Veikkausliiga: Lahti kaataa Interin, TPS houkutteleva altavastaaja


FC Lahti 2,05, tasapeli 3,20, FC Inter 3,65

Inter ei pelaa tällä hetkellä aivan vahvan kokoonpanonsa edellyttämällä tasolla. Sunnuntaina KuPS haki Turusta ensimmäisen sarjapisteensä. Interin hyökkäyspeli oli liian hidasta ja neuvotonta, ja keskikenttäpelaaja Severi Paajanen myönsikin väsymyksen tuntuvan kintuissa kovan otteluruuhkan myötä. Lahden peli on tällä hetkellä jonkin verran parempaa. Kummallakin joukkueella on kokoonpanohuolia, mutta Interiä poissaolot satuttavat enemmän, sillä sen rinki on pienempi. Lahti on ottelun suosikki ja kotivoitto kelpaa peleihin.

FF Jaro 2,25, tasapeli 3,20, VPS 3,15

VPS:n poissaolijoiden lista on edelleen pitkä, joten joukkue ei tällä hetkellä pysty ulosmittaamaan koko potentiaaliaan. Tärkeä Sebastian Strandvall tuli jo vaihdosta mukaan viikonlopun HJK-tappiossa, mutta pallon naamaansa saanut Keithy Simpson siirtyi puolestaan sairastuvalle. Jaro on neljän ottelun tappiottomassa putkessa ja sen itseluottamus on hyvä, joten pietarsaarelaisjoukkue on syystäkin suosikki. Vieraskentällä VPS panostanee tiiviiseen puolustuspeliin, jonka joukkue kyllä hallitsee. Luvassa on vähämaalinen ja tasainen ottelu, kuten Pohjanmaan derbyissä yleensäkin. Jaro on kertoimissa marginaalisesti yliarvostettu, mutta kelpaa peleihin. Tasapelikin on vaihtoehto, sillä maalijuhlia Pietarsaaressa tuskin vietetään.

HJK 1,35, tasapeli 4,80, IFK Mariehamn 8,00

Ottelu sai lisäväriä, kun IFK hankki hyökkäykseensä ex-HJK Juho Mäkelän. Vahvistuksille olikin tarvetta, sillä Dever Orgill ja Josef Ibrahim ovat edelleen sivussa. IFK:n materiaalissa riittää potentiaalia, mutta toistaiseksi se ei ole saanut kasaan ehjää 90-minuuttista. Puolustuskuri on kuitenkin aiempia kausia parempi, ja siitä taidosta on hyötyä HJK:ta vastaan.

HJK on voittanut kaksi ensimmäistä otteluaan Mika Lehkosuon alaisuudessa, ja peliesityksetkin ovat parantuneet. Lehkosuon kotidebyytissä HJK:lla on paljon näytettävää omille kannattajilleen. Klubi on silti kertoimissa yliarvostettu, sillä IFK:kin on sarjan parhaita joukkueita. Lopputuloksen arpomisen sijaan peleihin kannattanee iskeä muita vaihtoehtoja. IFK:n maali ei olisi yllätys. Hyviä ehdokkaita peleihin ovat kummankin onnistuminen maalinteossa (1,77) sekä IFK +2 (1,65).

KuPS 2,25, tasapeli 3,10, RoPS 3,25

Kummastakin joukkueesta on juuri nyt vaikea ottaa selvää. KuPS haki sunnuntaina Turusta ensimmäisen pisteensä, ja tasapeli oli pelitapahtumiin nähden ihan oikeutettu. Marko Rajamäen alaisuudessa joukkueen halu pelata oli aivan erilaista kuin Esa Pekosen komennossa. Vielä on kuitenkin liian aikaista sanoa, onko KuPSin kelkka kääntynyt.

RoPSilla taas on tasokas materiaali, mutta peliesitykset eivät ole olleet häävejä. Lauantaina joukkue oli avausjakson täysin purjeessa TPS:ää vastaan, mutta onnistui ryöstämään toisella jaksolla 2-0-voiton. Pelillisesti RoPS ei kuitenkaan säkenöi, ja poissaolot (Jani Virtanen, Aleksandr Kokko) verottavat jo ennestäänkin tehotonta joukkuetta.

Luvassa lienee vähämaalinen nuhjaus. Alle 2,5 maalin kerroin on suht vaatimaton mutta oikeahko 1,57. Tasapeli ei yllättäisi lainkaan. KuPSin kerroin on piirun verran alakanttiin, joten vierasmenestykset ovat parempia peli-ideoita.

MYPA 1,75, tasapeli 3,70, TPS 4,30

MYPAn tappiotili aukesi sunnuntaina IFK Mariehamnin vieraana, vaikka hyvän avausjakson päätteeksi joukkue johti 1-0. Sittemmin MYPAn pelin taso laski rumasti. Myllykoskelaisilla(kin) on ollut tällä kaudella vaikeuksia ehjän ysikymppisen pelaamisessa. Tommi Vesalan poissaolo on suurehko isku kotijoukkueelle, mutta MYPA saa kuitenkin varsin iskukykyisen kokoonpanon jalkeille.

TPS palasi HJK-voiton jälkeen tutulle linjalle. Lauantaina Tepsi dominoi RoPS-ottelua avausjaksolla miten halusi, mutta tehottomuusongelma on käsittämätön. Jos TPS kykenee kuitenkin luomaan jatkossakin paikkoja, asetelma kääntyy aivan varmasti ennemmin tai myöhemmin. Tepsin peli on kummassakin päässä ihan toimivaa, joten hanojen luulisi pikkuhiljaa aukeavan. Siksi TPS on oiva altavastaajahaku torstaina. MYPAn kerroin on liian matala, eikä sarjataulukko kerro koko totuutta kummankaan ryhmän tilanteesta.

SJK 2,05, tasapeli 3,40, FC Honka 3,45

SJK pääsee ensimmäistä kertaa varsinaiselle kotiareenalleen Seinäjoen keskuskentälle. Joukkue on pelannut vasta neljä ottelua ja voittanut vain KuPSin. Sunnuntaina Lahtea vastaan SJK oli viennissä, ja voi olla tyytyväinen 1-1-tasapeliin. Sarjanousijan peli on ymmärrettävästi vielä hieman keskeneräistä.

Honka on napsinut monesti ihan hyviäkin tuloksia. Sen peli ei ole mitään ydinfysiikkaa, vaan varsin suoraviivaista taistelupalloa, mutta silläkin pääsee tiettyyn pisteeseen saakka. Viikolla Honka hankki jälleen keskikenttäpelaajan, kun se lainasi Ghassimu Sow'n Crystal Palacesta.

Mielenkiintoisena detaljina Honka on tehnyt eniten maaleja (11) liigassa, mutta omissakin on soinut toiseksi eniten (10). Joukkueen puolustaminen ei vakuuta, ja ottelun maaliodotusarvo kuuluukin kierroksen suurimpiin. Yli 2,5 maalin kerroin on palkitseva 2,02.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!