ovat sivussa. Mathias Kullström on kuitannut pelikieltonsa, muttei ole vielä aivotärähdyksensä jäljiltä pelikunnossa.

KuPS ei ole hävinnyt viiteen otteluun, mutta kolmen peräkkäisen tasapelin takia tulikuuma IFK Mariehamn on noussut jo kuopiolaisten ohi nelospaikalle. Edellisessä ottelussaan KuPS pelasi 2-2-tasapelin HJK:n vieraana. Myös sitä ennen KuPS kohtasi liigan kärkijoukkueen ja pakotti SJK:n 0-0-tasapeliin.

KuPS on taas löytänyt peliinsä hyvän tasapainon. Joukkue tekee oikeita asioita niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Loppukauden aikana KuPSilla ei kuitenkaan ole paljon varaa lipsahduksiin, mikäli se hinkuu neljännelle sijalle. Kuopiolaisten loppuohjelma on tosin inhimillinen. Ottelut FC Lahtea ja IFK Mariehamnia vastaan ovat kovia haasteita, mutta toisaalta etenkin IFK-ottelu antaa mahdollisuuden ottaa todella tärkeät pisteet.

Jaron kaltaisten joukkueiden KuPSin olisi pystyttävä nyt kaatamaan vieraissakin. Lähtökohdat ovat ainakin hyvät, sillä joukkue on käytännössä terve eikä pelikieltojakaan ole.

KuPSilla on ottelussa niin materiaali- kuin motivaatioetu. Jarolta kysytään ennen kaikkea ammattiylpeyttä. Kaikella todennäköisyydellä ottelusta tulee tasainen, mutta vierasjoukkueen voittokerroin on liian hyvä passattavaksi.

Pelivihje: KuPS voittaa, 2,65.

Lyö vetoa ottelusta täällä!